03 / 05 / 2024

vasiyetin iptal edilmesi

vasiyetin iptal edilmesi

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, vasiyetname nasıl bozulur?

Sinpaş Kızılbük Thermal projesinin ÇED raporu yeterli ve uygun bulundu!

Sinpaş Kızılbük Thermal projesinin ÇED olumlu kararının iptal edilmesi davasında yeni bir gelişme yaşandı ve ÇED raporu yeterli bulunarak, iptal davasının reddine karar verildi. İşte ayrıntılar...

Validebağ Korusu'nda yapılacak ‘Millet Bahçesi Projesi'' resmen iptal edildi!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açmaya yönelik "Millet Bahçesi" projesine yönelik imar planlarının iptal edilmesi kararı İstinaf Mahkemesi'nce onandı.

Patara'daki 28 milyon 700 bin TL'lik arazi satışı için 'durdurulsun' çağrısı!

Kaş Belediye Meclisi, Patara'daki toplam 43 dönümlük araziden iki parsel için alınan ihale kararı üzerine Kaş Çevre ve Kültür Derneği, ihalelerin iptal edilmesi çağrısında bulundu. 

Ek MTV'nin iptal edilmesi bekleniyordu... Yeni vergiler geliyor, hazır olun!

Ek MTV'ye gelen tepkilerin ardından iptal edilmesi beklenirken, son olarak yeni vergilerin geleceği haberi görenleri şoke etti. Son dakika gelişmesi...

Düğün hazırlığı yapanlara bir müjde daha! Hayat kurtaran detay

Evlilik hazırlığı yapanların, ayrılık, birinci derece akrabalarının ölümü, kaza gibi nedenlerle düğünlerinin iptal edilmesi durumunda çiftlerin ve salon işletmecisinin masrafını karşılayan, 'düğün sigortası' uygulamaya konuldu. Son iki haftada 80 çift düğününü sigortalatmış oldu.

SGK'lı emekliye iptal kararı! E-devletten kontrol edin, emekliliğiniz yanabilir!

Emeklilikte iptal kararı söz konusu oldu. E-Devlet üzerinden tüm çalışanların bunu kontrol etmesi gerekecek. O koda sahip vatandaşların emeklilikleri yanabilir. İşte dikkat edilmesi gereken detaylar…

Araç sahipleri dikkat! Benzin ve motorine zam! İkinci kez iptal edilmesi bekleniyor

Araç sahipleri benzin fiyatı kaç TL oldu? Motorin ne kadar? sorularına yanıt ararken son dakika gelişmesi yaşandı. Güncel mazot ve benzin fiyatı için bu geceden itibaren zam yapılmasının öngörüldüğü belirtildi.

O cezalar tamamen silinecek! Ödemeden bakın! Başvuru yapmaya gerek var mı?

Covid-19 salgını döneminde kısıtlama kararlarını ihlal edenlere verilen para cezalarının iptal edilmesi işleminin nasıl uygulanacağı belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayınladığı tebliğe göre, söz konusu cezalar vatandaşların başvurusuna gerek kalmadan ilgili idareler tarafından silinecek.

Aman dikkat! Sosyal konut başvurusunda sakın yapmayın, iptal olabilir

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ‘yüzyılın konut projesi’ olarak bilinen ve geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılan sosyal konut projesiyle ilgili ailelerin başvurularının iptal olmaması için nelere dikkat edilmesi gerektiğini tek tek duyurdu.

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

TMMOB'dan İzmir'deki emsal artışına itiraz!

TMMOB İzmir İKK, İzmir'de emsal artışı imar planı notunun durdurulması ve iptal edilmesi için Bayraklı Belediyesi’ne dava açtı. Bayraklı Belediyesi’ne itiraz dilekçesi veren TMMOB İKK, itirazın ret edilmesi sonrasında hukuki süreci başlattı.

Kur korumalı mevduat sistemine dava açıldı!

Halkın Kurtuluş Partisi avukatları, yükselen döviz kurunu kontrol altına almak için döviz korumalı mevduat sisteminin iptal edilmesi ve yürütmesinin durdurulması için dava açtı.

Oyakkent 3 Silüet'in satışının iptal edilmesi meclis gündeminde!

Zafer Partisi İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, OYAK tarafından hayata geçirilecek olan Oyakkent 3 Silüet projesindeki konutların satışına dair yapılan duyuruya ve bu duyurunun iptal edilmesine ilişkin soru önergesi verdi. 

vasiyetin iptal edilmesi Haberi

vasiyetin iptal edilmesi

Vasiyetname nasıl bozulur?

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor.


Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenleniyor. Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabiliyor.


Mirasbırakan, arzularını resmî memura bildirir. Bunun üzerine memur, vasiyetnameyi yazar veya yazdırır ve okuması için mirasbırakana veriyor.


Vasiyetname, mirasbırakan tarafından okunup imzalanıyor. Memur, vasiyetnameyi tarih koyarak imzalıyor.


Mirasbırakan tarafından görevlendirilen tanıklardan biri, kendilerine beyan edilen son arzuları, yer, yıl, ay ve günü de belirterek hemen yazar, bu belgeyi imzalar ve diğer tanığa imzalatır. Yazılan belgeyi ikisi birlikte vakit geçirmeksizin bir sulh veya asliye mahkemesine verirler ve mirasbırakanı vasiyetname yapmaya ehil gördüklerini, onun son...