11 / 05 / 2024

Türsab 2015

Türsab 2015

Bu yılın ilk 11 ayında 35 milyon turist ağırlayan Türkiye yeni yilda yüzde 6 büyüme bekliyor. Türsab başkanı başaran ulusoy "turizm sektöründe 2015'te de büyüme devam edecek" dedi.

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

TÜRSAB’ın fiyat indirimi çağrısına turizmcilerden destek geldi!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın, iç pazarda otel fiyatlarının indirilmesi için yaptığı çağrıya destek geldi. Türkiye Genç İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Şebnem Akman Balta, “İç pazarı kazanmak için oteller acilen indirime gitmeli” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nden indirim çağrısı: Yüzde 40'a varan indirimler iç pazarda uygulanmalı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, fiyatların makul seviyeye düşmesiyle daha çok vatandaşın yurt içinde tatile çıkma imkanı yakalayacağına dikkat çekti. İşte Bağlıkaya'nın açıklamaları...

TÜRSAB Başkanı: ‘Bu yıl saç ektirmek için gelenlerde yüzde 20 artış olacak’

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, saç ekimi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Bağlıkaya, "2023 yılında saç ekimi için gelenlerin geçen yıla göre yüzde 20 civarında artacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRSAB üyelerinin aidat tepkisi!

TÜRSAB, 2020'de muaf tutulan üyelik aidatını bu yıl 3 bin 734 liraya çıkarınca, üyeler imza kampanyası başlattı.

TÜRSAB ana hizmet binası icradan satıldı!

Koronavirüsü sebebiyle zor günler geçiren turizm sektöründen bir kötü haber de TÜRSAB’dan geldi. Banka tarafından yapılan icra takibi neticesinde ise TÜRSAB ana hizmet binasının bulunduğu gayrimenkule haciz işlemi uygulandı ve bina geçtiğimiz günlerde ihale yoluyla satıldı.

TÜRSAB'ın Beşiktaş genel merkez binası 100 milyon TL'ye icradan satışta!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, TÜRSAB'ın Beşiktaş'ta yer alan genel merkez binasını 100 milyon TL'ye icradan satışa çıkardı...

134 yıllık tarihi Casa Garibaldi Binası 10 yıllığına TÜRSAB'ın!

Beyoğlu'nda yer alan 134 yıllık Casa Garibaldi Binası'nın kullanım hakkı 10 yıllık süre ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) geçti. 

Bülent Tüfenkci'den Malatyadaki depremzedelere müjde!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2015 yılında Malatya’da Hekimhan ve Kuluncak ilçelerinde yaşanan deprem sonucunda konutları hasar gören depremzedelere müjde verdi. 

ISIDEM Yalıtım pazar payını 3 kat artırdı!

ISIDEM Yalıtım, 2015 yılının ilk çeyreğinde faaliyete aldığı LEED sertifikalı tesislerinde ürettiği ürünleriyle hem yurtiçinde hem de yurtdışında büyüyerek başarısını pekiştirdi.

Türkiye’de hane halkı kullanılabilir fert geliri arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını dün açıkladı.

Türkiye hazır betonda 6 yıldır lider!

Hazır betonla Avrupa'dan yaklaşık 100 yıl sonra tanışan Türkiye, 2015 yılında ürettiği 107 milyon metreküp hazır beton ile küresel ölçekte iddialı bir konumda bulunuyor.

Hanehalkı Tüketim Harcaması yüzde 26'ya yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı 'Hanehalkı Tüketim Harcaması' istatistiklerini açıkladı. Buna göre; konut ve kira harcamalarına en yüksek payı bir önceki yıla göre 1,2 puanlık artışla yüzde 24,8'den yüzde 26'ya yükseldi.

Türsab 2015 Haberi

Türsab 2015

Bu yılın ilk 11 ayında 35 milyon turist sayısını aşan turizm sektörü rusya krizine rağmen yeni yıla umutlu giriyor. Sektör yeni yılda yüzde 6 ya yakın büyüme beklerken 40 milyon turist sayısına yaklaşılması hedefleniyor. Türkiye Seyahat Acentalan Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizmin ülkenin moral kaynağı olan bir sektör olduğunu söylerken "Turizm Türk ekonomisine en zor zamanlarda bile destek veren, istihdam yaratan bir sektördür. 2015te büyümeye devam edecek. Sektörden 5.5-6 civarında büyüme yakalamasını bekliyonız. Bu gelişimi dikkate alan hükümetimiz de turizm sektörüne olan güvenini göstererek 2015-2017 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Plan'da turizmden elde edilecek gelirlerde artış öngörüsünde bulunmaktadır" dedi. 2014'ün Türk turizmi için iyi geçmesini bekledikleri bir yıl olduğunu belirten Başaran "Turist sayısında ve turizm gelirlerinde ciddi oranlarda artış...