11 / 05 / 2024

vasiyette yaş sınırlılıkları

vasiyette yaş sınırlılıkları

Vasiyet, resmî şekilde veya miras bırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılmasına deniyor.Peki,vasiyette yaş sınırı var mı?Varsa vasiyetteki yaş sınırlılıkları nelerdir?

Teras Kale'de yarısı peşin, yarısı teslimde! Sınırlı sayıda villa için geçerli!

Çanakkale Teras Kale projesinde başlatılan yeni kampanya kapsamında yüzde 50 peşinat ödendiğinde kalan tutar teslimde ödenebiliyor. Söz konusu kampanya sınırlı sayıda villa için geçerli.

Nişantaşı Koru'da sınırlı sayıda hemen teslim daireler satışta!

Dap Gayrimenkul'un 160 konutluk projesi Nişantaşı Koru'da sınırlı sayıda hemen teslim daireler satışa sunuldu. İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

İnşaat malzemeleri sanayi endeksinde yükseliş!

Açıklanan rakamlara göre İMSAD İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi, geleneksel olarak kış aylarında ortaya çıkan yavaşlama etkisinin azalması ve yerel seçim öncesi hareketliliğin etkileriyle de sınırlı ölçüde yükseliş gösterdi.

Emekli kartında tüm ayrıntılar belli oldu! Emekli kartı kimler kullanabilecek, yaş sınırlaması var mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ‘Emekli Kart' programının detaylarını açıkladı. Emekli kartı kimlere verilecek? Emekli kartında yaş sınırlaması var mı? Emekli kart almak isteyenler ne yapmalı?

Faizsiz evlilik kredisinde son dakika! Yaş sınırı açıklandı, 2 asgari ücret detayı dikkat çekti!

Evlenmeyi düşünen vatandaşların merakla beklediği faizsiz evlilik kredisinde son dakika gelişmesi yaşandı. 150 bin TL'lik evlilik kredisinde yaş sınırı açıklanırken, asgari ücret detayı ise oldukça dikkat çekti...

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

Halk GYO Paye Sakarya'da Harikalar Kampanyası! Sınırlı sayıda konut için vade farksız 60 taksit!

Haldız İnşaat ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen Paye Sakarya projesinde Harikalar Kampanyası başladı. Söz konusu kampanya kapsamında sınırlı sayıda konut için vade farksız 60 taksit yapılıyor.

Mesa Panorama Maltepe'de sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz fırsatı!

Mesa Panorama Maltepe projesinden ev sahibi olmak isteyenlere peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatının yanı sıra, sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz imkanı sunuluyor. Peki Mesa Panorama'da konut fiyatları kaç TL?

İnşaat Malzemesi Faaliyet Endeksi 145 puana çıktı!

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Ekim 2023 sonuçlarını yayımlandı. Rapora göre, seçimin ardından iki aylık süreçte toparlanma gösteren, eylülde sınırlı ölçüde gerileyen endeks, ekimde de düşüşünü sürdürdü. 

Mesa Panorama'da yılın son fırsatı! Sınırlı sayıda ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı!

55 yıldır güven ve kalite inşa eden Mesa’nın, Mesa Panorama Maltepe projesinde yılın son fırsatı sunuluyor. Paylaşılan detaylara göre projede yer alan sınırlı sayıda  ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı sunuluyor.

Natura Göksu'da sınırlı sayıda daire için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı! 

Ankara Batıkent'te hayata geçirilen Natura Göksu projesinde sınırlı sayıda konut için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. 

150 bin lira faizsiz kredinin detayları netleşiyor! Yaş sınırı olacak

Yeni evlenecekler merakla 150 bin TL evlilik kredisinin ne zaman çıkacağını bekliyor. Faizsiz 2 yıl geri ödemesiz kredinin detayları netleşirken yaş sınırı da koyulacağı ifade ediliyor. İşte tüm detaylar...

Ehliyet alacaklar aman dikkat! Yaş sınırı değişti, artık bu yaşta olmanız gerekiyor!

Milyonlarca kişiyi kapsayan ehliyet yaş sınırı sil baştan yeniden hesaplandı. Peki, ehliyet alma yaşı düştü mü, yükseldi mi? İşte detaylar...

vasiyette yaş sınırlılıkları Haberi

vasiyette yaş sınırlılıkları

Vasiyette yaş sınırı var mı?

Kişi ölmeden önce mal varlığının kimlere teslim edileceği, verileceğine vasiyet adı veriliyor. Bunun resmi olarak kaleme alınmış sözleşmesi ise vasiyetname olarak tanımlanıyor.


Miras sözleşmesinin geçerli olabilmesi için vasiyetname gibi resmi şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Miras sözleşmesi, miras bırakan ve miras bırakılan kişilerin aynı anda noter huzurunda isteklerini beyan ederek sözleşme imzalamasıyla gerçekleşiyor.  Kendisine miras bırakılan kişi, miras bırakan kişi hayatta iken vefat ederse yapılan anlaşma iptal oluyor.


Resmi vasiyetname için iki tanık bulunması gerekiyor. Vasiyetname hazırlanmasında bazı kişiler resmi görevli memur ve tanık olamıyor. Bunlar; fiil ehliyeti bulunmayanlar, kamu hizmetinden yasaklılar, okur-yazar olmayanlar, miras bırakanın eşi, alt ve üst soy kan hısımları, kardeşleri, bunların eşleri olarak karşımıza çıkıyor.


Vasiyette bir yaş sınırlaması yoktur.Medeni Kanun, fiil ehliyetine sahip olan her...