06 / 05 / 2024

vasiyet kime bırakılır

vasiyet kime bırakılır

Medeni Kanun gereğince, mirasbırakan, vasiyetnameyle bir ya da birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor. Peki, vasiyeti kim açar? Vasiyetname nasıl açılır? İşte vasiyetnameyi yerine getirme görevi..

Ev alamayan tasarrufu bırakıyor, araba alıyor: Lüks tüketim katlanıyor!

Son zamanlarda artan konut fiyatları sebebiyle yatırımcıların da tercihleri peş peşe değişiyor. Ev alamayan tasarrufu bırakıp lüks tüketime yöneliyor. İşte ayrıntılar...

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Yastık altında parası olanlar her şeyi bırakın buna bakın! Hesaplara yatırılacak 15 bin 991 TL için son gün bugün!

Yastık altında parası olanlar her şeyi bırakın hemen buna bakın... Hesaplara yatırılacak olan 15 bin 991 TL için son gün bugün...

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan dolar serbest bırakılsın çağırısı!

Ekonomist Özgür Demirtaş euro ve dolar kurunun peş peşe rekor kırmasının ardından doların  27 TL'de euronun ise 30 TL'de yatay kalmasına değinerek ''döviz serbest bırakılsın'' çağrısında bulundu. 

Bu banka emekli promosyonunda resmen zirveye oynuyor! Emekliler her şeyi bırakın, hesaplara yatırılan bu paraya bakın!

Bu banka emekli promosyonunda resmen zirveye oynuyor... Emekliler her şeyi bırakın, hesaplara yatırılan bu paraya bakın...

Hyundai Bayon’un mayıs ayı fiyatlarında büyük değişiklik! Hyundai Bayon’a hatırı sayılır bir zam yapıldı!

Hyundai Bayon'un 2023 yılı mayıs ayı fiyatlarında büyük bir değişiklik yaşandı. Hyundai Bayon'un yeni fiyatına hatırı sayılır bir zam yapılırken, yeni fiyatları görenler gözlerine inanamadı. İşte 10 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan korkutan dolar yorumu: Dolar şu an bırakılsa 24-25 TL seviyelerine gelecek

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dolara ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Demirtaş, "Dolar şu an 19 lira seviyesinde yapay bir şekilde tutulmaya çalışılıyor. Halbuki şu an bırakılsa 24-25 TL’li seviyelere gelecek" şeklinde konuştu.

Her şeyi bırakın, hemen hesaplarınıza bakın! Tam tamına 4 bin 336 lira yatırıldı! Mutlaka alın!

Her şeyi bırakın, hemen hesaplarınıza bakın... Tam tamına 4 bin 336 lira yatırıldı... Mutlaka alın...İşte son dakika detayları!

Kardeşler arasında miras paylaşılmazsa ne olur? Evlat mirastan nasıl mahrum bırakılır?

Miras konusu ilk başta kulağa güzel gelse de aile içinde yaşanan bazı tatsız durumlarında habercisi olabilir. İşte miras konusunda anlaşılma sağlanamadığında olabilecekler!

Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Şehirler nasıl dönüşmeli?

Şehir-Bölge Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Mete Gülbaş, kentsel dönüşüm ve depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Peki şehirler nasıl dönüşmeli?

Baba sağlığında malını istediğine verebilir mi? Tüm miras bir çocuğa bırakılır mı?

Mirasın sözlük anlamı, Ölen bir yakınından kalan mal mülk, para veya servet, tereke olarak belirtilmesidir. Peki bu miras işleri nasıl yürümektedir. İşte merak edilenler!

Hisseli tapuya sahip olabilirsiniz! Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hisseli tapu genellikle miras yolu ile mirasçılara bırakılmaktadır. Bazı vatandaşlar hisseli tapuya sahip olduklarını bilmeyebilir. Peki Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar!

Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Evin tapusunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir?

Tapu işlemi yapmak isteyen vatandaşlar, gerçekleştirecekleri işlemlerden önce araştırmalar yapıyor. Bunlardan bazıları da başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Evin tapusunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

vasiyet kime bırakılır Haberi

vasiyet kime bırakılır

Vasiyeti kim açar?

Medeni Kanun gereğince, mirasbırakan, vasiyetnameyle bir veya birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor. Vasiyeti yerine getirme görevlisinin, göreve başladığı sırada fiil ehliyetine sahip olması gerekiyor.


Vasiyeti yerine getirme görevlisine sulh hâkimi tarafından bu görevi bildirilir; bildirim tarihinden başlayarak onbeş gün içinde kabul edilmediği sulh hâkimine bildirilmezse, görev kabul edilmiş sayılır.

Vasiyeti yerine getirme görevlisi hizmetinin karşılığında uygun bir ücret isteyebilir.


II. Birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi

MADDE 551.- Birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisinin atanmış olması hâlinde, tasarruftan veya işin niteliğinden aksi anlaşılmadıkça bunlar görevi birlikte yürütürler.


Bunlardan biri görevi kabul etmez veya edemez ya da herhangi bir sebeple görevi sona ererse, mirasbırakanın tasarrufundan aksi anlaşılmadıkça diğerleri göreve devam eder.


Birden çok  vasiyeti yerine getirme görevlisi birlikte hareket etmek üzere atanmış...