16 / 05 / 2024

üniversite kampüslerine proje yapılabilir mi

üniversite kampüslerine proje yapılabilir mi

Akademisyen ve şehir plancısı Tahir Çalgüner, bazı üniversite yetkililerinin adeta emlakçı gibi, davrandığını öne sürerek, “Bazı üniversite kampüsleri arsa, ofisi olarak görülmektedir” dedi.

Hatay 100. Yıl Köyü'nün temeli atıldı! Depremzedeler 3 yıl boyunca ücretsiz yararlanacak!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Jandarma Asayiş Vakfı ve Gülmek İyileştirir Derneğinin işbirliği ve sanatçılar, iş insanları ve gönüllülerin katkılarıyla üniversite kampüsü içerisinde depremzedeler için temeli atılan "100. Yıl Köyü" isimli yaşam alanının 3 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Türkiye'de ilk olacak 'Sosyal Hizmetler Kampüsü' inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi'nin hazırladığı proje ile temeli atılan Türkiye'de bir ilk olacak Sosyal Hizmetler Kampüsü'nün yüzde 90'ı tamamlandı.

Kampüs Kentsel Proje Yatırımları İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Kampüs Kentsel Proje Yatırımları İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi Üsküdar'da Mehmet Kalyoncu ve Murathan Kalyoncu ortaklığında kuruldu.

O üniversitelerin bursları asgari ücreti ikiye katladı!

Üniversite tercihleri gelip yatmışken tercih yapacak adaylar, tercihlerini yaparken üniversitelerin eğitiminden kampüslerine, yurt dışı olanaklarından mezunların başarısına kadar pek çok konuya dikkat ediyorlar. Bu durumda burslar da diğer kriterler kadar önem taşıyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika çılgın proje açıklaması! 

İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü'nde önemli açıklamalar yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul uyarısını yineledi.

Türkiye Maarif Vakfı, Kuzey Makedonya'da 10 bin metrekarelik okul alanı satın aldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) ile Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki FON Üniversitesi arasında üniversite kampüsünün 10 bin metrekarelik kısmının Türkiye Maarif Vakfı tarafından satın alınması için anlaşma imzalandı.

İHÜ'yü 'Kampüs Üniversite' kimliğine kavuşturan külliye inşaatı bitti! Yarın açılıyor!

İbn Haldun Üniversitesi'ni teknolojik imkanlarla donatılan modern fakülte binaları ve derslikleri, kongre ve konferans salonları, yurtları, kütüphanesi, yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla "kampüs üniversitesi" hüviyetine kavuşturan külliye yarın günü hizmete açılacak. 

Özel Antalya Koleji'nin kampüslerine yatırımcı ilgisi!

Mimari özellikleriyle beş yıldızlı oteli andıran Özel Antalya Koleji, üç kampüsü ile yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde dersler, inşaat bitmeden mi başladı?

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde inşaat bitmeden binalarda ders verilmeye başlanması öğrenciler, akademisyenler ve üniversite çalışanlarının can güvenliğini tehdit ediyor…

Sıfırdan proje yapmayın, yarım projeleri bitirin!

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında bitmeyen projelerin huzursuzluk meydana getirdiği ifade edildi. Sunumda, "Sıfırdan proje yapmayın. Yüzde 40’ı yapılan projeleri dondurun yüzde 70’i yapılanları tamamlayın" denildi.

Pendik Gedik Üniversitesi Ana Kampüsü’nün temeli atıldı!

Pendik’in ilk üniversite kampüsü olan Gedik Üniversitesi Ana Kampüsü’nün temel atma töreni yapıldı.

Kocaeli Üniversitesi'ne bağışlanan arazinin akıbeti TBMM'de!

Kandıra ilçesinde bir aile tarafından üniversite kampüsü yapılmak üzere Kocaeli Üniversitesine bağışlanan arazinin akıbeti TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Mektebim Okulları'ndan üniversite yatırımı!

204 okul 65 kampüsü bulunan Mektebim Okulları yeni yatırımlara odaklandı. Mektebim Okulları CEO’su Fuat Sancak, gelecek yıl üniversite yatırımları için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

üniversite kampüslerine proje yapılabilir mi Haberi

üniversite kampüslerine proje yapılabilir mi

“Gazi üniversitesi bir kampüs üniversitesi değildir.Bir  çok fakültesi Kentin içine dağılmış  ve  kentle bütünleşik bir yerleşkeler topluluğudur.Bu onun özgünlüğü ve kentsel yaşam içinde varoluşuyla kimliğiyle ve "marka değeri" ile ilgilidir.


Kıta Avrupası ülke örneklerinden gördüğümüz üzere; bu kentlerin ve üniversitelerin yöneticileri  artık yakın zamanda "kampüs üniversite" lerinden uzaklaşarak  üniversitelerin özellikle kent merkezlerinde ve iç şehir alanlarında yer seçim  eğilimine girmişlerdir.Yaşayan toplum ve yapılı çevre içindeki bu 7' den 70' e karşılıklı etkileşimin sosyolojik bir karşılığı olduğu kadar üniversite (üniversiteli) ve halk bütünleşmesine de dolaylı yararları vardır.Kent merkezlerini de daha itibarlı yaşanabilir bir alana dönüştürme potansiyelleri vardır.


Örneklerini gördüğümüz yavan ve oldukça avam bir şark kurnazlığı Şehircilik anlayışı ile; bazı üniversite kampüsleri arsa ofisi olarak görülmektedir. Kent içinde yer alan bazı değerli...