04 / 05 / 2024

ULI Türkiye Gayrimenkulde Kadın Liderler araştırması

ULI Türkiye Gayrimenkulde Kadın Liderler araştırması

ULI Gayrimenkulde Kadın Liderler 8 Mart’ta Gayrimenkulde Kadın Liderler araştırmasını başlatıyor. ULI, ABD’de ULI Kadın Liderler Girişimi‘nin, 8000 kadın üyesiyle yaptığı anket çalışmasını karşılaştırmalı olarak Türkiye’de de hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği açıkladı! Gayrimenkulde değerleme hizmet oranı pahalı değil

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, SPK’dan lisanslı olan gayrimenkul ve varlık değerlemesinde bulunan uzmanların ve değerleme firmalarının kira uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk seviyesindeki fiyat belirlemeden çözüm bulmaya çalıştıklarını kaydetti.

Gayrimenkulde Türkiye'nin en değerli ilçeleri belli oldu! 

Teknoloji Odaklı Gayrimenkul Değerleme Platformu Endeksacom tarafından yapılan çalışma ile gayrimenkulde Türkiye'nin en değerli ilçeleri belli oldu. İşte Türkiye'nin en değerli ilçeleri...

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisi tam gaz! Katar ve BAE vatandaşlarının gayrimenkul alımları katlandı!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme başladı! Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı var!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, sektörle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı olduğunun altını çizen Akbal, gayrimenkulde toparlanmanın başladığını belirtti...

Ruslar gayrimenkulde Türkiye'yi mesken tutacak!

Rus vatandaşlar son senelerde Türkiye’den en çok gayrimenkul alan yabancılar arasında İran ve Iraklılardan sonra 3'üncü sırada yer alıyor. Peki sektör temsilcileri konuyla ilgili ne diyor? Rus vatandaşlar gayrimenkulde Türkiye'yi mesken tutacak mı? İşte ayrıntılar...

Rusların gayrimenkulde tercihi Türkiye!

Rus vatandaşlar Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarını artırdı. Türkiye'de Rus vatandaşların gayrimenkul yatırımları geçen seneye göre yüzde 60 yükseldi.

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye sevdası tam gaz!

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye sevdası tam gaz devam ediyor. 2021'in Ocak-Ekim döneminde yabancılara 43 bin 372 konut satıldı. Yabancıya konut satışı 10 ayda 2020 yılının rakamlarını geçti.

Türkiye gayrimenkul sektöründe ciddi pazar! 

Yabancı vatandaşların Türkiye'den konut alımları her geçen gün artıyor. PWC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu,Türkiye'nin gayrimenkulde önemli pazarlardan biri olduğunu dile getirdi.

Çinlilerden Türkiye'de gayrimenkul atağı!

Geçtiğimiz bir senede gayrimenkulde alım satımlarıyla ön plana çıkan Çin, Türkiye’de gayrimenkul sektörüne konut geliştirici şeklinde adım atmayı planlıyor. 

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

Yabancılar gayrimenkulde Türkiye'den vazgeçmiyor!

Yabancı vatandaşların gayrimenkul yatırımında Türkiye'ye olan ilgisi devam ediyor. Yabancılara lüks konut satışı gerçekleştiren Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların gayrimenkul yatırımı hakkında değerlendirmede bulundu.

Ruslar'ın gayrimenkulde tercihi Türkiye!

Rus vatandaşlar gayrimenkul yatırımında Türkiye'de Antalya ve Bodrum'u tercih etmeye başladı. Ruslar Karadeniz sahillerindeki hızlı artış nedeniyle buradan konut almaya yöneldi. 

Yabancılar gayrimenkulde Türkiye'yi tercih ediyor!

Koronavirüs salgınına rağmen yabancıların Türkiye'de gayrimenkul yatırımına ilgisi kesilmedi. TÜİK verilerine göre Ocak ayında yabancılara 2 bin 675 konut satışı gerçekleşti.

ULI Türkiye Gayrimenkulde Kadın Liderler araştırması Haberi

ULI Türkiye Gayrimenkulde Kadın Liderler araştırması

ULI Gayrimenkulde Kadın Liderler 8 Mart’ta Gayrimenkulde Kadın araştırmasını başlatıyor. İşte ULI Gayrimenkul'den yapılan açıklama:


8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Toplumsal hayatta kendine yaşam alanı açmaya, erkeklerle eşit haklara ve koşullara sahip olmaya çalışan kadınların günü.


Gayrimenkul sektöründe azımsanmayacak sayıda kadın çalışan ve yönetici bulunmakla birlikte; kadın görünürlüğünün ve temsilinin yeterli olmadığını düşünerek, Mayıs 2016’da ULI Türkiye Gayrimenkulde Kadın Liderler çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz.


Bu kapsamda, ULI olarak, faaliyet alanımız olan gayrimenkul ve arazi kullanımı sektöründe kadınların durumunu saptamak ve bu tespitler çerçevesinde kadının içinde bulunduğu koşulları iyileştirmek üzere, ABD’de ULI Kadın Liderler Girişimi (WLI) ‘nin, 8000 kadın üyesiyle yaptığı anket çalışmasını karşılaştırmalı olarak Türkiye’de de hayata geçiriyoruz. Avrupa’da ilk kez Türkiye’de yapılacak olan araştırmayı, ULI Türkiye, GYODER ve Türk Müteahhitler Birliği’nin ortaklaşa...