30 / 04 / 2024

Uluslararası Diyalog Enstitüsü

Uluslararası Diyalog Enstitüsü

3 YIL önce Almanya'da Gloria Otelleri'nin Nuri Özaltın başkanlığında ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayesinde kurulan Uluslararası Diyalog Enstitüsü (IDI) 21 Mayıs'ta dünya turizm için barış çağnsı yapacak.

İşte İstanbul Boğaziçi'nin 1980'deki görüntüsü: 'Keşke böyle kalsaydı' diyen de oldu, 'Kokuyordu' diyen de!

İstanbul Boğaziçi'nin 1980 yılına ait bir görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. 62,6 bin takipçili Tarih Enstitüsü hesabından yapılan paylaşıma yorum yağdı. İşte o yorumlar...

Konut krizi yabancı öğrencileri vurdu! Kanada'daki yabancı öğrenci sayısının yüzde 35 azalması bekleniyor!

Kanada’da hükümet, konut krizini ağırlaştırdığı gerekçesiyle uluslararası öğrencilerin sayısına sınır getiriyor. Üst sınır 2024 yılında yaklaşık olarak 360 bin vize olacak. Bu da 2023 yılına göre yüzde 35’lik bir düşüş anlamı taşıyor.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Özener, Antalya ve Alanya için tsunami uyarısı yaptı!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Antalya ve Alanya bölgesi için tsunami uyarısı yaptı. Prof. Dr. Özener, “Bir deprem olduğu zaman kesinlikle deniz kıyısından uzaklaşarak yüksek bölgelere çıkmakta fayda var” ifadelerini kullandı.

Altın, dolar, borsa! Gözler bugün saat 14.00'a çevrildi

Bugün Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararından önce dünyaca ünlü kurumlardan tahminler geldi. Uluslararası Finans Enstitüsü, politika faizini 250 baz puan artıracağını tahmin etti. İşte tüm detaylar...

Ünlü ekonomistten kritik Türkiye yorumu! 'Türkiye kalıcı olarak siliniyor'

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, Türkiye'de yapılan seçimlerin arkasından kıymetini süratli bir halde kaybeden Türk Lirası hakkında değerlendirmeler yaptı. Brooks, Türkiye'nin Arjantin'nin yolunda olduğunu ve bu durumun "üzücü" olduğunu söyledi.

Doların adil değeri belli oldu! IF açık açık rakam verdi! 

Uluslararası Finans Enstitüsü (IF), dolar/TL kuru için hesapladığı adil değeri açıkladı. 

Almanya'da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Almanya'da Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), iyileşen ekonomik beklentilere rağmen ülkede iflas eden şirket sayısının Mart ayında yaklaşık olarak son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Rapor yayınlandı ve gerçek ortaya çıktı! 299 trilyon dolara düştü

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), “Küresel Borç Monitörü” raporuna göre: Küresel borçlar geçen sene, 2015'ten bu yana ilk kez senelik bazda azalarak 299 trilyon dolara düştü.

Dev finans kuruluşundan kabus gibi dolar yorumu! Deprem, doları da vuracak!

Uluslararası Finans Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada , aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok gelişmekte olan ülke parasında değer kaybı beklendiği bildirilirken Türk Lirası’nda depremin de etkili olacağı ve Dolar TL'nin yükseleceğine yer verildi.

Özel şartlar aranıyor! Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alacak! 4 katına kadar maaş veriliyor!

Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alıyor.4 katına kadar maaş farkı olan iş ilanlarında özel şartlar aranıyor. İşte detaylar…

Emlak Konut GYO İstanbul Uluslararası Finans Merkezi için UNTD İnşaat ile sözleşme imzaladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi sözleşmesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Uluslararası para sisteminin merkezindeki dolar yerini koruyabilecek mi?

Uluslararası para sisteminin merkezinde yer alan dolar için Prof. Dr. Güven Delice, dolar merkezli uluslararası para sisteminin sürdürülebilirliği konusunu kaleme aldı.

Başekonomist doların kaç lira olması gerektiğini açıkladı

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, doların adil değerinin 21 Türk Lirası olması gerektiğini dile getirdi. Brooks daha önceki 16.50 liralık tahminini 21 liraya çıkarırken gerekçe olarak ise cari açıktaki büyümeyi işaret etti.

Uluslararası Diyalog Enstitüsü Haberi

Uluslararası Diyalog Enstitüsü

3 YIL önce Almanya'da Gloria Otelleri'nin Nuri Özaltın başkanlığında ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayesinde kurulan Uluslararası Diyalog Enstitüsü (IDI) 21 Mayıs'ta dünya turizm için barış çağrısı yapacak. Eski Alman Cumhurbaşkanı Christian Wullf un ana konuşmacı olduğu toplantıya New York, Mayorka, Hurghada, Rodos, Berlin, Frankfurt, Brüksel ve Tahran'dan devlet ve belediye temsilcileri ve turizmciler katılacak. 


Çanakkale’de 1. Dünya Savaşı’nın 100. yıl anma töreni vesilesi ile ’turizmin Dünya Barışına Katkıları’ konulu uluslararası turizm ve diyalog zirvesi gerçekleştirilecek. Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wullf’un ana konuşmacı olduğu toplantıya New York, Mayorka, Hurghada, Rodos, Berlin, Frankfurt, Brüksel ve Tahran’dan devlet ve belediye temsilcileri ile turizmciler katılacak.


Uluslararası Diyalog Ensitüsü Başkam Nuri Özaltın yaptığı açıklamada, "Biz turizmi öncelikle bir banş hareketi olarak görmek istiyoruz. Biz insanları...