03 / 05 / 2024

vasiyetin hükümden düşmesi

vasiyetin hükümden düşmesi

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, vasiyetname nasıl bozulur?

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı! Yeni düzenleme geliyor

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vergi sisteminin sadeleştirilmesine yönelik beklentinin olduğunu söylemişti. Hazırlanan düzenlemeye göre vergi türlerinin azaltılması için düğmeye basıldı.

Hükümetten tersine göç adımı: İstanbul'dan memleketine dönenlere teşvik verilecek! 

Hükümet, İstanbul'un nüfus yoğunluğunun azaltılması amacıyla resmen düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...

Kırmızı et zamlarından dönerciler de etkilendi!

Kırmızı et tüketiminin zamların ardından hızlı şekilde düşmesi ilgili sektörleri de olumsuz yönde etkiliyor. Tavuk dönerin piyasadaki ağırlığı yüzde 60’a kadar yükseldi.

Hükümet düğmeye bastı! Kendi işinizin patronu olun! Geri ödemesiz 180 bin TL sizin olsun!

İş bulamayan ya da işsiz kalan vatandaşlara yeni bir imkan verildi. Hükümet, kendi işini kurmak isteyenlerin yanında olacağını açıkladı. İşte detaylar!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Hükümet maaşlar için düğmeye bastı

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından yeni kurulacak Meclis ve hükümet milyonların gelirini artıracak yasal düzenlemeler başta olmak üzere yoğun bir ekonomi ajandasıyla mesaiye girecek. İşte tüm detaylar...

Euronun geleceği en yüksek rakam resmen belli oldu! Bu rakamı görenler şaşkına dönecek! Son dakika euro/TL gelişmesi

Euro/TL kurunda son dakika gelişmeler 4 Nisan Salı günü de vatandaşların gündeminde. Euro son günlerde şahin yükselişler gösterirken, en yüksek rakam da resmen belli oldu. Bu rakamı görenler şaşkına dönecek. Son dakika euro/TL gelişmesi.

Fitch Ratings: Gelecek hükümetin ilk işi döviz piyasası!

Fitch Ratings, Türkiye'de seçimden sonra göreve gelecek hükümetin ilk işinin döviz piyasası risklerini yönetmek olacağını açıkladı.

Hıwa Gayrimenkul Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hıwa Gayrimenkul Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 200 bin TL sermaye bedeli ile Zakı Mohammad Souleman tarafından kuruldu. 

Hükümet ÖTV indirimi için düğmeye bastı! Otomobil fiyatları düşecek! 

Son 1 senede otomobil fiyatları son derece hızlı bir yükseliş gösterdi ve 200 bin Türk Lirası'ndan ucuz araç kalmadı. ÖTV oranları da yüzde 80'e ulaştı. Hükümet ÖTV indirimi için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...

Enerji fiyatları halkı sokağa döktü! 70 bin kişi hükümeti protesto etti

Çekya’nın başkenti Prag’da 70 binden fazla protestocu, artan faturalar ve Rusya-Ukrayna savaşında hükümetin taraflı politikasına karşı sokağa döküldü.

Asgari ücretliye ucuz konut fırsatı! Hükümet düğmeye bastı

Son dakika gelişmesi. Fahiş fiyat artışlarıyla ilgili harekete geçen hükümet, ev sahibi olmak isteyenlere umut ışığı olacak düzenleme için harekete geçti. İşte tüm detaylar...

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş açıkladı! KYK borcu düzenlenmesi sonrası hükümet enflasyonu düşürmek için ne yapmalı

Dün açıklanan KYK borcunda enflasyona bağlı faizlerinde silinmesi kararı sonrası ekonomist Özgür Demirtaş, AKP hükümetine çağrıda bulundu. Enflasyonla mücadele için ne yapılmalı? İşte detaylar…

vasiyetin hükümden düşmesi Haberi

vasiyetin hükümden düşmesi

Vasiyetname nasıl bozulur?

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor.


Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenleniyor. Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabiliyor.


Mirasbırakan, arzularını resmî memura bildirir. Bunun üzerine memur, vasiyetnameyi yazar veya yazdırır ve okuması için mirasbırakana veriyor.


Vasiyetname, mirasbırakan tarafından okunup imzalanıyor. Memur, vasiyetnameyi tarih koyarak imzalıyor.


Mirasbırakan tarafından görevlendirilen tanıklardan biri, kendilerine beyan edilen son arzuları, yer, yıl, ay ve günü de belirterek hemen yazar, bu belgeyi imzalar ve diğer tanığa imzalatır. Yazılan belgeyi ikisi birlikte vakit geçirmeksizin bir sulh veya asliye mahkemesine verirler ve mirasbırakanı vasiyetname yapmaya ehil gördüklerini, onun son...