02 / 05 / 2024

TÜRSAB ana hizmet binası nerede

TÜRSAB ana hizmet binası nerede

Koronavirüsü sebebiyle zor günler geçiren turizm sektöründen bir kötü haber de TÜRSAB’dan geldi. Banka tarafından yapılan icra takibi neticesinde ise TÜRSAB ana hizmet binasının bulunduğu gayrimenkule haciz işlemi uygulandı ve bina geçtiğimiz günlerde ihale yoluyla satıldı.

Türkiye Müteahhitler Birliği açıkladı! ÖTV’den kaynaklanan fiyat farklılıkları çözüldü...

Müteahhitlerin akaryakıt girdisi bulunan hizmet alımı ve yapım işi sözleşmelerinde ÖTV’den kaynaklı fiyat farkı hesabı çözüldüğü kaydedildi. İşte haberin detayları...

İZBAN'ın ana hizmet binası kaçak çıktı! 

Sayıştay tarafından İZBAN'ın ana hizmet binasının yapı ruhsatı olmadığı tespit edildi. İşte detaylar...

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

TÜRSAB’ın fiyat indirimi çağrısına turizmcilerden destek geldi!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın, iç pazarda otel fiyatlarının indirilmesi için yaptığı çağrıya destek geldi. Türkiye Genç İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Şebnem Akman Balta, “İç pazarı kazanmak için oteller acilen indirime gitmeli” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nden indirim çağrısı: Yüzde 40'a varan indirimler iç pazarda uygulanmalı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, fiyatların makul seviyeye düşmesiyle daha çok vatandaşın yurt içinde tatile çıkma imkanı yakalayacağına dikkat çekti. İşte Bağlıkaya'nın açıklamaları...

TÜRSAB Başkanı: ‘Bu yıl saç ektirmek için gelenlerde yüzde 20 artış olacak’

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, saç ekimi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Bağlıkaya, "2023 yılında saç ekimi için gelenlerin geçen yıla göre yüzde 20 civarında artacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜİK senelik hizmet üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun yayımladığı bilgiler ışığında  hizmet üretici endeksinin senelik olarak yüzde 71,81 seviyesinde yükseldiğini söyledi. Mart ve Nisan ayı araştırmalarıyla beraber bir evvelki senenin aynı ayına göre açıklamış olduğu bilgiler ise resmi sayfalarında paylaşıldı.

Hizmet ihracatından yeni rekor geldi! İlk sırada Almanya var...

Türkiye'nin, hizmet ihracatı 2021 yılında 34,8 milyar dolar olarak kayda geçerken, hizmet ithalatı ise 27,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. En çok ihracat, Avrupa Birliği ülkeleriyle yapılırken ilk sırayı Almanya aldı.

BİM'de uygun fiyatlı akıllı telefonlar satışta! Tükenmeden alın! Xiaomi ve Oppo 8 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Türkiye'de hizmet veren en büyük zincir marketler arasına adını kazıyan BİM, bugün birbirinden benzersiz akıllı cep telefonlarını satışa çıkardı! Peki, BİM kataloğunda yer alan bu akıllı cep telefonlarının fiyatları ne kadar? İşte 8 Temmuz 2022 fiyat listesi...

İkinci Thodex vakası! Yetkililer Kaçtı!

Türkiye'de hizmet veren ancak yabancı sermayeli bitcoin borsası Humex, kullanıcılarına para çekme işlemlerini kapattı. İddialara göre borsa kurucuları 20 milyon dolarlık varlık ile kaçtı.

Türk müteahhitlere Rusya fırsatı!

Yurt dışı müteahhitlik ve teknik müşavirlik sektörü, Türkiye’nin hizmet ihracatında önemli bir yere sahip. Türk müteahhitler yurt dışına açıldıkları 1972'den Temmuz 2021'in sonuna kadar 129 ülkede 428.5 milyar dolar değerli 10 bin 803 projeyi üstlendi.

TÜRSAB üyelerinin aidat tepkisi!

TÜRSAB, 2020'de muaf tutulan üyelik aidatını bu yıl 3 bin 734 liraya çıkarınca, üyeler imza kampanyası başlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası boşaltılıyor!

30 Ekim'de meydana gelen İzmir depremi sonrasında riskli olduğu belirlenen ve hakkında yıkım kararı alınan İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası boşaltılıyor. 

TÜRSAB ana hizmet binası nerede Haberi

TÜRSAB ana hizmet binası nerede

Kültür ve Turizm Bakanlığı denetçileri tarafından mercek altına alınan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) borç batağında olduğu iddia edildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, sektörden gelen şikayetler üzerine denetime tabi tutulan kurumun 2019 yılı sonu itibariyle 759 milyon 356 bin lira borcu bulunduğu belirtildi.

Yapılan incelemede TÜRSAB'a bağlı birlik ve kuruluşların hemen hemen hepsinin 2018 ve 2019 yıllarında zarar ettiği görüldü.

MERKEZ BİNASI İCRADAN SATILDI


TÜRSAB'a karşı bankalar, acenteler ve satıcılar tarafından 2018 ve 2019'da yaklaşık 30 adet icra takibi yapıldı. Kesinleşen dosyalara ait borç tutarı yaklaşık 126 TL olarak belirlendi.

Diğer bir yandan bir banka tarafından gerçekleştirilen icra takibi neticesinde ise TÜRSAB ana hizmet binasının bulunduğu gayrimenkule haciz işlemi uygulandı ve bina geçtiğimiz günlerde ihale yoluyla satıldı.

TÜRSAB'ın Beşiktaş genel merkez binası 100...