30 / 04 / 2024

vasiyet ile mal bırakma

vasiyet ile mal bırakma

Miras sahibinin, ölümünden sonra mallarını kime veya kimlere bıraktığını gösteren belge vasiyet oluyor. Peki, vasiyet ile miras nasıl bırakılır? İşte yanıtı..

Ecolla Otel İşletmeciliği Limited Şirketi kuruldu!

Ecolla Otel İşletmeciliği Limited Şirketi Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Malıka Masharıpova tarafından kuruldu.

Consultant Of Property Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Consultant Of Property Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Malıka-Kulsum Dzhafrı tarafından kuruldu.

Katma Değer Vergisi yüzde 20'ye yükseltildi! KDV artışı Resmi Gazete'de! 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile mal ve hizmetlere uygulanan Katma Değer Vergisi'nde (KDV) artışa gidildi. İşte ayrıntılar...

Yerli malı Oppo A16’ya indirimli fiyat ile sahip ol! 23 Eylül 2022 fiyat listesi

Yerli malı olan OPPO’nun A16 modeli CarrefourSA marketlerde indirimli fiyatlar ile satışa çıktı. Bu cihaza sahip olabilmek için elinizi çabuk tutmanız gerek. İşte detaylar…

Ev satacaklar, kiralık ev arayanlar bu habere dikkat! İlanlar tek tek kalkıyor!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile sosyal medya başta olmak üzere, internet portalları üzerinden yapılacak taşınır, taşınmaz ile mal ve hizmetlerin alışı, satışı veya kiralanması işlemleri artık Gelir İdaresi Başkanlığına aylık olarak iletilecek.

Mal ayrılığı sözleşmesi örneği 2022!

Eşler, evlenirken ya da evlendikten sonra hazırlanan bir sözleşme ile mal ayrılığı rejimini seçebilirler. İşte mal ayrılığı sözleşme örneği 2022...

Paradıse İnşaat Ve Ağır Makine İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Paradıse İnşaat Ve Ağır Makine İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih’te 100 bin TL sermaye bedeli ile Malık Imran Hassan tarafından kuruldu.

Metin Şentürk villası için eski eşine dava açıyor!

Sanatçı Metin Şentürk eski eşi Fulya Kalkavan ile mal paylaşımı davası için yeniden dava açacak. Sarıyer'deki havuzlu villasını evlenmeden önce aldığını söyleyen Şentürk villasının yeniden mal paylaşımı yapılması gerektiğini dile getirdi.

Berk Oktay ile Merve Şarapçıoğlu'nun mal paylaşımı davası başladı!

Berk Oktay ile Merve Şarapçıoğlu arasındaki ‘mal rejimi davası’nın ilk celsesi görüldü. Tanıkların dinlendiği dava 2 Kasım tarihine ertelendi.

Vasiyetname yaşı kaçtır? Vasiyetname yaş sınırı var mı?

Vasiyet ile üzerinde malları bulunan kişiler vefat etmesinin ardından mallarının kime kalacağını kayıt altına alıyor. Peki vasiyetname yaşı kaçtır? Vasiyetname yaş sınırı var mı? İşte tüm merak edilenler...

Osmangazi'de metruk bina seferberliği!

Osmangazi Belediyesi, halkın can ile mal güvenliğini tehdit eden, madde bağımlılarının mesken tuttuğu metruk binanın yıkımı tamamlanıyor.

Avi Alkaş: AVM'lerde kiracı ile mal sahibi beraberliği önemli!

Avi Alkaş, AVM kiralarının sürekli gündemde olduğunu belirtti ve "Kira ile mal sahibi ya anlaşacak ya anlaşacak" dedi...

Mirasçılar dikkat! Veraset ilamı ile mal varlığını öğrenin!

Mirasçıların notere başvurarak mirasçılık belgesi, eski adıyla veraset ilamı alması gerekiyor.  Miras bırakan bu yolla öğrenemediği mal varlığı için terekenin tespiti davası açarak mal varlığının mahkeme kanalıyla da tespitini sağlayabiliyor.

vasiyet ile mal bırakma Haberi

vasiyet ile mal bırakma

Vasiyet, bir kimsenin, kendisinin ölümünden sonra yapılmasını istediği ve yerine getirilmesi gereken şey ya da şeyler oluyor. 


Vasiyet, genellikle ölüm gerçekleştikten sonra, miras sahibinin mallarını kime veya kimlere bıraktığını gösteren belge oluyor. Vasiyetname, geçerlilik şartlarını taşıyor ise, uygulamaya konulana kadar geçerli oluyor.


Peki, vasiyet geçerlilik şartları nelerdir? Vasiyet ile miras nasıl bırakılır? İşte Medeni Kanun kapsamında yer alan hükümler;


1- Vasiyet nasıl düzenlenir?

Vasiyet, resmî şekilde veya miras bırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor.


2- Resmî vasiyetname nasıl yapılır?

Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenleniyor. Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabiliyor.


Mirasbırakan, arzularını resmî memura bildirir. Bunun üzerine memur, vasiyetnameyi yazar veya yazdırır ve okuması için mirasbırakana verir. Vasiyetname, mirasbırakan tarafından...