12 / 05 / 2024

unkapı köprüsünün gerçek ismi ne

unkapı köprüsünün gerçek ismi ne

1930 yılında Unkapı ile Azapkapı arasında Gazi Mustafa Kemal köprüsü Fransız mühendis tarafından yapılacakmış. Zeynep Kamil hastanesinin 1930 senesinde kullanılmaz hale geldiğini ve tekrardan açma temennisinde bulunulmuş.

Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın üstlendiğini duyurdu. Karaismailoğlu, "Projede şu an fiziki gerçekleşme yaklaşık yüzde 47'ler seviyesinde" dedi...

Edirne Meriç Köprüsü'nün restorasyonu bitti!

Edirne’deki Meriç Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı. Köprülerin restorasyonlarında, yapıldıkları döneme ait malzemeler kullanılarak çalışmalar gerçekleştirildi…

Adıyaman Altınlı Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde, 'Adıyaman- Göksu- Araban Projesi' kapsamında yapımı gerçekleştirilen tarihi Altınlı Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları sona erdi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün rüzgara dayanıklılığı Çin'de ölçülecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü olma özelliğini taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün rüzgar testi 11 Eylül'de Çin'de gerçekleştirilecek." diye açıklama yaptı. 

Gaziantep Kemal Köker Köprüsü'nün altındaki binalar yıkıldı!

Gaziantep 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı içindeki Kemal Köker Köprüsü'nün akıbeti merak konusu oldu. Köprünün altındaki dernek binalarının yıkımı gerçekleşti.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün ihalesi için son 10 gün!

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün ihalesi 10 gün sonra 26 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilecek… AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün ihalesinin 26 Ocak Perşembe günü yapılacağını bildirdi.

Osmangazi Köprüsü'nü inşa eden firmaya verilen garantiye ilişkin sorunlar mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Osmangazi Köprüsü'nü inşa eden firmaya verilen devlet garantisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularını, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan sordu..

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün enerjisi FG Wilson'a emanet!

İstanbul Boğazı’na yapılan dev yatırımla inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün enerji ihtiyacını FG Wilson jeneratörleri sağlayacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün geçiş ücreti açıklandı!

Ulaştırma Bakanı Arslan, 26 Ağustos’ta hizmete açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün geçiş ücretinin otomobiller için 3 dolar+KDV olacağını söyledi. Arslan, “Bu proje darbe girişiminin yatırımları engelleyemediğinin kanıtıdır” dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış tarihi değişmeyecek!

Başbakan Binali Yıldırım, bugün Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. Başbakan Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün planlandığı gibi 26 Ağustos’ta açılacağını söyledi.

Kanal İstanbul ve Çanakkale Köprüsü'nün ihalesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Kanal İstanbul'un ve Çanakkale Köprüsü'nün de ihalesi yapılacak'' dedi.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün ihale süreci başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Çanakkale 1915 Projesi'nin ihale sürecini başlattık. Projeyi hızlı bir şekilde milletin hizmetine sunacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 26 Ağustos'ta açacağız. " dedi.

Boğaziçi Köprüsü'nün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu!

Başbakan Yıldırım, " Vatandaşlarımızın şehit edildiği Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilmesine karar verilmiştir." dedi.

unkapı köprüsünün gerçek ismi ne Haberi

unkapı köprüsünün gerçek ismi ne

M.Pijou İstanbul'a gelmiyor

Unkapan'ı ile Azapkapı arasında yapılacak yeni Gazi Mustafa Kemal köprüsünün projelerini yapan Fransız mühendisi Pijou mukavelename mucibinde projelerini buraya getirecek ve köprünün ihalesinde bulunacaktı.Fakat hernedense M. Pijou İstanbul'a gelmekten sarfı nazar etmiştir.M. Pijou köprünün projelerini postaya vermiştir


Zeynep Kamil hastanesi

Fırka kongresinde Üsküdar'da metruk bir halde bulunan Zeynep Kamil hastanesini tekrar açılması temenni edilmişti.Şehremaneti 930 bütçesinde bu hastaneyi açmağa karar vermiştir.Fakat hastane bu sene bütçenin nisbeti derecesinde açılacak, bilahare tevsi edilecektir.


Cumhuriyet Gazetesi    17 Kanunusani (Ocak)...