04 / 05 / 2024

ünye dere yatağındaki bina

ünye dere yatağındaki bina

Ordu ilinin Ünye ilçesindeki dere yatağındaki binanın yıkım çalışmaları başladı. Binanın yıkımının yaklaşık bir haftada tamamlanması planlanıyor.

Uzmanlar yine uyardı: Buralara bina yapılmamalı, kesinlikle uzak durulmalı!

Adana’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır hasar gören binaların çoğunun dere yatağı ve tarım arazisinde olduğu belirtildi. İşte yapılan o açıklamalar...

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu 7 Şubat'ta tamam! İzmirliler işte o metronun geçeceği duraklar! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 7 Şubat 2024 tarihinde açılacağını açıkladığı Fahrettin Altay-Narlıdere Metro hattındaki çalışmalada inceleme yaptı. Peki Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu hangi duraklardan geçecek? İşte ayrıntılar...

Narlıdere-Fahrettin Altay Metrosu'nda ışık göründü!

Yüzde 88 oranında bitirilen Narlıdere-Fahrettin Altay Metrosu'ndaki çalışmalarda yerinde incelemeler yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Şehitlik İstasyonu'nda bulunan şantiye alanına indi ve metroya ilişkin çalışmalardaki son durumu aktardı.

Rize İyidere'de dere yatağındaki binalar yıkılıyor!

Rize'nin İyidere ilçesinde dere yatağındak hayata geçirilen binaların kontrollü olarak yıkım çalışmaları başladı.

Giresun Dereli'deki afet konutları dere yatağına yakın inşa edildi!

Giresun’da geçtiğimiz sene meydana gelen sel felaketinden sonra Dereli'de başlatılan afet konutları da dere yatağının yakınında inşa edildi.

TOKİ Elazığ'da dere yatağına konut inşa etti iddiası!

TOKİ'nin Elazığ'da dere yatağına deprem konutu inşa ettiği iddia edildi. Elazığ İl Özel İdaresinde ismini vermek istemeyen bir yetkili konuya ilişkin iddiaları gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dere yatağına konut yapılmamalı!

Çankaya Köşkü'nde ulusal kanalların ortak yayında gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dere yatağına inşa edilen konutlara yönelik açıklamalarda bulundu. 

Dere yatağına bina inşaatı yasaklansın talebi!

Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle çok sayıda ev enkaz oldu. Kent sakinlerin dere yataklarına inşa edilen evler nedeniyle imar yasağı için çağrıda bulundu. 

Dere yatağına imar izni verilmeli mi?

Son bir haftada özellikle Kastamonu'da meydana gelen sel felaketlerinin ardından yıkılan evler tartışma konusu oldu. Bölgede inceleme yapan uzmanlar bu alanlara imar izni verilmemesi gerektiğini söylüyor. 

Dere yatağındaki konutlar güvenli yerlere transfer edilmeli!

Son dönemde meydana gelen sel felaketleri, dere yataklarına yapılan konutların yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Dere yatağında inşa edilen birçok konutun yer aldığı Türkiye'de yeni felaketlerin meydana gelmemesi için bu konutların güvenli bölgelere transfer edilmeli.  

İBB’nin Eyüp'teki 3 kez mühürlediği inşaat ile ilgili önerge reddedildi!

İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Dr. Suat Sarı’nın Eyüp’te İBB’nin 3 kez mühürlediği dere yatağındaki inşaata ilişkin soru önergesi kabul edilmedi. AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, bu konunun İBB’yi ilgilendirmediğini belirterek, “Burası şov yeri değildir. Meclisi boşuna meşgul etmeyin” dedi.

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

İSKİ tarafından inşaata başlanan arazi meclis gündeminde!

İSKİ tarafından dere yatağında olduğu ve inşaat yapılmaması gerektiği yönünde görüş verilmesine rağmen üzerinde inşaata başlanan bir arazi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ünye dere yatağındaki bina Haberi

ünye dere yatağındaki bina

Ordu Ünye'de 2018'de meydana gelen selin ardından yıkım kararı alınan dere yatağındaki 4 katlı binanın yıkımı başlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Öztürk, bölgeye gelerek 4 katlı binanın yıkım çalışmalarını izledi. 

Kaymakam Güney, 8 Ağustos 2018 tarihinde yaşanan sel afetinde ilçede ciddi hasar ve sıkıntılar meydana geldiğini belirtti.

Dere yataklarının daraltılmaması ve kapatılmamasının son derece önem arz ettiğini ifade eden Güney, "Dere ıslah çalışmaları Ünye'de DSİ tarafından yapılıyor. Yıkılan köprülerimiz çok kısa sürede yapıldı. Bu şekilde risk oluşturulan yapıları da yıkarak, dere yataklarımızda olası sel afetlerinde zararın önlenmesi, asgariye indirilmesi için gerekli tedbirleri alıyoruz." diye konuştu.

Güney, bu konuda vatandaşların duyarlılık göstermesi gerektiğini ifade ederek, binaların...