01 / 05 / 2024

vasilik görevinin sona ermesi

vasilik görevinin sona ermesi

Vasiyetini yerine getirmek veya diğer amaçlarla atanan vasinin görevi, vasinin fiil ehliyetini yitirmesi veya ölümüyle sona eriyor. İşte vasilik görevinin sona ermesi ile ilgili diğer esaslar...

Vesayetin sona ermesi!

Bir kimsenin vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere atanan vasinin görevi ne zaman sona erer? İşte vesayetin sona ermesi..

Migros'ta çamaşır makinesi temizleyici 24 TL’ye, yemek tabağı 42,95 TL’ye, dana kavurma 525 TL’ye düştü!

Migros’taki indirim kampanyasının 5 gün sona biteceği açıklandı. Bu doğrultuda, 4 çamaşır makinesi temizleyici 24 TL’ye, yemek tabağı 42,95 TL’ye, dana kavurma 525 TL’ye düştü. İşte 24 Kasım 2023 Migros fiyat listesi...

100 bin konutun master planı 3 ayda hazırlandı!

GYODER’de 3 yıl boyunca başkanlık yapan Mehmet Kalyoncu, görevinin bitmesine 1,5 yıl kala görevi Neşecan Çekici’ye devretti. Yeni dönemde GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam edecek Kalyoncu, deprem bölgesindeki 100 bin konutun master planının 3 ayda hazırlandığını söyledi.

Migros'ta dev indirim! Kütahya Porselen 18 Parça Yemek Seti 799,90 TL’ye, Paşabahçe 6’lı çay bardağı 44,95 TL’ye düştü!

Migros’ta çarşamba günü sona erecek olan indirim kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda, Kütahya Porselen 18 Parça Yemek Seti 799,90 TL’ye, Paşabahçe 6’lı çay bardağı 44,95 TL’ye düştü. İşte 25 Eylül 2023 Migros fiyat listesi...

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinin satış geliri deprem bölgesi için ayrılacak!

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesindeki konutların satışı için e-ihale süreci 1 Eylül günü sona eriyor. Satışlardan elde edilecek gelirler, deprem bölgesindeki inşa ve ihya çalışmaları için kullanılacak.

Bayramda kargolar açık olacak mı? Hangi günler kargolar çalışıyor?

Kurban Bayramı tatili yaklaşırken, kargo hizmetlerinin durumu vatandaşlar arasında merak konusu oldu. 2023 Kurban Bayramı'nın bu yıl 28 Haziran Çarşamba gününe denk geldiği ve tatilin 3 Temmuz Pazartesi günü sona ereceği biliniyor.

Borcu olanlar dikkat; 31 Mayıs'a kadar ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemeleri 31 Mayıs Çarşamba günü sona erecek. Bu tarihe kadar ödeme yapmayan kişilere gecikme faizi uygulanacak. İkinci taksit ödemeleri ise 30 Kasım'a kadar yapılabilecek. İşte detaylar...

Netflix şifre paylaşımına yönelik önlemler başladı

Netflix, müşterilerini parola paylaşma günlerinin sona erdiği konusunda uyarmaya başladığını söyledi. Yayıncı, üyelere gönderdiği bir e-postada şunları söyledi: “Netflix hesabınız sizin ve birlikte yaşadığınız insanlar, yani eviniz içindir.”

EYT ilk maaş ödeme takvimi belli oldu! EYT'liler paralarına kavuşuyor! Çarşamba günü son maaşlar yatacak! 

SGK ve e-Devlet üzerinden emeklilik başvurularını tamamlayan milyonlarca EYT'lilerin ilk maaşları öndenmeye başlandı. 14 Nisan tarihinde başlayan ödemeler çarşamba günü sona erecek. İşte EYT ilk maaş ödeme takvimi...

NFT Yasağı Rotasını Tersine Çevirdi! Kampanya sona erdi

Önerilen lisans değişikliklerinden vazgeçildikten sonra, Web3 coinlerine karşı Dungeons & Dragons kampanyası görünüşe göre sona ulaştı.

Sıfır otomobil sorunu bitiyor mu? Otomotiv devinden sıfır araç alacakları sevindirecek açıklama!

Pandemiden beri yaşanan çip krizi nedeniyle vatandaşın sıfır kilometre bir otomobil satın almak için aylarca beklemek zorunda kaldığı günler sona mı eriyor? Otomobilde artık eski dönemdeki gibi bayiye giden istediği aracı satın alabilecek mi? İşte otomotiv sektörünün en önemli isimlerinden biri müth

MTV ödemesinde son 3 gün! MTV ödemesi nasıl yapılır? Hangi banka, kaç taksit yapıyor?

Motorlu taşıtlar vergisinde bu yıla ilişkin ilk taksit ödemesi 31 Ocak Salı günü sona erecek. Aracı olanların bu tarihe kadar ödemesini yapması gerekiyor.

3600 ek göstergede sona gelindi! Maaş ve ikramiyeler ne kadar olacak? Şimdi bu rakamlara göz atın!

Milyonlarca kamu çalışanı ve emekliyi ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilgili detaylar merak edilmeye başlandı. 3600 ek göstergede sona gelindi! Maaş ve ikramiyeler ne kadar olacak? Şimdi bu rakamlara göz atın!

TOKİ İlk Evim kura çekilişi için geri sayım başladı!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak lanse edilen ve başvuruların geçtiğimiz günlerde sona erdiği TOKİ İlk Evim kura çekilişi için geri sayım başladı...

vasilik görevinin sona ermesi Haberi

vasilik görevinin sona ermesi

Vasilik görevi ne zaman sona erer?

Kişiler, vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere bir kimseyi tayin edebiliyor. 


Vesayet işleri zorunlu kıldığı takdirde vesayet makamı, vasinin atanmasından önce de re'sen gerekli önlemleri alarak; özellikle, kısıtlanması istenen kişinin fiil ehliyetini geçici olarak kaldırabilir ve ona bir temsilci atayabiliyor.

Vesayet makamının kararı ilân olunuyor. Peki vasilik görevi ne zaman sona erer?


Vasiliğin sona ermesi ile ilgili esaslar, Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince, vasilik görevi, uzatılmadığı takdirde, sürenin dolmasıyla sona eriyor.


Vasilik görevinin sona ermesi..

A. Fiil ehliyetinin yitirilmesi ve ölüm

MADDE 479.- Vasilik görevi, vasinin fiil ehliyetini yitirmesi veya ölümüyle sona erer.


B. Sürenin sona ermesi ve uzatılmaması

I. Sürenin dolması

MADDE 480.- Vasilik görevi, uzatılmadığı takdirde, sürenin dolmasıyla sona erer.


II. Engelin veya kaçınma sebebinin...