05 / 05 / 2024

vasiyeti kaybetme

vasiyeti kaybetme

Vasiyet; bir kişinin ölümünden sonra mal varlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak nitelendiriliyor. Peki vasiyetten vazgeçilir mi? İşte vasiyetten dönme esasları...

Avans ve aidat vaktinde ödenmezse kiracılar tahliye, ev sahipleri ise mülkünü kaybetme riskiyle karşılaşacak!

Kiracının ödenmeyen aidatlar ve diğer borçlar nedeniyle ortak yaşamın finanse edilmesi zor bir hale gelmesi durumunda, ev sahibi mülkünü kaybedebilir. Kat malikleri ve evini kiraya verenlerin aidat ödemelerine dikkat etmeleri gerekmekte. İşte aidatlar ve borçların ödenmesine ilişkin detaylar...

Kimlik kaybedince ceza öder miyim?

Kimlik kaybedince ceza öder miyim sorusu, kimliğini kaybeden vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Bunun için bedel ücretleri ve yapılması gereken bazı işlemler vardır. Peki kimlik kaybedince ne yapılır ve cezası var mıdır? İşte kimlik kaybetme konusunda bilinmesi gerekenler...

Bankalar kredi musluklarını kıstı! Vatandaş o tarihten sonra rahatlayabilir!

Bankaların kredi musluklarını sıkıca kapatması, tüketicilerin ve sanayicilerin krediye erişimini zorlaştırıyor. Ekonomi uzmanları iş çıkarmalara kadar gidebilecek bu durumun en az 3 milyon kişinin işini kaybetme riskini doğurabileceğini belirtiyor.

Sürücüler dikkat! Trafikte bunu yapıyorsanız 1.671 TL ceza ödeyeceksiniz

Sürücüleri yakından ilgilendiren ve hayati durumların önüne geçmesi amacıyla kritik bir ilan kamuoyuna açıklandı. Bu önemli ilanda, belirli hataların yapılması durumunda cebinizdeki parayı kaybetme riskine de dikkat çekildi.

Tapu Sahiplerine Son Uyarı: Haklarını Kaybetme Riskiyle Karşı Karşıyalar!

Dikkatsizlik kaybetmeye neden olabilir! Hisseli tapu sahiplerine yönelik bir uyarıda, tapuda öncelikli satın alma hakkı için başvurunun son tarihine yaklaşıldığı belirtiliyor. Yasal süre içinde başvuru yapmayan kişiler, haklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirler.

Tapunuz kaybolduysa hemen bunu yapmanız şart! Yoksa bakın ne oluyor?

Tapu  sahiplerine uyarı geldi. Tapu senedinizi kaybetme riskine karşı önlem almanız gerekiyor. Peki bu konuda nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte detaylar...

Deri sektöründe tehlike çanları çalıyor! Düşük kur yüzünden pazarı kaybetme tehlikesi kapıda!

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Gürkan Gözmen, “Düşük kur nedeniyle uluslararası piyasada rekabet gücümüz zayıflıyor. Eldeki pazarları da kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya bir durumdayız” dedi.

Düşük kur nedeniyle ayakkabıda tedarik pazarı Uzakdoğu ülkelerine kaydı!

Türk ayakkabı sektörü dünya pazarını kaybetme tehlikesi yaşıyor. Enflasyon karşısında düşük kalan döviz kuru nedeniyle iç pazarda tedarik için Vietnam, Çin ve Kamboçya gibi Uzakdoğu ülkelerine yönelen sektör, kurun yükselmemesi halinde büyük bir kriz ile karşı karşıya kalacak.

Çalışanlar için karanlık senaryo! Yapay zekâ, gelecekte 300 milyon işin yerine geçebilir!

Golman Sachs tarafından yapılan araştırmanın çarpıcı sonuçları, dünyada milyonlarca çalışanın işini, yapay zeka yüzünden kaybedebileceğini ortaya koydu. Küresel bazda milyonlarca çalışan işini kaybetme riskiyle karşı karşıya.

Tapu sahiplerine uyarı üstüne uyarı! Hakkınızı kaybetme riski ile karşı karşıyasınız!

Tapu sahipleri aman dikkat! Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden tapu sahiplerine peş peşe uyarılar geldi. İşte detaylar!

Elimizdeki dolarları bozduralım mı? Doları olanlar hemen buraya baksın! 9 gün sonra dolar tam bu kadar olacak

Dolar kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar kuru değer kaybetme başlarken yatırımcılar ''elimizdeki doları bozduralım mı?'' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Doları olanlar hemen buraya baksın! 9 gün sonra dolar tam bu kadar olacak...

Almanya Cumhurbaşkanı: Artan enerji fiyatlarından dolayı, yoksullar evlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya!

“Artan fiyatlar nedeniyle kiralarını veya hizmet bedellerini ödemekte zorluk çeken yoksul Alman vatandaşları, evlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır” diyen Almanya Cumhurbaşkanı, ülkedeki enerji krizinin boyutunu gözler önüne serdi. İşte haberin detayları..

Dolar konumunu kaybedebilir! Son dakika açıklaması!

IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ABD dolarının hakim rezerv para konumunu kaybetme tehdidi olduğunu aktararak, doların küresel para birimi pozisyonundan düşmesinin muhtemel olduğunu dile getirdi...

vasiyeti kaybetme Haberi

vasiyeti kaybetme

Vasiyetten dönme!

Miras aktarmanın başlıca biçimlerinden olan vasiyet; bir kişinin ölümünden sonra malvarlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak nitelendiriliyor.


Vasiyetname resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Buna karşın vasiyetten yeni vasiyetname ile ve yok etme ile vazgeçilebiliyor.


Vasiyetten dönme şartları..

1. Yeni vasiyetname  ile

MADDE 542.- Mirasbırakan, vasiyetname için kanunda öngörülen şekillerden birine uymak suretiyle yeni bir vasiyetname yaparak önceki vasiyetnameden her zaman dönebilir.

Vasiyetnamenin tamamından veya bir kısmından dönülebilir.


2. Yok etme ile

MADDE 543.- Mirasbırakan, yok etmek suretiyle de vasiyetnameden dönebilir.


Kaza sonucunda veya üçüncü kişinin kusuruyla yok olan ve içeriğinin aynen ve tamamen belirlenmesine olanak bulunmayan vasiyetname hükümsüz kalır. Tazminat isteme hakkı saklıdır.


3. Sonraki tasarruflar

MADDE 544.- Mirasbırakan, önceki vasiyetnamesini ortadan kaldırmaksızın yeni bir vasiyetname yaparsa,...