03 / 05 / 2024

Uzmanlar Yapı

Uzmanlar Yapı

Uzmanlar Yapı Denetim Proje Mühendislik Müşavirlik Ticaret Limited Şirketi, Ebru Zeynep Dinçel tarafından 120 bin TL sermaye ile Bakırköy, Cevizlik Mahallesi, İstanbul Caddesi, Hamurcu Sitesi'nde kuruldu.

İstanbulluların en büyük korkusu deprem! 'Büyük İstanbul depremine karşı hazırlık yapılmıyor' dendi!

Uzmanların son dönemde uyarılarını peş peşe gündeme getirdiği 'beklenen Büyük İstanbul Depremi'ne ilişkin İstanbul genelinde yapılan bir anketle çarpıcı  sonuçlar ortaya çıktı. İşte o sonuçlar...

Uzmanlar yine uyardı: Buralara bina yapılmamalı, kesinlikle uzak durulmalı!

Adana’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır hasar gören binaların çoğunun dere yatağı ve tarım arazisinde olduğu belirtildi. İşte yapılan o açıklamalar...

Depremde 'çelik yapı' detayı! Uzmanlar tek tek açıkladı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin üzerinden 10 ay geçti. Yaralar sarılmaya çalışılırken, uzmanlardan çelik yapı önerisi geldi. İşte detaylar...

İzmir’de acil nitelikli ve kamusal planlama yapılmalı!

İzmir, yaşanan sel felaketiyle mücadele ediyor. Uzmanlar, iklim krizine karşı toplumun ihtiyaçlarını ön plana çıkaran, kamusal ve nitelikli planlamaların yapılması gerektiğini ifade etti.

AFAD İstanbul'da deprem riski en yüksek ilçeleri açıkladı! Uzman isim değerlendirdi: Hiçbir şekilde bina yapılmaz...

AFAD, İstanbul'da beklenen olası İstanbul depremi için tehlikeli 15 ilçeyi açıkladı. Zemin sıvılaşması riskine değinen uzmanlar bu ilçelerde hiç bir şekilde bina yapılamaz diye bir şeyin söylenemeyeceğini açıkladı.

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir? Megakentte 1.525 bina yüksek riskte! 

Deprem uzmanlarından beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili açıklamalar peş peşe gelirken, megakentin kentsel dönüşüm planı merak ediliyor. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir?

Bina güçlendirmelerine talep arttı: Ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Uzmanlar, ülke genelinde konut kiralarında yaşanan artış sebebiyle depremlerin ardından güçlendirmelere talebin arttığına dikkat çekti. Peki ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

Uzmanlar uyardı: İstanbul’da Marmara’ya yakın binalar büyük risk altında!

Beklenen İstanbul depreminde öncelikle Marmara Denizi kıyısındaki yapıların etkileneceğini belirten uzmanlar ilçe ilçe uyarılarda bulundu.

Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

Binanın metrekaresini artırmak ve alan kazanmak için yapılan çıkmalı binalar deprem felaketi sonrasında yeniden gündem oldu. Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

30 Ekim 2020'deki depremle sarsılan ve deprem riski yüksek bölgede yer alan İzmir için de uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geliyor. İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli depremler  yapı dayanıklılığını yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

İstanbul nasıl taşınacak? Uzmanlardan 24 yaşından büyük yapılar riskli sayılsın önerisi!

İstanbul’da özellikle 99 depremi öncesi yapılar büyük risk taşıyor.  Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar 1999’dan önce inşa edilen neredeyse tüm yapıların riskli statüsünde sayılması gerektiğini söyledi...

Uzmanlar Yapı Haberi

Uzmanlar Yapı

Uzmanlar Yapı Denetim Proje Mühendislik Müşavirlik Ticaret Limited Şirketi, Ebru Zeynep Dinçel tarafından 120 bin TL sermaye ile Bakırköy, Cevizlik Mahallesi, İstanbul Caddesi, Hamurcu Sitesi'nde kuruldu.


Uzmanlar Yapı Denetim Proje Mühendislik Müşavirlik Ticaret Limited Şirketi adres: Bakırköy, Cevizlik Mahallesi, İstanbul Caddesi, Hamurcu Sitesi...