04 / 05 / 2024

Uluabat Gölü ulaşım

Uluabat Gölü ulaşım

Ramsar Sözleşmesi kapsamında 1998 yılında korunması kesinleşen, 2002'den itibaren ise 'Dünyada Yaşayan Göller' arasında Türkiye'yi temsil eden Güney Marmara Bölgesi'nin gözde doğa merkezi Uluabat Gölü'nün geleceği için çalıştay düzenlendi

Olası İstanbul depremi için tahliye planı hazır! Asıl sorun ''Acil Ulaşım Yolları'

Olası İstanbul depremi için, Kuzey Marmara Otoyolu aort damarı olarak görülüyor. İstanbul'un tahliye planı hayati öneme sahipken, 'Acil Ulaşım Yolları' endişe yaratıyor.

Devlet, 25 yaş altındaki öğrencilere ulaşım desteği olarak 750 TL sunuyor!  Başvuru koşulları neler?

Belirli yaşın altında olanlar için devlet, ulaşım yardımı yapmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan açıklamaya göre ulaşım desteği olarak 750 TL sunuluyor. Şart olarak belirlenen o yaşın altında olanlar bu destekten yararlanabilecekler.  İşte ulaşım desteği detayları…

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul uluslararası ölçekte bir ulaşım projesidir!

Silivri Mimar Sinan Köprüsü'nün açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul, gündelik tartışmaların ötesinde, uluslararası ölçekte bir ulaşım projesidir." dedi.

Güngören Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesi 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Merkez Mahallesi, Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesine İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

İznik Gölü’ndeki imar planı değişikliğine mahkemeden dur kararı!

Bursa 2'nci İdare Mahkemesi, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 25 Şubat 2020 tarihinde kabul edilen İznik Gölü Nazım İmar Planı’nın yürütmesinin durdurulması kararını verdi.

İznik Gölü kenarındaki fabrikaya inşaatı bittikten sonra ÇED raporu verildi iddiası!

Orhangazi'de zeytinyağı fabrikasının ÇED süreci, inşaatı tamamlandıktan sonra başladı. Avukat Erol Çiçek, tesisin inşaatının ÇED yönetmeliğine, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve 1/25 000 Ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğunu belirtti. 

Bursa'ya 'Cristiano Ronaldo' etkisi! Uluabat Gölü'ndeki adaya ilgi arttı!

Ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’nun corona virüsten korunmak için kendisini adada karantina altına almasındasn sonra Bursa Uluabat Gölü'ndeki adaya ilgi arttı.

İris Gölü imara mı açılacak?

İzmir'in Karaburun ilçesindeki İris Gölünün imara açılacağı yönündeki haberler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Uluabat Gölü'ndeki ada 17 milyon TL'ye satılıyor! 

Bursa Uluabat Gölü'ndeki 45 dönümlük ada 17 milyon liraya satılıyor. Adanın sahibi Nedim Bulut 13 milyon liralık teklifi kabul etmediğini söyledi. 

İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşım nasıl sağlanacak?

Türkiye'nin dev projesi İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılmasına sayılı günler kaldı. 29 Ekim'de kapılarını açacak İstanbul'un 3'üncü havalimanına farklı ulaşım alternatifleri bulunuyor.

Gül Baba Müzesi açılış için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bekliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan'da hayata geçirilen Gül Baba Türbesi ve Müze projesinin açılışını yapacak. 

Balıkesir’de 2018 yılı ulaşım yılı ilan edildi!

Balıkesir’de 2018 yılı ulaşım yılı ilan edildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkam Zekai Kafaoğlu, bölgede hayata geçirilen yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Uluabat Gölü ulaşım Haberi

Uluabat Gölü ulaşım


 Ramsar Sözleşmesi kapsamında 1998 yılında korunması kesinleşen, 2002'den itibaren ise 'Dünyada Yaşayan Göller' arasında Türkiye'yi temsil eden Güney Marmara Bölgesi'nin gözde doğa merkezi Uluabat Gölü'nün geleceği için çalıştay düzenlendi. 10. Leylek Şenliği kapsamında Karacabey'e bağlı Eskikaraağaç Mahallesi'nde gerçekleştirilen 'Uluabat Gölü ve Leylek Koruma Çalıştayı'nda kamu yetkilileri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri gölün korunması amacıyla devlet tarafından yasal düzenlemeler yapılması konusunda görüş birliğine vardılar. 

Toplantıya katılan kamu yetkilileri, açıklamalarında gölün tüm doğal özellikleriyle korunması yolunda gereken adımların hızla atılacağı yönünde kamuoyuna mesajlar verdi. 


MERCEK ALTINDA

 Çalıştayda, Uluabat Gölü Sulak Alanına ve Valilik Yönetim Planı içerisindeki yerine genel bakış diler getirilirken; göldeki biyolojik çeşitlilik, gölü tehdit eden faktörler, su kalitesi ile Türkiye'de ve bölgedeki leyleklerin varlığı, göç yolları, elektrik hatlarının izole edilmesi konuları...