02 / 05 / 2024

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, koronavirüsün ekonomik etkileri nedeniyle dünyada yarım milyardan fazla insanın yoksulluğa sürüklenebileceğini bildirdi.

Milyarderler 2020'den sonra yüzde 34 daha da zenginleşti! Krizlerde, zengin daha zengin, yoksul daha yoksul oluyor!

İngiltere merkezli uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam, 2020 sonrasında yaşanan küresel salgın, savaş, hayat pahalılığı ve iklim değişimi gibi krizlerin zenginler ve yoksullar arasındaki uçurumu daha da genişlettiğinin altını çizdi. Buna göre, milyarderler 2020'den sonra yüzde 34 daha da zengi

Dünyanın en zengin beş iş insanı 2020 yılından beri servetlerini ikiye katladı!

İngiliz uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam, dünyanın en zengin beş iş insanının 2020 yılından beri servetlerini iki katından fazla artırdığını, buna karşılık 5 milyar insanın daha da yoksullaştığını belirtti.

Öğretmenlere kira yardımı 10 bin TL’mi oluyor?

Yaşadığımız ekonomik kriz ve son zamanlarda artan faiş fiyatlar ile birlikte öğretmenlerimizin desteğe ihtiyacı olduğu çok net açık bir durum. Bu durumda da kira yardımına dair bir gündem yaratıldı. İşte ayrıntılar...

PTT, fatura ödemekte zorlananların imdadına yetişiyor: Hemen başvuru yaparak 225 TL'lik fatura yardımından yararlanın! 

Elektrik faturalarındaki artış, birçok insanın bütçesini zorlarken, PTT bu konuda belirli koşulları karşılayanlara yardımcı oluyor. Peki, PTT'nin sunduğu elektrik faturası destek programı kimlere yönelik? Hangi kriterlere göre bu yardım sağlanıyor? İşte konu hakkında tüm bilgiler...

Fitch Ratings'ten Türkiye kararı! İki yıl aradan sonra kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, iki yıl aradan sonra Kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Memur-Sen'den açıklama geldi: Memura kira yardımı...

Memur-Sen'in kamu görevlilerinin beklentilerini içeren anketinden, kira yardımına genç memurların, diğer memurlara göre daha çok ihtiyaç duyduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’tan Türk bankalarının görünümüne ilişkin olumlu bir adım geldi. Moody’s Türk bankacılık sektörünün görünümünün negatiften durağana çevirdiğini duyurdu

Moody's, Coinbase'in görünümünü negatife çevirdi!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) dava açtığı Coinbase'in görünümünü negatife çevirdiğini belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten ABD’ye kötü sürpriz!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, ABD’ye resmen kötü bir sürpriz yaptı. Fitch, borç limiti açmazı yüzünden ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Ay sonu nasıl gelecek diye düşünenlere PTT'den sevindirici haber geldi! 1.100 TL nakit yardımı yapılacak!

PTT'den ay sonunu getiremeyen gereksinim sahibi ailelere büyük müjde! Başvuranlara 1.100 TL peşin yardımı yapılacak! Geçim zorluğu yaşayan vatandaşlara yönelik olarak PTT üstünden yapılan bir ödeme duyurusu yer almaktadır. İşte detaylar.

Aile Bakanlığı'ndan değil ama başka bir nakit yardımı var! Aylık 5.137 TL nakit desteği hesabınıza yatıyor!

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan yardımlardan birçok vatandaş faydalanmaktadır. Vatandaşlar, yardım ödemelerinin yanı sıra devletin diğer sunulan seçenekleriyle de ilgilenmektedir. Devletin sunduğu bir başka önemli seçenek daha bulunmaktadır. Detaylar için burayı tıklayabilirsiniz...

e-Devlet'ten başvuru yapanlara her ay destek parası! 1-2-3-4-5 çocuğu olanların para yardımı PTT'ye yatıyor! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara destek sağlamak için sosyal yardım ödemelerine devam ediyor. Bu kapsamda destek sağlayan bakanlık çocuklar için de para veriyor.

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam Haberi

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, koronavirüs pandemisinden etkilenen yoksul ülkelere acilen destek olunmaması durumunda dünyada yaklaşık yarım milyardan fazla insanın yoksulluğa sürükleneceği uyarısında bulundu.

Açıklamada koronavirüsle mücadele kapsamında ekonomilerin tamamen şalter indirmesinin küresel yoksullukla olan mücadeleyi sekteye uğratabileceği, yaşananlardan Sahra Altı Afrikası'nın, Kuzey Afrika'nın ve Ortadoğu’nun olumsuz yönde etkileneceği belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Londra’daki Kings College ve Avustralian National University ortaklığı ile gerçekleştirilen araştırmaya göre koronavirüs nedeniyle gelir seviyesinde yaşanabilecek yüzde 20 seviyesindeki bir düşüş, dünyada yaklaşık 548 milyon insanın yoksullaşması anlamına geliyor.

Oxfam açıklamasında yoksul ülkelerin acil kurtarma paketleri ile desteklenmesi, küçük işletmelerin hibe programları ile kurtarılması çağrısında da...