03 / 05 / 2024

Validebağ Korusu yürütmeyi durdurma

Validebağ Korusu yürütmeyi durdurma

Validebağ'da yürütmeyi durdurma kararı verildi. İstanbul 7. İdare Mahkemesi, Üsküdarda Validebağ Korusu'nun girişine yapılması planlanan camiyi de kapsayan Nazım İmar Planı Tadilatı' nın yürütmesini durdurdu.

Validebağ Korusu'nda yürütmeyi durdurma kararı!

Validebağ Korusu'nda yürütmeyi durdurma kararı verildi. İstanbul 7. İdare Mahkemesi, Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun girişine yapılması planlanan camiyi de kapsayan Nazım İmar Planı Tadilatı'nın yürütmesini durdurdu.

Validebağ Korusu'nda yapılacak ‘Millet Bahçesi Projesi'' resmen iptal edildi!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açmaya yönelik "Millet Bahçesi" projesine yönelik imar planlarının iptal edilmesi kararı İstinaf Mahkemesi'nce onandı.

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında son dakika: İmar mevzuatına aykırı dendi, yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, mahkeme, Foça Sazlıca’daki aynı parseldeki yapı ruhsatı davasında yürütmeyi durdurma kararı aldı. İşte o kararın gerekçeleri...

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Başkent Millet Bahçesi projesi için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı!

Atatürk Kültür Merkezi alanına yapılan Millet Bahçesi’ne ilişkin açılan dava sonucunda Ankara 13. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. İşe konu ile ilgili detaylar...

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yürütmeyi durdurma kararı! Hak sahipleri aman dikkat!

Ankara 24. İdare Mahkemesi, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili protokolün yürütmesinde durdurma kararı verdi. ABB de hak sahiplerine bir duyuru yaptı. İşte ayrıntılar...

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde uygulanan konut üretimini artıran değişikliğin iptali amacıyla açtığı davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. Danıştay, söz konusu davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

Validebağ Korusu'nun imar planlarına yapılan itiraz reddedildi!

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'na ilişkin imar planının yürütmesinin durdurulması kararına yaptığı itirazı kabul edilmedi.

Muğla Akyaka İmar Planı Revizyonu için yürütmeler durduruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Muğla’nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi İmar Planı Revizyonlarına karşı açılan dava sonunca yürütmeyi durdurma kararı alındı. 

Tozkoparan'da yürütmeyi durdurma kararı!

Son zamanlarda kentsel dönüşüm sıkıntılarıyla sık sık gündeme gelen Güngören'deki Tozkoparan Mahallesi için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi...

Validebağ Korusu’ndaki proje için mahkemeden dur kararı!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu'nda gerçekleştirilecek rehabilitayon projesine başlama tarihi 21 Haziran olarak duyurulmuştu. Mahkeme proje için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Validebağ Korusu'nda yapılacak proje için tepkiler büyüyor!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan ve birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olarak tescillenmiş Validebağ Korusu’nda hayata geçirilmesi planlanan projeyi istemeyen ve yapılmaması için nöbet başlatan vatandaşlar konuya tepki göstermeyi sürdürüyor.

Validebağ Korusu'nun millet bahçesine dönüştürülmesiyle ilgili önerge verildi!

Üsküdar'da bulunan Validebağ Korusu'nun millet bahçesine dönüştürülmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kabakoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Validebağ Korusu'nda gerginlik büyüyor!

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'nda projeleri hayata geçirmesi nedeniyle uzun süredir mücadele veren Validebağ Gönüllüleri, basın açıklamasında bulundu.

Validebağ Korusu yürütmeyi durdurma Haberi

Validebağ Korusu yürütmeyi durdurma

Davacılar Gülderen Atay, Naime raya en yakın ibadethanelerin uzaklığı belirterek, bunun telafisi güç zarar doile yeşil alan fonksiyonlu parselin toplam Hayrünnisa Aligil, Mehmet Iİter Ataç ve Deniz Alkan'ın avukatı Gülsüm Özdemir, Üsküdar Altunizade Mahallesi 165 pafta, 1313 ada, 1 78 parselle ilgili 1/5000 ölçekli Nazım imar Planı Tadilatı'nın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle idare mahkemesinde dava açtı. 

Dosyayı yeni eklenen delillerle birlikte inceleyen istanbul 7. idare Mahkemesi, plan tadilatının yürütmesini durdurdu. Mahkeme, mekanın dini tesis alanına alınmasıyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığından ya da istanbul II Müfîülüğü'nden görüş alınıp alınmadığı, o mahalde dini tesise ihtiyaç bulunduğuna dair analiz yapılıp yapılmadığının davalı istanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sorulmasına karar verdi. Davalı idareden civardaki mevcut dini tesislerin işaretli olduğu plan paftasının istenilmesini, bubüyüklüğünün sorulmasını kararlaştırdı. 

Davada...