03 / 05 / 2024

vasiyetname nasıl hükümden düşer

vasiyetname nasıl hükümden düşer

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, vasiyetname nasıl bozulur?

Binaların zemin katlarından kırılarak göçmesi nasıl engellenir? İnşaat Yüksek Mühendisi tek tek açıkladı!

Prof. Dr. İnş. Yük. Müh. Necdet Torunbalcı, X sosyal medya hesabından, binaların zemin katlarından kırılarak göçmesinin nasıl engelleneceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Bankada doları olanlara kötü haber! Ekonomist Selçuk Geçer doların nasıl düşürüleceğini açıkladı!

Ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin dolar kuru için yeni bir planı olduğunu ve doların nasıl düşürüleceğini açıkladı. Özellikle bankada doları olanlara seslenen Geçer, bu işten en çok zararlı çıkanların onlar olacağını söyledi.

Kentsel dönüşümde projelere 'sigorta zorunluluğu' önerisi! Dönüşüm nasıl yapılmalı? 

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüm ve konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? Nasıl hızlandırılmalı? İşte ayrıntılar...

Kök maaş ne demek? Kök maaş nasıl öğrenilir? Kök maaş nedir e-devlet? İşte SSK hesaplama bilgisi!

Kök maaş hesaplama e-Devlet ekranı vatandaşlar tarafından gündemde yer almaya devam ediyor. Enflasyon rakamları ile memur ve emekli zammı netleşirken kök maaş nasıl hesaplanır? sorusu da milyonlarca emeklinin yoğunlaştığı konulardan oldu. İşte, emekli kök maaş hesaplama bilgileri.

Hükümet dev bir paket hazırlığında, dolar, altın, borsa nasıl etkilenecek?

Hükümet KGF paketi hazırlığında. Peki, bu kredi paketinden kim yararlanacak? Kredi paketinin büyüklüğü ne kadar olacak? KGF kredi paketi, altını, dövizi, borsayı ve konut piyasasını nasıl etkileyecek? Merak edilen soruların tüm yanıtları haberimizde...

Öğrencilere müjde! KYK borçları için iki formül hükümetin masasında!

AK Parti hükümeti, KYK kredilerinin geri ödemesi için öğrencileri ve borçluları rahatlatacak 2 yöntemi masaya yatırdı.

Hükümetten asgari ücrete Temmuz zammı açıklaması! Maaşlarda yüzde kaç artış olacak?

Yılbaşında asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zam sonrası maaşlar 4 bin 253 liraya çıkmıştı. 2022 yılının ilk dört ayında enflasyon yüzde 70'e dayandı. Asgari ücrete ara zam formülü hükümetin gündemine geldi. Temmuz'da asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Vasiyetname nasıl yapılır? İşte o 3 yol! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vasiyetnamenin nasıl yapılacağını ve yollarını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Kentsel dönüşümde binalar nasıl yıkılmalı?

Kentsel dönüşüm kapsamında çürük binaların yıkımında yönetmeliklere uyulmaması birçok sorun yaratıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları kentsel dönüşüm kapsamında binaların nasıl yıkılması gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm kapsamında binalar nasıl yıkılmalı?

İzmir'de yaşanan depremin ardından yıkılan binalar ve kentsel dönüşüm uygulamalarıyla tekrar gündem olan asbest riski nasıl ortadan kaldırılır? Kentsel dönüşüm kapsamında binaların yıkımı nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

Togo kuleleri nasıl hızla yükseldi?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkentteki Togo kulelerinin nasıl hızla yükseldiğini anlattı...

TOKİ Bingöl Hükümet Konağı ihalesi bugün!

Bingöl İli Merkez Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Bingöl Hükümet Konağı ihalesi 1 Nisan'da!

Bingöl İli Merkez Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 1 Nisan 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

vasiyetname nasıl hükümden düşer Haberi

vasiyetname nasıl hükümden düşer

Vasiyetname nasıl bozulur?

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor.


Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenleniyor. Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabiliyor.


Mirasbırakan, arzularını resmî memura bildirir. Bunun üzerine memur, vasiyetnameyi yazar veya yazdırır ve okuması için mirasbırakana veriyor.


Vasiyetname, mirasbırakan tarafından okunup imzalanıyor. Memur, vasiyetnameyi tarih koyarak imzalıyor.


Mirasbırakan tarafından görevlendirilen tanıklardan biri, kendilerine beyan edilen son arzuları, yer, yıl, ay ve günü de belirterek hemen yazar, bu belgeyi imzalar ve diğer tanığa imzalatır. Yazılan belgeyi ikisi birlikte vakit geçirmeksizin bir sulh veya asliye mahkemesine verirler ve mirasbırakanı vasiyetname yapmaya ehil gördüklerini, onun son...