16 / 05 / 2024

Uluslararası Çalışma Örgütünün inşaat güvenlik ve sağlık sözleşmesi

Uluslararası Çalışma Örgütünün inşaat güvenlik ve sağlık sözleşmesi

ILO'nun, 1988 yılında kabul edilip, 1991 yılında yürürlüğe giren 167 sayılı inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi Türkiye tarafından da onaylandı. İşte ILO inşaat güvenlik ve sağlık sözleşmesi içeriği...

Kısa çalışma ödeneğinde gün sayısı değişecek...

Asgari ücret desteğinin 700 lira olarak uygulanması ile birlikte kısa çalışma ödeneği için asgari prim ödeme gün sayısının 450'ye indirilmesini içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunulduğu açıklandı. İşte haberin detayları...

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

Antalya'da depremle ilgili hızlı çalışma yapılmalı: Deniz fayları ve binaların risk durumları bilinmiyor!

Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Antalya’nın ulaşım, göç, deprem ve kentsel dönüşüm gibi önemli konularına ilişkin konuştu ve deprem için hızlı bir çalışma yapılarak veri toplanması gerektiğini söyledi. 

Mesai saatleri değişiyor! Çalışma günü ve saatleriyle ilgili öneri resmen kabul edildi! 

Mesai saatlerinin değişeceği konusu son zamanlarda en çok araştırılan konutlar arasında gelirken, sonunda beklenen haber geldi. TBMM Genel Kurulu'nda da AK Parti'nin 'çalışma gün ve saatlerine' ilişkin grup önerisi kabul edildi.

AB ülkeleri arasında en çok çalışma saati ile zirveyi gören Türkiye, ücretlere gelince dipte kaldı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında en çok çalışan Türkiye, çalışanların aldığı ücretlere gelince dipte kaldı. Türkiye, haftada 44.2 saatlik çalışma süresiyle Avrupa’da çok çalışan ülke oldu.

Ev ve araba alacaklar aman dikkat: Sahte tapu ve kimlikle dolandırıcılık yapan örgüt çökertildi!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sahte tapu ve kimlikle, sahibi olmadıkları  konut ve arabaları satmaya çalışan, silah ticareti yaptığı belirlenen suç örgütünün çökertildiğine ilişkin açıklama yaptı. İşte ayrıntılar..

SON DAKİKA: Fazla çalışma ücretleri açıklandı: DSİ, yurt, tapu, SGK personelleri hemen bakın!

DSİ, yurt, tapu, SGK ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü gibi kurumlara göre personellere 2024 yılında ödenecek fazla çalışma ücretleri tek tek açıklandı. İşte o rakamlar...

Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı, kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında genç istihdamını desteklemek amacıyla yaklaşık 1 milyon gence fırsat sağlanacak. Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı: Kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

Memurların çalışma saatleri azalacak mı?

Son zamanlarda milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiren mesai saatleri değişikliği gündemdeki yerini de koruyor. Kamu çalışanları ve memurların çalışma saatleri değişiyor mu? İşte merak edilen sorular...

CarrefourSA’da 3 kapılı gardırop 5 bin 120 TL’ye, çalışma masası 2 bin 40 TL’ye, kaşar peyniri 46,50 TL’ye düştü!

CarrefourSA’daki dev indirim kampanyası bugün sona eriyor. Carrefour’da 20 Eylül tarihinde CarrefourSA Kart sahiplerine özel 3 kapılı gardırop 5 bin 120 TL’ye, çalışma masası 2 bin 40 TL’ye, kaşar peyniri 46,50 TL’ye düştü. İşte CarrefourSA 20 Eylül 2023 fiyat listesi...

Çalışma Bakanlığı duyurdu! Kamu işçilerinin ikramiyeleri bugün hesaplara yatıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sosyal medyadan ilave tediye ödemelerine ilişkin bir açıklama yayımladı. Bu kapsamda kamu işçilerinin ikramiyeleri bugün hesaplara yatıyor.

4 gün çalışma düzenine bir ülke daha katıldı! Bu ülkede de artık haftanın 3 günü tatil!

Haftada dört gün çalışma düzeni Avrupa'nın dört bir yanında hızla yayılıyor! Avrupa'daki dört günlük çalışma düzeni eğilimi artmaya devam ediyor. Bu düzene bir ülke daha katılarak haftalık beş günlük çalışma programını dört günlük çalışma düzeni ile değiştirdi.

Dünya Meteoroloji Örgütü’nden uyarı! Önümüzdeki 5 yıl küresel sıcaklık 1,5 santigrat artacak!

Dünya Meteoroloji Örgütü, önümüzdeki 5 yıl boyunca küresel sıcaklıkların 1.5 santigrat derece sınırının üzerine çıkabileceğini açıkladı. Bu haber herkesin ilgisini çekti...

Uluslararası Çalışma Örgütünün inşaat güvenlik ve sağlık sözleşmesi Haberi

Uluslararası Çalışma Örgütünün inşaat güvenlik ve sağlık sözleşmesi

ILO inşaat güvenlik ve sağlık sözleşmesi!

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO), 1988 yılında kabul edilip, 1991 yılında yürürlüğe giren 167 sayılı inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi Türkiye tarafından da onaylandı.


Karar, 6 Şubat 2015 tarihinde 29259 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı: "Karar Sayısı : 2015/7164

20/11/2014 tarihli ve 6571 sayılı Kanunla onaylanması uygun bulunan ekli “167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi”nin onaylanması; Dışişleri Bakanlığının 16/12/2014 tarihli ve 7241981 sayılı yazısı üzerine, 31/5/1963 tarihli ve 244 sayılı Kanunun 3 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 5/1/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır."


Sözleşmede, inşaat işlerinin görüldüğü alanlar, inşaat işlerinde kullanılan araç, malzemelerde güvenlik ve sağlık, üye ülkelerin hükümetlerince konuya ilişkin önlemlerin alınması, işçi ve işverenlerin yükümlülüklerine ilişkin hükümler yer alıyor.


"Bu sözleşme, inşaat alanındaki herhangi bir işlem, faaliyet veya...