04 / 05 / 2024

üniversitelerin ağaçlandırılması

üniversitelerin ağaçlandırılması

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye genelindeki tüm üniversite öğrencileri için fidan dikim kampanyası başlatıyor. 5 milyon 600 bin fidanın dikileceği kampanyayı yarın Başbakan Erdoğan, Gazi Üniversitesi Yerleşkesi ile başlatıyor....

Borsada çocuğa vasi hesap nasıl açılır?

​​​​​​​Borsada çocukları için yatırım yapmak isteyenler, “Çocuğa borsa hesabı açılır mı? sorusunun cevabını arıyor. 18 yaş altındaki çocukların borsada yatırımcı olması için yapılması gerekenleri finans danışmanı Tugay Tarakçı anlattı.

Hükümetten son dakika kentsel dönüşüm açıklaması: Ne yapıp edip hızlandırılması gerekiyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve sürecin hızlandırılması gerektiğinin altını çizdi. İşte o açıklama...

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Konut kredisi onaylandıktan sonra ne yapılması gerekiyor?

Devlet destekli konut hesabına dair pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Olmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Kamuya olan borçlar yapılandırılıyor! İşte yapılandırmada öne çıkan maddeler!

Kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren teklif kapsamında vatandaşların gümrük müdürlükleri, vergi daireleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri ve belediyelere olan borçları yapılandırılacak.

Vergi affı geliyor mu? Borçları nasıl yapılandırılacak?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da kapsayan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı yasalarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam ediliyor.

SGK prim borçlarının yapılandırılmasını bekleyen EYT’lileri yıkan haber! O borçların akıbeti belli oldu!

Vergi affı ve borç yapılandırma imkanından pek çok vatandaş yararlanacak. Bu haber sonrası EYT’liler de prim borçlarının da yapılandırılmasını beklemeye başladı. İşte son gelişmeler!

Ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır?

Ecrimisil, bir malın izin dışı kullanılması işlemidir. Ecrimisil, haksız işgal tazminatı olarak da tanımlanabiliyor. Peki, ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Almanya'da konut sayısının arttırılması için çağrı!

Almanya'nın başkenti Berlin'de ırkçılık ve adaletsiz tutuma karşı yapılan protestolarda konut sayısının arttırılmasına yönelik çağrı yapıldı. 

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunda başvuru süresi uzatıldı!

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunda Yer Alan Başvuru ve İlk Taksit Ödeme Sürelerinin Uzatılmasına İlişkin Karar 31581 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atakule GYO, Atakule AVM'nin Temmuz ayı kirasını TEMA Vakfı'na bağışlayacak!

Atakule GYO, TEMA Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı tarafından ülkede meydana gelen orman yangınları nedeniyle zarar gören bölgelerin yeniden ağaçlandırılması amacıyla Atakule AVM'nin Temmuz 2021 kirasını TEMA Vakfı'na bağışlayacak.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun bugünkü 31506 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

üniversitelerin ağaçlandırılması Haberi

üniversitelerin ağaçlandırılması

5 milyon 600 bin fidanın dikileceği kampanyayı yarın Başbakan Erdoğan, Gazi Üniversitesi Yerleşkesi ile başlatıyor. Kampanya çerçevesinde 26 bin 500 ODTÜ öğrencisi için de fidan dikilecek.


Fidanların 6 bini üniversite alanına, 20 bin 800 tanesi ise Ankara Çevre Yolu’na dikilecek. Öğrencilerin yoğun kullandığı alanlarda elma, armut, erik, badem, ceviz gibi meyve fidanları; diğer yerlere ise ilin toprak ve iklim yapısına uygun çam, selvi, sedir, çınar gibi türler tercih edilecek.  


HER ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ İÇİN 1 FİDAN

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan dev proje. Bakan Veysel Eroğlu’nun talimatıyla her bir üniversite öğrencisi için 1 fidan kampanyası başlıyor. Başbakan Erdoğan’ın Gazi Üniversitesi’nin Gölbaşı Yerleşkesi’ne dikeceği fidanla başlayacak kampanya çerçevesinde son günlerin tartışmalı okulu ODTÜ’nün 26 bin 800 öğrencisi için de fidan dikilecek.


Ancak fidanların tamamı...