02 / 05 / 2024

üsküdarda binalar tahliye edildi

üsküdarda binalar tahliye edildi

İstanbul Üsküdar'da Mimar Sinan Mahallesi, Sabahattin İskele Sokak'ta önceki akşam saatlerinde vatandaşlar binalarında sesler duydu ve panikle sokağa döküldü. İncelemenin sonunda sokaktaki 7 bina tedbir amaçlı boşaltıldı.

Rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde tahliye işleminin yürütmesi durduruldu! 

Üsküdar Çengelköy’de Türkiye Diyanet Vakfı’nın mülkiyet sahipleri arasında olduğu 29 Mayıs Sitesi’nin tahliye işlemi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Aktarılan detaylara göre rezerv alan ilan edilen sitede tahliye işleminin yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde kentsel dönüşüm nöbeti: Rezerv alan ilan edilmişti, tahliye için 29 gün süre verildi!

Üsküdar Çengelköy’de bulunan 29 Mayıs Sitesi'nde kentsel dönüşüm nöbeti başladı. Evlerini tahliye etmek için 29 gün süre tanınan site sakinleri, Bakanlığa çağrıda bulunarak rezerv alan kararının iptal edilmesini talep etti. İşte ayrıntılar...

Binaların tahliye edilmeden güçlendirilmesine imkan sağlayan yerli deprem sönümleyici geliştirildi!

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) akademisyenleri mevcut binaların hızlı, ekonomik ve güvenli şekilde güçlendirilmesine imkan verecek yerli sismik sönümleyici geliştirdi. 

Eminönü, Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy... İstanbul'da terk edilmiş binalar tehlike sinyalleri veriyor!

İstanbul'da genellikle Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar gibi yerlerde bulunan terk edilmiş, kullanılmayan binalar İstanbul için tehlike siyalleri veriyor.

Riskli raporu verilen binalar tartışmaları ateşledi! 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemiyor!

Yapı denetim firmalarının verdiği "riskli" raporunun ardından malikler arasında yeni bir kavga sebebi oluştu. 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemezken, "Kira gelirimden olurum, denetim istemiyorum" diyenler bile gündeme geliyor.

Üsküdar'daki patlamada sıcak gelişme! 5 bina tahliye edildi!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde 07.02.2022 tarihinde meydana gelen patlamanın ardından binada yaşayan vatandaşlar tahliye edildi. Yaşanan olaya ilişkin yetkili birimler açıklama yaptı.

Rıza Bey Apartmanı davasında bir sanık tahliye edildi!

İzmir'de 30 Ekim 2021 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan binalar arasında yer alan Rıza Bey Apartmanı'nın davasında bir sanık tahliye edildi!

Ankara'da istinat duvarı çökmesi nedeniyle binalar tahliye edildi! 

Ankara Çubuk'ta bir istinat duvarının çökmesi nedeniyle  çevrede bulunan binalar tahliye edildi. 

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla hızla sürdürülen ve depreme dayanıksız binaların yıkımıyla başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları, meyvelerini veriyor. Erguvan Evleri'nin teslimleri yapıldı.

Çankaya Açelya Apartmanı etrafındaki binalar tahliye ediliyor!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Açelya Apartmanı'nın etrafındaki binalarda tahliye çalışmaları devam ediyor. 

Üsküdar'daki 10 bloklu siteye kentsel dönüşüm şoku!

İstanbul Üsküdar’da 10 bloklu bir siteye tebligat gönderen ilçe belediyesi, 380 evden bir gün içinde eşyalarıyla birlikte evlerini tahliye etmelerini istedi. 

Maltepe'de çürük binalar tahliye edildi! 

İstanbul Maltepe Belediyesi, ilçede yer alan bir sitede çürük binada yaşayan vatandaşlar için tahliye kararı aldı. Tahliye kararı sonrası evsiz kalan site sakinleri karara tepki gösterdi.

Avcılar'da hasarlı binalar yıkılıyor!

Avcılar'da 1999 yılında meydana gelen Gölcük depreminde hasar gören yapılar yıkılıyor. Tahliye kararı alınan binaların doğalgaz, elektrik ve suları kesildi.

üsküdarda binalar tahliye edildi Haberi

üsküdarda binalar tahliye edildi

İstanbul Üsküdar'da Mimar Sinan Mahallesi, Sabahattin İskele Sokak'ta önceki akşam saatlerinde vatandaşlar binalarında sesler duydu ve panikle sokağa döküldü. Apartman sakinleri daha sonra da binalarının arka kısmında yapımı devam eden Üsküdar-Ümraniye Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı inşaatı yetkililerine duydukları seste bahsetti. Bunun üzerine yetkililer sokakta inceleme yaptı; 3 binanın duvarlarında ve zeminde çatlaklar oluştuğunu tespit etti. İncelemenin sonunda sokaktaki 7 bina tedbir amaçlı boşaltıldı; sokak sakinleri önemli eşyalarını da alarak inşaat yetkilileri tarafından otele...