28 / 04 / 2024

Ünye Saray Hamamı restorasyon

Ünye Saray Hamamı restorasyon

Ünye’nin en önemli simgelerinden biri olan ve en son 1982 yılında hizmet verdikten sonra aradan geçen 34 yılda atıl durumda kalan Saray Hamamı’nın restorasyon çalışmaları geçtiğimiz aylarda başlamıştı.

Ünye Saray Hamamı'nın restorasyonu başladı!

Ünye’de tarihi Saray Hamamının restorasyonuna başlandı. Restorasyon sonrası tarihi hamam yeniden hizmete girecek.

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan bölümler ziyarete açıldı!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Saray Mutfakları ve hamamı, Aşçılar Mescidi, Kalayhane ile Harem Hünkar Hamamı, Valide Sultan Hamamı ve Kuşhane Mutfağı ile peyzaj düzenlemesi tamamlanan Arslanlı Bahçe ziyarete açıldı.

Ünye Eski Pazar Yeri'nde yıkımlar başladı!

Ünye’de, Kültür Sarayı ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın hayata geçirileceği eski Pazar Yeri alanında yıkım işlemlerine başlandı.

Ünye'nin eski pazar yeri yıkılıyor!

Ünye’de, Kültür Sarayı ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın yapılacağı eski pazar yerinde yıkım çalışmaları başladı.

Ünye Kapalı Çarşı için son ihale yapıldı!

Ünye’de mevcut pazaryerinde yapılacak yeni meydan ve kültür sarayı projesi nedeniyle esnaflar için yeni inşa edilen ve 246 adet işyerinden oluşan Kapalı Çarşı’nın 4 oturumdan meydana gelen son ihalesi Ünye Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirildi.

Ünye Saray Hamamı'nın restorasyonu 2017'de bitecek!

Ünye’nin en önemli simgelerinden biri olan ve en son 1982 yılında hizmet verdikten sonra aradan geçen 34 yılda atıl durumda kalan Saray Hamamı’nın restorasyon çalışmaları geçtiğimiz aylarda başlamıştı.

Ünye Saray Hamamı'nın restorasyonu başladı!

Ünye’de tarihi Saray Hamamının restorasyonuna başlandı. Restorasyon sonrası tarihi hamam yeniden hizmete girecek.

Ünye Kültür Sarayı projesi ihale aşamasında!

Ünye’yi yeni baştan inşa edeceğiz sloganıyla yola çıkan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, göreve geldiği günden bu yana Ünye’de birçok başarılı projeye imza atmaya devam ediyor.

Ünye Saray Hamamı ihale aşamasında!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Kalesi’nde Orman Bakanlığı’na ait olan parselin Ünye Belediyesine devrinin tamamlandığını, Saray Hamamı’nın ise ihale aşamasına geldiğini belirtti.

Ünye Kültür Sarayı için yer teslimi yapıldı!

Ünye’de, Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi tarafından yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmaları ile şehir adeta şantiye alanına döndü. İşte Ünye projelerinde son durum...

Ünye'ye sosyal yaşam alanı müjdesi!

Ünye Belediyesi tarafından eski Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının olduğu alana yapılacak olan Sosyal Yaşam Alanı projesinin ihalesi gerçekleştirildi. Projenin 23 ayda bitirilmesi planlanıyor...

Fatsa ve Ünye'nin Adliye Sarayı nereye yapılacak?

Fatsa ve Ünye ilçelerine hizmet verecek olan ortak bir adliye binasının yapılmasının planlandığı bildirilirken yer konusunda mutabakata varılamaması en büyük sorun olarak görülüyor. Adliye Sarayı’nın Fatsa ve Ünye ilçelerine hizmet vereceği öğrenildi.

Ahmet Çamyar Ünye yatırımlarını anlattı!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, iki gün önce yıkımı tamamlanan ve moloz kaldırma çalışmalarının devam ettiği Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının olduğu alanda incelemelerde bulundu.

Ordu Ünye'ye yeni Belediye İş Merkezi inşa edilecek!

Ordu’nun Ünye ilçesinde Bakanlık tarafından riskli yapı olarak değerlendirilen Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının yıkım işlemleri Salı günü başlayacak.

Ünye Saray Hamamı restorasyon Haberi

Ünye Saray Hamamı restorasyon


Ünye’de tarihi yeniden canlandırmak adına projeleri birer birer hayata geçiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bu çerçevede yapımı devam eden projeleri de yakında takip ediyor. Haziran 2017’de bitirilmesi hedeflenen Saray Hamamı Restorasyon çalışmaları programın ilerisinde giderken, çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Çamyar, yetkililerden de bilgi aldı.


Başkan Çamyar ziyareti sonrası yaptığı açıklamada “Ünye’mizde tarihe yatırım yapmaya devam ediyoruz. Tarihi eserlerle uğraşmak iğne ile kuyu kazmak gibi ama biz 2,5 yıllık görev süremiz boyunca gerçekten Yalı Kilisesi başta olmak üzere, Saray Hamamı başta olmak üzere, Yaşayan Kültürel Miras Müzemizle, Kadılar Yokuşuyla, Kefeli Han’la, Ünye Kalesi ile ve Ayanikola Kilisesiyle ilgilenmeye devam ediyoruz. Hadim’in çok güzel bir sözü var “Kamil o’dur ki koya her yerde bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser” diyor....