22 / 07 / 2024

türklerin hayal ettiği evler

türklerin hayal ettiği evler

Türklerin yüzde 43’ünün hayalindeki evin ‘bahçeli havuzlu villa’ olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya göre, yüzde 20 ‘müstakil’, yüzde 11 ‘köy evi’, yüzde 7 oranında da ‘dağ evi’ hayali kuruluyor...

Ev sahibi olan Türklerin sayısı düşüyor, yabancıya konut satışı artıyor!

Temmuz ayında kiralarda uygulanan yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılması halinde konut krizinin daha da derinleşmesi bekleniyor. Türklerin yıllar içinde ve sahipliği oranı düşerken, yabancıya konut satışı kat kat arttı. Peki konut krizinin bir nedeni de, vatandaşlık için yapılan satışlar mı?

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları yüzde 62 arttı! 597 milyon dolarlık alım yapıldı!

Türklerin yurt dışında gerçekleştirdiği gayrimenkul alımları 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek 597 milyon dolara çıktı. 

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Ucuz petrol sayesinde akaryakıt fiyatları düşürebilir! İşte o öneriler...

Türkiye’nin Rusya’dan tedarik ettiği petrol ile sağladığı 2 milyar dolar tasarrufun, akaryakıt fiyatlarına da yansıması bekleniyor. Peki bu nasıl olabilir? Dr. Cem Başlevent, tek tek açıkladı. 

En ucuz sıfır otomobil fiyatları belli oldu! İşte herkesin merak ettiği o liste...

Bir çok otomobil markası yeni kampanyalı fiyatlarını açıklamasının ardından vatandaşlar heyecanlandı. Araba almak isteyen binlerce kişi en ucuz otomobillerin hangisi olduğunu araştırıyor. İşte herkesin merak ettiği o liste...

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

İngiltere’de konut alan Türklerin sayısı 200 bine ulaştı. Yatırım amaçlı yeni model ise 25 sene kira getirisi teminatı verilen ve kiralama işlemlerinin İngiliz devletinin bütçesinin desteklediği bir vakıfça gerçekleşen “kullanım hakkı olmayan sahiplik” sistemi oldu.

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT yasası kapsamında emekli olma hakkı kazanan birçok vatandaş, halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak, bazı vatandaşlar, EYT ile emekli olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılma endişesi nedeniyle EYT başvurusu yapmaktan çekiniyorlardı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

Bankalar son dönemde neden çok daha fazla tüketici kredisi veriyor? İşte yanıtı!

Son dönemde patronların “kredi vermiyorlar” diye şikayet ettiği bankalar, iş dünyasına kredi vermezken, neden tüketici kredilerini artırdı? İşte yanıtı…

Son dakika kritik altın ve dolar açıklaması! Herkesin merak ettiği sır gibi saklanan o soru yanıt buldu!

Ekonomist Barış Soydan, Fed'in bu sene yüksek faiz artırımları yapmasının altına değil dolara yaradığını söyleyerek doların altına göre avantajlı bulduğunu söyledi ve herkesin merak ettiği altın ve dolar ile ilgili merak edilenleri açıkladı.

Ünlü turizm firması iflas bayrağını çekti! Tüm çalışanları işten çıkarıldı

Dünya genelinde yayılan işten çıkarma ve iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. Konaklama, tur, uçak bileti ve VIP transfer hizmetleri sunan ünlü turizm şirketinin konkordato ilan ettiği ve bütün çalışanlarını işten çıkardığı açıklandı.

Türkiye'de 6 ayda satılan konut sayısı açıklandı! İşte Hazine'nin tapu harcından elde ettiği gelir

Konut fiyatlarının arttığı son 6 aylık periyotta Türkiye'de 1,5 milyondan fazla gayrimenkulün satış işlemi yapıldı. Hazine'nin söz konusu satışlardan elde ettiği tapu harcı geliri yaklaşık 18,5 milyar lira oldu.

Doğu Kudüs'te bir Yahudi'den işgal ettiği evin sahibine şok eden yanıt!

İşgal altında olan Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesinde bir Yahudi, işgal ettiği evin sahibine 'evini ben çalmasam başkası çalacak' yanıtı verdi...

Yabancı emlakçılar Türklerin peşinde!

Türk şirketlerinin peşine Avrupa’daki satılık markalardan sonra, şimdi de yabancı emlakçılar düştü. Almanya’dan İtalya’ya, İngiltere’den İspanya’ya birçok ülkenin emlakçıları, iflas eden markaların tahliye ettiği dükkanlar için Türk perakendecilerine teklifler götürüyor...

türklerin hayal ettiği evler Haberi

türklerin hayal ettiği evler

Aksigorta’nın yaptırdığı araştırmaya göre, en çok bahçeli-havuzlu villa hayali kuruyor, evimizde en fazla televizyonumuza değer veriyoruz. Yaklaşık iki kişiden biri evinden nazar boncuğunu eksik etmiyor, eşya değiştirme süremiz 10 yılı aşıyor.


Araştırma, Yöntem tarafından yüz yüze anket tekniğiyle İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Bursa, Kayseri, Malatya, Samsun, Erzurum, Tekirdağ, Diyarbakır ve Trabzon’da yaşayan toplam bin yetişkinle görüşülerek gerçekleştirildi.


Araştırmaya katılanların yüzde 43’ü hayallerindeki evi ‘bahçeli/havuzlu villa’ olarak tarif ederken, yüzde 20’si müstakil, yüzde 11’i köy evi, yüzde 7’si dağ evini hayal ettiklerini belirtti.


Televizyon çok değerli

Bahçeli/havuzlu villa hayali kuranların oranı 55 yaş üstünde yüzde 22’ye yükselirken, bu oran 35-54 yaş grubunda yüzde 40, 25-34 yaş grubunda yüzde 44, 15-24 yaş grubunda ise yüzde 54. Konak/köşk, apartman dairesi, yalı ve güvenlikli site içindeki ev...