08 / 05 / 2024

türkiyeye yabqancı yatırımcı geliyor mu

türkiyeye yabqancı yatırımcı geliyor mu

EKONOMİ Bakanlığı’nın bir yıllık rakamları teşvikte bölgeler arası uçurumu ortaya çıkardı. Yatırımcılar ekstra teşviklere rağmen 5. ve 6. bölgeye ilgi göstermezken, yabancı yatırım oranları da oldukça düşük kaldı.

Konut yatırımcısı rotasını yurt dışına çevirdi!

Küresel Konut Fiyat Endeksi'ne göre dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, yatırımcılar artık konut tercihini yurt dışından yana yapmaya başladı.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

Karadağ hükümetinden gayrimenkul yatırımcılarına teşvik paketi!

Türkiye'deki yatırımcılara Karadağ'da gayrimenkul satışı gerçekleştiren Realty Balkans Emlak'tan gayrimenkul uzmanı Fatih Candan, bölgedeki piyasa şartlarını ve sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Altın yatırımcıları soruyor: Altın fiyatları neden düştü? Nedeni ortaya çıktı! Hemen bakın!

14 Mayıs seçimi öncesinde Kapalıçarşı'da gram altın 1.500 TL oldu. Yatırımcılar altın fiyatlarındaki yükselişin devamını beklerken altın fiyatları düştü. Altın yatırımcıları soruyor: Altın fiyatları neden düştü? Nedeni ortaya çıktı! Hemen bakın!

Gümüş 12 liranın altına düştü! Gümüş yatırımcıları dikkat! Son dakika gümüş fiyatları 27 Haziran 2022

Gümüş fiyatları 12 lira seviyelerine kadar yükselen gümüş geçen hafta düşüşe geçti. Gümüş fiyatlarında son durum yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Peki gümüş fiyatları bugün kaç TL? Gümüş fiyatları neden düşüyor? Gümüş fiyatları 27 Haziran 2022 son dakika...

Gümüş yatırımcılarını korkutan son dakika gelişmesi!

Gümüş fiyatları haftaya değer kaybederek başladı. Gümüşteki aşağı yönlü hareket gün içerisinde de etkili oldu ve gümüş fiyatları düştü. Gümüş yatırımcıları bu düşüş karşısında endişelenirken gümüş fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor...

Binance'den kritik atak geldi: Yasal işlem başlatılıyor! Türkiye'deki yatırımcılar tehlikenin eşiğinde

Binance'nin Türkiye uzantısı Binance Türkiye'den bugün kritik bir açıklama geldi. Yatırımcıları sahte Binance reklam panoları için uyarıda bulundu ve yasal sürecin başlatıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Türk emlak yatırımcıların gözü ABD'de!

Türk emlak yatırıcımları ABD emlak piyasasını radarına aldı.  Yatırımcıların özellikle Miami ve Baltimore'ye yoğun ilgisi bulunuyor. 

Yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkule ilgisi azaldı mı?

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yabancı yatırımcıların hem finansal hem stratejik olarak Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin düştüğünü belirtti.

Türk yatırımcıların yeni hedefi KKTC gayrimenkul pazarı!

KKTC gayrimenkul piyasası, son dönemde dikkat çeken modern projeleri ve yatırım modelleri ile öne çıkıyor. Kıbrıs, Türkiye’deki yatırımcılar için yeni fırsatlar sağlıyor.

White Lotus Development Türkiye’deki yatırımcıyı KKTC’ye davet ediyor!

Son beş yılda Kuzey Kıbrıs’ın en iddialı projelerini hayata geçiren White Lotus Development, Türkiye’deki yatırımcıyı niş yatırım fırsatlarını değerlendirmek için KKTC’ye davet ediyor. 

Türkiye yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi oldu! 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye'de yabancı yatırımcıların gayrimenkul almaları hakkında açıklamalarda bulundu. Nebati, Türkiye'nin yabancı yatırımcıların gözdesi olduğunu belirtti...

türkiyeye yabqancı yatırımcı geliyor mu Haberi

türkiyeye yabqancı yatırımcı geliyor mu

Bakanlık tarafından açıklanan 2014 yatırım teşvik istatistikleri ilginç tabloyu gözler önüne serdi. Buna göre 2014 yılında düzenlenen 4 bin 62 adet yatırım teşvik belgesinin 3 bin 808’i yerli firmalar, 254’ü ise yabancı sermayeli firmalar tarafından alındı. 2014 yılı içinde belgelendirilen 4 bin 62 yatırım projesi kapsamında öngörülen yatırım tutarı 61.8 milyar liraya, istihdam rakamı ise 143 bin 763 kişiye ulaştı. Yatırım projelerinin 2 bin 315’ine bölgesel teşvik sistemi, bin 728’ine genel teşvik sistemi, 16’sına büyük ölçekli yatırımların teşviki ve 3’üne de stratejik yatırımların teşviki kapsamında teşvik belgesi düzenlendi. 

Bu çerçevede, toplam sabit yatırım tutarının yüzde 55’inin bölgesel teşvik sistemi, yüzde 36’sının genel teşvik sistemi, yüzde 8’inin büyük ölçekli yatırımların teşviki ve yüzde 1’inin ise stratejik yatırımların teşviki sistemiyle desteklenen projelerle...