02 / 05 / 2024

üniversite iş okulu

üniversite iş okulu

İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından kurulacak olan "İş Okulu" ile verimli ve nitelikli işgücü yaratılacağı bildirildi.

2 yıllık bina için hayrete düşüren bilirkişi raporu: Üniversite tarafından incelenmesi gerekiyormuş!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, 2 yıllık bir binanın görsellerine yer vererek, bina için bilirkişiden rapor alındığını, raporda bu binanın Üniversite tarafından incelenmesi gerektiğinin belirtildiğini söyledi. İşte o bina ve yorumlar...

Etiler Polis Okulu arazisindeki rezidans için bilirkişi raporu geldi: Boğaziçi silüetini bozar!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 6 Aralık 2021’de Yapı&Yapı şirketine 208 milyon avroya sattığı Etiler Polis Okulu arazisine ilişkin bilirkişilerden olumsuz görüşler belirtildi. İşte hazırlanan bilirkişi raporunda yer alan detaylar...

Bakan Uraloğlu açıkladı: Üniversite öğrencilerine 12 ay boyunca aylık 10 GB internet desteği verilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üniversite öğrencilerine 12 ay boyunca aylık 10 GB internet desteği sağlanacağını duyurdu.

Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanlığı Kışlası 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda! 

Marmara Denizi ve Adalar ÖÇKB, İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Postane Mahallesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı Kışlasına Yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Üniversite öğrencileri için müjdeli haber! Toplu taşıma binişleri artık ücretsiz olacak

Bursa Nilüfer Belediye Meclisi, üniversite öğrencilerini sevindirecek bir karara imza attı. Artık öğrenciler toplu taşıma hizmetlerinden ücret ödemeden yararlanabilecekler. Bursa’da hayata geçirilecek bu uygulama, öğrenciler için oldukça avantajlıdır. İşte bu yeni uygulama hakkındaki ayrıntılar...

Maltepe Atışokulu Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli,Maltepe İlçesi,Atışokulu Mah.194 Ada 1Parsel ve 704 Ada 34 Parselin Bir Kısmı ile 195 Ada 15-17-19Parseller,199 Ada 24-28 Parseller ve Bir Kısım Kadastral Boşluğa İlişkin 1/5000 Ölçekli NİP ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

‘Türkiye’de üniversite mezunlarının aradığı kriterde iş çok fazla yok’

Eleman.net CEO'su Murat Günay, üniversite mezunlarının masa başı iş aradığını fakat Türkiye’de bu kadar masa başı iş olmadığını söyledi. Günay, insanların meslek liselerine ve meslek yüksekokullarına yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

2023-2024 Üniversite yılı ne zaman başlıyor? İşte açılış tarihleri!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimini güncelleyerek derslerin başlama tarihini açıkladı. Bu güncelleme, YKS tercih yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına hak kazanan öğrencilerin üniversite kayıt işlemlerinin ardından geldi.

İşsizlik ödeneğine başvuru yapan üniversite mezunu sayısı belli oldu!

İşsizlik ödeneği başvurularına ilişkin veriler paylaşıldı. Bu kapsamda, işsizlik ödeneğine başvuru yapan üniversite mezunu sayısı, 2023 yılının ilk 6 ayında 6 bin 290’ı yüksek lisans ve doktora mezunlarından oluşmak üzere 187 bin 871’e yükseldi.

Açık Öğretim Fakültesi kayıt ücretlerine yüzde 90 zam! İşte yeni ödemeler...

Sınavsız ikinci üniversite için kayıt yaptırmak isteyenleri zamlı kayıt ücretleri karşıladı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıt ücretlerine yüzde 90'ı aşan zam yapıldığı belirtildi.

2023-2024 üniversite harç ücretleri belli oldu! İşte bölüm bölüm katkı payı ödemeleri...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 2023 - 2024 dönemi için üniversitelere ödenen zamlı katkı payı miktarları açıklandı. Peki, 2023-2024 üniversite harç ücretleri ne kadar oldu? İşte detaylar...

Üniversite tercihini yapacak gençler için ipuçları! İşe alımlarda en çok tercih edilen üniversite ve bölümler hangileri?

Kariyer.net, ‘İşverenin Tercihi’ analizinin sonuçlarını açıkladı. Analiz özellikle üniversite tercihlerini yapacaklar için rehber niteliğinde.  Analiz, hangi üniversitelerden ve hangi bölümlerden mezun olanların daha kolay iş bulduğuna ilişkin önemli sonuçlar ortaya koydu.

İş arayanlar artık kara kara düşmesin! O üniversite 500 personel alacak! Başvurular bitmek üzere elinizi çabuk tutun!

Üniversiteler içerisinde yapılan personel alımları hala devam ediyor. O üniversite de 500 personel alımı yapılacak. İşte detaylar!

üniversite iş okulu Haberi

üniversite iş okulu


İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, kuracakları iş okulunda hem üniversiteye giremeyen gençlere meslek edindireceklerini, hem de mesleklerini geliştirmek isteyenlere eğitim vereceklerini belirtti.


Demirtaş, bu alanda dünyanın en etkin kuruluşlarından İskoç Kalifikasyon Otoritesi (SQA) ile işbirliği yapılacağını ifade ederek, İş Okulu'nda sıvacılıktan garsonluğa, muhasebeden bilgisayar programcılığına kadar çeşitli alanlarda AB'de geçerliliği olan sertifikalı elemanlar yetiştirileceğini kaydetti.


Türkiye'deki meslek eğitiminin iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap veremediğine işaret eden Demirtaş, şu bilgileri verdi: "Hiçbir mesleği olmayan, niteliksiz bir işsiz ordusu var. Mesleği olduğunu iddia edenlerin büyük kısmının da verimi düşük. Ama diğer yandan her...