02 / 05 / 2024

Ulaş Erenkaya konut sektörü

Ulaş Erenkaya konut sektörü

Atılımcı İş Adamları Derneği Başkanı Ulaş Erenkaya, konut alacaklara verilecek desteğin sektörü olumsuz etkileyeceğini savundu..

Deprem bölgesi için bu yıl yapılan harcama 762 milyar TL'ye ulaştı! Konut ve iş yerleri kısa sürede teslim edilecek!

Hükümet, Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarmak amacıyla hızla çalışırken, afet bölgesini ayağa kaldırmak için 2024 bütçesinden 1 trilyon TL'lik kaynak aktarılacağı belirtildi. İşte detaylar ve yapılacak çalışmalar...

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 9,8 arttı!

İngiltere'de ev fiyatları son zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Konut fiyatları yüzde 9,8 oranında arttı.

Konut fiyatları tarihsel zirveye ulaştı!

Emlak Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, "Konut fiyat endeksi bir süredir yüzde 30'lar civarındaydı. Son Ağustos ayı fiyat endeksiyle birlikte 33.4 gibi yıllık bazda tarihsel bir zirveye ulaşmış oldu" açıklamasında bulundu.

Ev fiyatları yüzde 100 artacak!

İnşaat maliyet endeksindeki yükselişler rekor seviyelere ulaşıyor. Konut üreticilerine göre; malzeme kaynaklı yaşanan yükselişler ev fiyatlarını bu sene içinde yüzde 100 artıracak.

Konut mağdurları bir kez daha TBMM gündeminde!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Esenyurt ve Tuzla başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında sayısı 100 bine ulaşan konut mağdurlarının sorunlarını bir defa daha Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

2019'da en çok yatırım konut ve ulaştırmaya yapıldı!

Özel sektör ve kamunun 2019 yatırım karnesi yayınlandı. Buna göre; Toplam yatırımlarda en büyük pay yüzde 29.21 ile ulaştırmaya ait. Bunu yüzde 25.86 ile konut izliyor.

Konut stoku erime hızı son 10 yılın 2. en yüksek seviyesine ulaştı!

Konut satışları Temmuz'da yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. İlk verilere göre, konut projelerindeki stok erime hızı Temmuz ayında yine zirveyi zorladı. Temmuzda konut stokunun erime hızı yüzde 11.7’yi aşarak son 10 senenin ikinci yüksek seviyesine ulaştı.

Berat Albayrak: Konut satışları tarihinin en yüksek Haziran rakamına ulaştı!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Konut satışları geçen ay yüzde 209,7 artarak 190 bin 12 ile tarihinin en yüksek haziran rakamlarına ulaştı." dedi.

Konut kredisi mevduatı 204 milyara ulaştı!

Merkez Bankası verilerine göre bankaların konut kredisi mevduatı 19 Haziran ile biten haftada 204 milyar 873 milyon 608 bin liraya ulaştı. Artışta konut kredisi faiz indirimleri etkili oldu.

Konut kredisi hacmi Haziran ayında 216 milyara ulaştı!

BDDK verilerine göre bankacılık sektörünün kredi hacmi haziran ortasında artmaya devam ederken aynı dönemde konut kredisi hacmi ise 216 milyara ulaştı.

New York'ta ulaşım ve konut alanlarında yeni düzenlemeler yapılacak!

New York Valisi Andrew Cuomo yaptığı açıklamada, salgın sonrası New York'ta sağlık başta olmak üzere, ulaşım, güvenlik, konut ve sosyal eşitlik gibi alanlarda yeni düzenlemeler yapacaklarını söyledi.

Konut kredisi hacmi Mart sonunda 211 milyar liraya ulaştı!

BDDK verilerine göre bankacılık sektörünün konut kredisi hacim mart sonunda coronavirüs salgınına rağmen artarak 211 milyar liraya ulaştı. Aynı dönemde takipteki alacaklar da arttı.

Konut kredisi hacmi Mart başında 208 milyara ulaştı!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 272 milyon lira artarak 2 trilyon 769 milyar 49 milyon liraya yükseldi. Aynı dönemde konut kredisi hacmi ise 208 milyar liraya ulaştı.

Ulaş Erenkaya konut sektörü Haberi

Ulaş Erenkaya konut sektörü

Atılımcı İş Adamları Derneği Başkanı Ulaş Erenkaya, konut alacaklara verilecek desteğin sektörü olumsuz etkileyeceğini savundu Atılımcı İş Adamları Derneği (ATİK) Başkanı Ulaş Erenkaya, devletin konut alacaklara vereceği desteğin inşaat sektöründe yarattığı endişeden bahsetti. Erenkaya şunları söyledi: "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı kalkınma programında en ilgi çeken konu, konut alımlarında yapılacak olan destek programı olmuştur. Tasarruf oranlarının yetersiz seviyede olduğu, bu durumun dış kaynak ihtiyacının artmasına sebep olduğu herkes tarafından kabul görmüştür. 


TALEPLER ERTELENECEK 

Konut alımı için yüzde 1 5 tasarruf desteğinin olumlu bir adım olduğunu düşünüyoruz. Ulaş Erenkaya İlk bakışta konut sektörüne destek olarak algılansa da desteği almak isteyenlerin talepleri 3 ila 5 yıl arasında ertelenmesi ihtimali sektör için olumsuzluk yaratacaktır. Bu destek programında amacın; insanların daha rahat ev sahibi olabilmelerini sağlamaktan...