15 / 05 / 2024

Ümraniye ruhsat izni

Ümraniye ruhsat izni

Türkiye’ye örnek olacak bir kentsel dönüşüm planı hazırladıklarını açıklayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Ümraniye değişen vizyonu ve gelişen sosyo-kültürel yapısıyla İstanbul’un yeni cazibe merkezi haline geldi” dedi. 

Yıkım ruhsatı nedir? 

Risk taşıyan binaların yıkılması için belediyelerden alınan resmi yıkım izni yıkım ruhsatı olarak adlandırılır. Bu izin tehlikeli veya sağlık açısından riskli olduğu tespit edilen binaların güvenli bir şekilde yıkılabilmesi için gereklidir. Bu izin bazı yapılar için zorunludur.

Kaçak prefabrik ev yapmanın cezası ne kadar?

Kolay kullanımından dolayı tercih edilen bütün prefabrik yapılar için ruhsat izni alınması gerekiyor. Aksi durumda kaçak yapı olan prefabrik evler için ceza kesiliyor.

Referans Ümraniye'nin ruhsat başvurusu yapıldı! Kiler GYO'dan Ümraniye'ye 313 konut ve 46 ticari ünite geliyor!

Kiler GYO tarafından Referans Ümraniye projesine ilişkin yapı ruhsatı başvurusunun yapıldığı belirtildi. İşte ayrıntılar...

İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi yasaklandı!

İstanbul’da 10 ilçede yürürlüğe giren yabancılara oturum izni verilmemesi uygulaması İstanbul’un genelinde uygulanmaya başlandı. Konutunu kiraya verip, otelinde kaçak yabancı uyruklu barındıran kişilere de para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da devam ediyor.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı! Kentsel dönüşümde ilk sırada Ümraniye var! 

TÜİK verilerine göre, yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı. İstanbul’da kentsel dönüşüm faaliyetleri hızlandırılırken, çalışmaların yoğunlaştığı bölgelerin başında Ümraniye bulunuyor. 

İstanbul'un 5 ilçesinde imar izni 20 kata yükseldi! 

Megakent İstanbul'un Sultanbeyli, Ümraniye, Bahçelievler, Bağcılar ve Güngören ilçelerinde imar izni 20 kata yükselirken, Bakırköy'e verilmemesi dikkatleri çekti. İşte ayrıntılar...

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ümraniye'deki PTT arazisinin imarı değiştirildi!

İstanbul Ümraniye'deki PTT arazisine, millet bahçesi, özel sanayi alanına konut ve ticaret inşaat izni veren imar plan değişikliği askıya çıkarıldı.

Düşük faiz konut stoklarını eritti!

Kamu bankaları öncülüğünde başlatılan düşük faizli kampanya sayesinde konut stoklarının erimesi inşaat sektörünü hareketlendirdi. Ocak-Eylül'de yapı ruhsat izni verilen daire sayısı Kovid-19'a rağmen ikiye katlandı.

Ümraniye'de bina denetimleri yoğunlaştı!

Ümraniye Belediyesi’ne bağlı ekipler, İzmir’deki 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra riskli bina denetimlerini artırdı. Belediye ekipleri, özellikle zemin katlarında iş yeri olan binalarda ruhsat, kolon ve kirişleri kontrol etti ve denetim yaptı.

İnşaat ruhsatı harcı 2019!

Arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için belediyeden ruhsat izni gerekli oluyor. Ruhsat belediyeden alınıyor. Bunun için belli oranda harç tahsil ediliyor. İşte inşaat ruhsatı harcı 2019...

Konut yapı ruhsat başvurusu yüzde 60 azaldı!

2017 yılının Temmuz-Eylül döneminde 524 bin dairelik inşaat ruhsat izni alındığı, bu yıl aynı döneminde ise rakamın 135 bin olduğu açıklandı.

Ümraniye'de inşaat alanı rekoru!

İstanbul Ümraniye Belediyesi tarafından 15 yılda ilçeye hiç borçlanmadan 450 kalıcı eser kazandırdı. Sosyal belediyecilik hizmetlerinde de önemli çalışmalara imza atan belediye, verilen ruhsat ve inşaat alanı rakamlarıyla Türkiye rekoru kırdı.

Ümraniye ruhsat izni Haberi

Ümraniye ruhsat izni


Milliyet Gazetesi yazarlarından Eren Aka Yerel Yönetimler köşesinde bugün ''Ümraniye'yi'' ele aldı. İşte, Eren Aka'nın yazısı.. 

Ümraniye 1960’ta Organize Sanayi Bölgesi olmasının ardından yoğun göç aldı. İstanbul’un en hızlı kentleşen ve nüfusu artan ilçesi Ümraniye; köy ve yöre geleneklerinin de aynen muhafaza edildiği ilginç bir kentleşme örneğidir. 2004’de yapılan yerel seçimlerde, Başkan Hasan Can ve ekibinin göreve gelmesiyle birlikte hızlı bir değişim sürecine giren Ümraniye, aradan geçen 14 yıllık sürenin ardından modern ve çağdaş yüzüyle İstanbul’un parlayan yıldızı haline geldi. İlçeye Nikâh Sarayı, Aş Evi, Kültür Merkezleri, Bilgi Evleri, Okullar, Asfalt Fabrikası gibi 400’ü aşkın kalıcı eser kazandıran Ümraniye Belediyesi, verdiği ruhsat ve inşaat alanı rakamlarıyla Türkiye rekoru kırdı.

Ümraniye’nin dört bir yanı parklar ve yeşil alanlarla donatıldı. İş merkezleri...