03 / 05 / 2024

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ödülleri

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ödülleri

Bu yıl 243 başvurunun yapıldığı 5. Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması’nda 16 kişi ödüle layık bulundu. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Hububatçılar gözünü Afrika ve Uzakdoğu’ya dikti!

Güneydoğulu hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatçıları, geleneksel pazarlarının yanında ayrıca, Afrika ve Uzakdoğu pazarlarından aldığı payı artırmak amacıyla harekete geçti. İhracatçılar aynı zamanda, küresel pazarda pirince alternatif olarak bulgurun tanıtımına ağırlık verecek.

Tekstil ihracatında şok düşüş! Türkiye yıllar sonra ilk defa ithalatçı konumuna düştü!

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, global talepteki daralmanın da etkisiyle sektör ihracatının 2023’ün ilk 8 ayında yüzde 12 daraldığını söyledi. Öksüz, istihdam kayıpları yaşanmaması için bir dizi tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

Otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı 2023'ün ilk yarısında 1 milyar dolara yaklaştı!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği kayıtlarından derlenen bilgilere göre, Türkiye'den 2023 yılının ocak-haziran döneminde 67 ülkeye otobüs, minibüs ve midibüs ihraç edildi.

İhracatçılar krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor

Kurumlar vergisi muafiyet oranının 1 puandan 5 puana artırılmasını ‘olumlu’ bulan ihracatçı, krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor. İhracatçılar, “Ekonomide toz-duman siliniyor ama başta yatırım ortamı olmak üzere belirsizlik hâlâ devam ediyor” diyor.

Türkiye otomotiv endüstrisinden 2023'ün ilk 6 ayında 17,3 milyar dolar ihracat!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinden (OİB) tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomotiv endüstrisinin 2023'ün ilk 6 ayında 17 milyar 337 milyon dolar ihracata imza attığı kaydedildi.

İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

İhracatçılar kötü gidişe son verilmesi için yeni hükümetten birtakım taleplerde bulundu. Ekonomiye adeta yön veren ihracatçılar, yeni hükümette taleplerini sıraladı.

Türk otomotiv sektörü Şili ve Arjantin'de büyüme hedefliyor!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik yaptığı açıklamada Latin Amerika ülkelerinde etkinliklerini artırmaya, iletişimlerini güçlendirmeye ve büyümeyi istikrarlı hale getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

İhracatçılar sonunda patladı: TL yüzde 20-25 değer kaybetmez ise çok sayıda fabrika kapanacak!

İhracatçılar mevcut kur seviyelerinden küresel pazarlarda rekabet şanslarının kalmadığından yakınarak Merkez Bankası’nın şirketler üzerindeki baskıya son vermesini istedi. Sektör temsilcileri rekabetçi kur için TL’nin dolar karşısında yüzde 20 ile 25 arasında değer kaybetmesi gerektiğini düşünüyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi bin konteyner ve prefabrik konut yapacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), depremden etkilenen vatandaşlar için  Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da toplam 1000 konteyner ve prefabrik konut yapacak.

184 ülkeye ihracat yaptılar!  2023'te hedefleri 4 milyar dolar

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Başkanı Talha Özger, önceki sene ev ve mutfak eşyaları sektörü ihracatının yüzde 35 artış göstererek 3,4 milyar dolarlık büyümeye ulaştığını belirtti.

Rmdm Geri Dönüşüm Tekstil İhracat İthalat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rmdm Geri Dönüşüm Tekstil İhracat İthalat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 150 bin TL sermaye bedeli ile Jalal Mendıl tarafından kuruldu.

Clksteel34 İnşaat Emlak Gıda Tekstil İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Clksteel34 İnşaat Emlak Gıda Tekstil İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Orhan Yaşli tarafından kuruldu.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ödülleri Haberi

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ödülleri

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin (UTİB) Ekonomi Bakanlığı ve TİM desteğiyle düzenlediği 5. Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.


Bu yıl 243 başvurunun yapıldığı yarışmada 16 kişi ödüle layık bulundu. Törene UTİB ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, TİM Başkan Vekili Süleyman Kocasert, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir karlık, modacı Atıl Kutoğlu, tasarımcılar, sanayici, işadamları ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan İbrahim Burkay, “Yüksek katma değeri sağlayacak ufak dokunuşları ve adımları maalesef bugüne kadar, yeterince atamadık. Düzenlenen bu etkinliklerin Bursa’nın bugüne kadar sanayide, ihracatta sahip olduğu potansiyeli çok farklı bir boyutta, hem ulusal hem de uluslar arası boyutta göstereceğine inanıyorum. Bu faaliyetleri biz sürdürülebilir kıldığımız taktirde Bursa, bugün dünyada özenerek...