09 / 05 / 2024

Twitter Türkiye ofisi

Twitter Türkiye ofisi

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Twitter'ın mahkeme kararlarını dikkate aldığını, ancak ofis açmaya yanaşmadığını aktardı. Elvan, mahkeme kararlarını uygulamayan şirketlere, para cezası getirileceğini belirtti..

Twitter'ın Türkiye'de ofis açması zaman alacak!

BTK, "Twitter temsilcileri, Türkiye'de ofis açılması konusunun gündemlerinde olduğunu, ancak bunun zaman alacağını belirterek, kaydedilen aşamanın ofis açılması hususunu teşvik edeceğini ifade etmiştir" açıklamasında bulundu.

Twitter Türkiye’de ofis açmak için harekete geçti!

Colin Crowell bugün ikinci kez Türkiye’ye geliyor. Mart ayındaki erişim engellemenin ardından Türkiye’ye gelerek BTK yetkilileriyle çözüm için masaya oturan Crowell’ın çantasında bu kez Türkiye Ofisi var.

Mehmet Şimşek: Twitter ofis açmak zorunda!

Mehmet Şimşek, herhangi bir sosyal medya şirketinin adını vermeden, "Türkiye'de daimi temsilcilik ya da işyeri açmamaları durumunda bu şirketler haksız kazanç ve haksız rekabet içindeler. Bu şirketler iyi niyetlilerse daimi temsilcilik açarlar" dedi

Twitter Türkiye'de neden ofis açmıyor?

Twitter'ın Türkiye'den kazanç elde etmesine rağmen vergi ödememek için ofis açmadığını söyleyen Maliye Bakanı Şimşek, AYM' nin kararının ise, yaptırım güçlerini ciddi oranda zayıflattığını vurguladı.

NEF, Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açıyor!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen basın toplantısında emlak sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulunurken hedef ve projelerini paylaştı. Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açan NEF, 2 yılda 3,5 milyon metrekarenin üzerinde arsa satışı yaptı.

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Twitter 'mavi tik' Türkiye fiyatı belli oldu

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından birçok revizyon gerçekleşti. Bunlardan biri de mavi tikli hesapların ücretli olacak olmasıydı. Türkiye'de mavi tik ücreti belli oldu.

Türkiye sondan ikinci oldu! Asgari ücrette üzen tablo!

Avrupa İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre, 27 Avrupa ülkesi arasında Türkiye, en düşük asgari ücreti veren ikinci ülke oldu.

Türkiye'de kişi başına düşen araba sayısı ne kadar? Avrupa'da kişi başına düşen araba sayısı ne kadar?

Türkiye'de kişi başına düşen araç sayısı merak ediliyordu. Avrupa ülkeleriyle de araç sayısı konusunda kıyaslamalar yapılıyordu. İşte Avrupa Birliği İstatistik Ofisi'nin verilerine göre hem Türkiye'de hem de Avrupa'da kişi başına düşen araç sayısı...

Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Güney Afrika Şubesi (MÜSİAD Güney Afrika), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi iş birliğinde gerçekleştirilen çevrim içi panelde Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı...

DW: Türkiye, Avrupalı Türklerin mali bilgilerini paylaşacak mı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Türkiye, Avrupalı Türklerin mali bilgilerini paylaşacak mı" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik analizi...

RE/MAX Türkiye ofisi kendi enerjisini üretecek!

Dünyanın önemli gayrimenkul firmalarından olan RE/MAX’ın Türkiye ofisi, sürdürülebilir bir gelecek için güneş enerjisi panelleri ile kendi enerjisini üretecek.

Türkiye'nin gümrük sorunu çözülmeli!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Türkiye'nin gümrük sorunu çözülmeli!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4  maddelik analizi...

RE/MAX Türkiye Ekibi en çok ofis açan ülke oldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını döneminde gayrimenkul sektöründe gerçekleştirdiği birçok inovasyon ile ses getiren RE/MAX Türkiye Ofisi 43 ülke arasında en hızlı büyümeyi gösteren ülke olarak Avrupa 1.si oldu.

Türkiye 2019'da AB ile ticaret fazlası verdi!

Avrupa İstatistik Ofisi, 27 üyeli AB ve 19 üyeli Avro Bölgesi'nin 2019 yılı aralık ayı uluslararası ticaret verilerini yayımladı. Rapora göre, Türkiye, 2019 yılında Avrupa Birliği (AB) ile ticarette 1,5 milyar avro fazla verdi.

Uluslarası turizm yatırımcılardan Türkiye’ye büyük ilgi!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) aracılığıyla, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle düzenlenen 'Tourism Investments Forum-TIF 2020' etkinliği dünyanın önemli markaları tarafından ilgi gördü.

Türkiye'ye gelen doğrudan yatırımlar yüzde 13,1 arttı!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ermut, "Geçen yıl dünyada doğrudan yatırımlar yüzde 13 azalışla 1,3 trilyon dolar seviyesine gerilemişken, Türkiye'ye gelen doğrudan yatırımlar yüzde 13,1 artarak yaklaşık 13 milyar dolara çıktı." dedi.

Twitter Türkiye ofisi Haberi

Twitter Türkiye ofisi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, internet ortamında erişim engelleme ya da içerik çıkarma gibi konularda mahkeme kararlarını uygulamayan şirketlere para cezası getireceklerini, bununla ilgili bir düzenleme yapacaklarını bildirdi. Twitter ile yaşanan sorunların ardından yapılan görüşmelerde sıkıntıları aktardıklarını ve şirketin olumlu bakış açısı sergilediğini anlatan Elvan, "Başlangıçta hiçbir mahkeme kararını dikkate almayan Twitter'ın bugün kararları göz önünde bulundurduğunu görüyoruz. Ancak ofis açma konusunda olumlu bir adım atmadılar. Bu konuda bir çalışma yapacaklarını arkadaşlarımıza ifade ettiler. Halen olumlu bir adım söz konusu değil" dedi. 


225'İ ENGELLENDİ 

Bakan Elvan, şu ana kadar Türkiye'nin mahkeme kararları ve TİB veya BTK'ya gelen şikâyetler doğrultusunda Twitter'a 338 erişim engelleme talebinin iletildiğini belirterek, Twitter'ın bunların 255'ini engellediğini, 83'üne ise işlem yapmadığını bildirdi. 6-7-8 Ekim tarihlerinde özellikle...