17 / 05 / 2024

vanda sarsıntı

vanda sarsıntı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 00.40'ta 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Deprem nedeniyle herhangi bir hasarın oluşmadığı bildirildi..

Prof. Dr. Süha Özden, 4.9'luk depremi değerlendirdi: Artçı sarsıntının olmaması enteresan, 7'den büyük deprem...

ÇOMÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden, geçtiğimiz gün meydana gelen 4.9'luk depremi değerlendirdi ve artçı sarsıntının olmamasının enteresan olduğunu belirtti. 

Yalova'daki 4.1'lik sarsıntı, büyük İstanbul depreminin öncüsü mü? Deprem uzmanları tek tek açıkladı!

Dün akşam saat 23:53'te Yalova'nın Çınarcık ilçesinde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde hissedilen 4,1 büyüklüğündeki deprem tedirginlik yarattı. Peki Yalova'daki 4.1'lik sarsıntı, büyük İstanbul depreminin öncüsü mü? İşte deprem uzmanlarının o açıklamaları...

AFAD tek tek açıkladı: Tam 38 bin artçı sarsıntı yaşandı! Her an 5-5,5 üzeri deprem olabilir! 

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 şehri etkileyen depremlerden sonra yaklaşık 38 bin artçı sarsıntının olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Artçı sarsıntı sayısı dünya rekoruna gidiyor

Türkiye'yi sallayan ve yasa boğan Güneydoğu Anadolu bölgesinde meydana gelen ilk zelzelenin akabinde iki bine yaklaşan artçı deprem-sarsıntı olduğu bilgisi verildi.

Depremde kayıplar sarsıntılara uygun tasarlanan yapılarla en aza indirilebilir!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunun altını çizdi ve depremde kayıpların nasıl en aza indirilebileceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Hasan Sözbilir: İzmir'de deprem fırtınası şeklinde sarsıntılar devam edecek!

DAUM Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bu gece İzmir'de yaşanan depreme ilişkin konuştu. Sözbilir, "Deprem fırtınası şeklinde sarsıntıların devam edeceğini söyleyebiliriz. Bu durumda biraz daha depremler şiddetini hissettirecek şekilde devam edecek" dedi.

Depremi en çok çürük binalarda yaşayanlar hissetti!

Elazığ Sivrice’de yaşanan depremin yıkıcı etkisini en çok müteahhitlerin yaptığı çürük binalarda yaşayanlar hissetti. 6 katlı Mavigöl Apartmanı sarsıntının ilk saniyelerinde toz yığınına döndü.

İzmir için deprem master planı önerisi!

Manisa Akhisar’da meydana gelen 5.4’lük sarsıntı yaşanmasıyla deprem gerçeği gündeme geldi. İzmir’in deprem master planı olmadığı belirlendi.

Manisa Akhisar'da tedirgin bekleyiş!

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, çarşamba günü oluşan 5.4 büyüklüğüne sahip deprem sonrasınd artçı sarsıntılar devam ediyor. Depremin merkez üssü olan Musalar Mahallesi ve yakın mahallelerde vatandaşlar, bu geceyi de dışarıda sokakta ateş yakıp geçirdi.

Bu sarsıntı büyük depremi beklediğimiz fayda gerçekleşti!

İstanbulda önceki gün meydana gelen 4.7'lik deprem, kent sakinlerine korku yaşattı. Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından açıklamalarda bulundu...

Hasan Sözbilir: Bu depremler yıkıcı değil!

Balıkesir’de meydana gelen depremlerden sonra 51 artçı sarsıntı yaşandı. DEÜ Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Hasan Sözbilir yaptığı açıklamada “Meydana gelen bu depremlerin bulunduğu fayda 6’dan büyük deprem olmaz. O yüzden yıkıcı özelliği bulunmamaktadır” diye konuştu.

İstanbul depremi için korkutan uyarı: 1900 yangın çıkacak!

Türkiye’deki fabrikaların yüzde 98’i deprem bölgesinde yer alıyor. Mega kent  İstanbul'da Olası büyük bir sarsıntının yaratacağı fabrika yangınları büyük tehlike oluşturacak.

Avcılar’da 24 yıllık bina mühürlendi!

Avcılar’da bir binada oturanlar, 26 Eylül’de yaşanan deprem sonrası belediyeye başvurup apartmanlarının incelenmesi talebinde bulundu.  Yapılan teknik analizde,  yapının sarsıntı olmadan bile çökebileceği ortaya çıkınca bina mühürlendi…

vanda sarsıntı Haberi

vanda sarsıntı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 00.40'ta 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.


Merkez üssü Van'ın Atmaca köyü olan ve yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kısa süreli tedirginliğe yol açtı. 


Deprem nedeniyle herhangi bir hasarın oluşmadığı...