29 / 04 / 2024

van gölünde bulunan uranyum

van gölünde bulunan uranyum

Fırat Üniversitesi (FÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yaman, Van Gölü' nde bulunan uranyumun Türkiye'ye Allah'ın bir lütfu olduğunu olduğunu belirtti...

Van Gölü'nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

Van Gölü kıyısında bulunan bir işletmenin sahile dolgu yaparak kaçak yapı yapmasıyla ilgili belediyeden son dakika açıklaması geldi. 

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Van Gölü'nün doğusu için son dakika deprem uyarısı: Muradiye, Çaldıran, Özalp ve Erciş riskte!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) Doç. Dr. Hamdi Alkan, 1970 ile 2022 seneleri arasıdna Van Gölü ve civarında 14 bin 178 depremin kaydedildiğini belirtti ve riskli bölgeleri tek tek sıraladı. İşte detaylar...

Deprem uzmanından ürküten uyarı: Bölge daha da sıkıştı! Bu ilde yaşayanlar aman dikkat! 

Prof. Dr. Naci Görür, Van Gölü'nde dün saat 08:05'te meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremle ilgili konuştu. İşte Görür'ün o son dakika değerlendirmeleri...

Jennifer Lopez ve Ben Affleck, Bob Hope'un malikanesini alacak!

Jennifer Lopez, 17 senenin ardından tekrar barıştığı Ben Affleck ile yeni bir malikane arıyor. Ünlü çift, komedyen Bob Hope'un Los Angeles Toluca Gölü'nde bulunan gayrimenkulünü satın almayı düşünüyor.

Salda Gölü'nde son durum ne?

Türkiye'nin Maldivleri şeklinde ün kazanan Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde yapılan çalışmalar kapsamında halk plajına 2 adet cankurtaran kulesi yerleştirildi. Ayrıca sıfır atık yönetimi kapsamında da geri dönüşüm konteynerleri de koyuldu. 

Nevşehir Acıgöl'deki metruk binalar yıkılıyor!

Nevşehir İl Özel İdaresi, Acıgöl'de bulunan metruk binaların yıkımına devam ediyor. 

Gökpınar Gölü için imza kampanyası: İnşaat faaliyetleri durdurulsun!

Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan ve Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmesi beklenirken inşaat başlatılan Gökpınar Gölü’nde yapılacak düzenlemeler için değiştirilen imar planına yapılan itiraz sonuçlanmadan Sivas Valiliği yeni bir imar planını onayladı.

Salda Gölü'nde yapılacak millet bahçesinde son durum ne?

Burdur Yeşilova’daki doğa harikası Salda Gölü çevresinde Millet Bahçesi çalışmalarında sona geliniyor. 9 adet bungalov tipi yapı, gölün çevresine yerleştirildi.

Salda Gölü'nde kıyıdan 500 metre geriye ahşap üniteler yerleştirildi!

Burdur'da "Türkiye'nin Maldivleri" olarak anılan Salda Gölü'nde, ziyaretçilerin günlük ihtiyaçları için yapılan ahşap üniteler, doğal dokuya zarar verilmemesi amacıyla kıyıdan yaklaşık olarak 500 metre geriye yerleştirildi.

Van Gölü'ne ‘yüzen otel’ projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan destek!

Van Gölü üzerine yapılacak olan Yüzen Otel projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

van gölünde bulunan uranyum Haberi

van gölünde bulunan uranyum


Fırat Üniversitesi (FÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yaman, Van Gölü'nde bulunan uranyumun Türkiye'ye Allah'ın bir lütfu olduğunu belirterek, "Bu uranyumu nükleer santrallerde kullanarak elde edeceğimiz enerjiyle kimya sanayi gibi büyük sanayi kuruluşlarının kurulmasını sağlamakla müreffeh bir ülke elde etmemiz mümkündür" dedi.


Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerin gelişmesindeki en büyük faktörün otomotiv, tekstil, inşaat, plastik, ilaç, silah sanayi gibi pek çok sektöre ara girdi sağlayan kimya sanayisi olduğunu vurguladı.


Son 10 yıl içerisinde kimya sanayinin hızlı bir yükselişle Türkiye'de lokomotif sektörlerden biri haline geldiğini aktaran Yaman, Türkiye'nin 2023 vizyonunda kilit rol oynayan kimya sanayinde artan enerji maliyetlerinin hem rekabet gücünü körelttiğini hem de yeni girişimcilerin önünü tıkadığını savundu. Ayrıca, Türkiye'nin 2023 hedefi doğrultusunda ekonomisini büyütmek için...