08 / 11 / 2024

velayet devredilebilir mi

velayet devredilebilir mi

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir oğlum var. Oğlum zihinsel engelli, 36 yaşında. 2014’te mahkeme oğlumun vesayetini eşim ve bana verdi. Bizim aynı anda ölümümüz ile vasilik durumu ne olur? Yaşlandığımızda vesayetini istediğimize devredebilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Rezerv alan yasası nasıl uygulanacak? Eviniz habersiz yıkılabilir mi? Tek tek açıklandı!

İstanbul Şahintepe Mahallesi’nde yaşayanlar "Rezerv alan yasası ne getiriyor; Şahintepe halkı ne yapmalı?" konulu panelde bir araya ve "Parseliniz bir gün Hazineye devredilebilir mi? Eviniz habersiz yıkılabilir mi?" sorularının yanıtları konuşuldu. Peki rezerv alan yasası neleri getirecek?

Konut kredisi devredilebilir mi?

Konut kredisi ödemesi yapanlar, "Konut kredisi devredilebilir mi?" sorusuna yanıt arıyor. İşte konut kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Tapu tahsis belgesi nedir?

Tapu tahsis belgesi, gayrimenkul alanında sıkça karşılaşılan ve bilinmesi gereken bir belgedir. Önemli bir belge olan tapu tahsis belgesi, bazı kullanım alanlarında birçok işe yarar. Peki tapu tahsis belgesi nedir, ne işe yarar ve devredilebilir mi? Tapu tahsis belgesi ile ilgili detaylar...

Üst hakkı nedir? Üst hakkı devredilir mi?

Üst hakkı, gayrimenkul alanında önemli terimlerden biri olarak kabul ediliyor. Taşınmaz ürünlerde belirli bir hakkı temsil ettiği için bilinmesi önem taşıyor. Peki üst hakkı nedir, ne anlama gelir, özellikleri nedir ve devredilebilir mi? Üst hakkı terimi ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Tapuda intifa hakkı ne demek? İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, gayrimenkul konusunda pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavramdır. İntifa hakkının ne anlama geldiğini ve devredilebilir mi yoksa devredilemez mi gibi sorular, bu kavramla ilişkili olduğu için net bir cevap aranmaktadır. Peki intifa hakkı nedir ve tapu ne anlama gelir?

Sükna hakkı nedir? Sükna hakkı devredilir mi?

Gayrimenkul piyasasında sıkça kullanılan sükna hakkı, merak edilen kavramlardan biridir. Oturmak ve ikamet etmek anlamlarına gelen bu kavram kiracılar ve mülk sahiplerini de ilgilendirmektedir. Peki sükna hakkı nedir, sükna hakkı devredilebilir mi ve nasıl kurulur sorularının yanıtları…

Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu birden çok kişiye ait olan bir tapu türüdür. Bu yüzden bazen pay sahipleri arasında bir huzursuz çıktığında bu durum sorun haline gelebiliyor. Hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arasında nasıl devredilir? İşte detaylar!

Deprem konutları devredilebilir mi? Deprem konutları nereye yapılacak?

Deprem konutlarına dair sorular hız kazandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan beklenen açıklama geldi. İşte detaylar!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Miras yolu ile geçen hisseli tapular pek çok kişinin aklını kurcalamaktadır. Bundan dolayı da sorular “Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?” şeklindeki sorular sıkça sorulmaktadır. İşte detaylar!

Tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Tapu ayırma işlemleri, hisseli tapuya sahip kişilerin çok sık sorduğu sorulardan biridir. İşte b konuda merak edilenler!

Hisseli tapu başkasına devredilebilir mi?

Hisseli tapuya sahip olan kişiler, ellerinde olan bu tapu ile hangi işlemlerin yapıldığını bilmek istiyor. Bundan dolayı da hisseli tapuya dair karşımıza pek çok soru çıkmaktadır.

2B arazilerinde intifa hakkı devredilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 2B arazisinin ne olduğunu ve intifa hakkının devredilip devredilemeyeceğini kaleme aldı.

Konut kredisi borcu devredilebilir mi?

İpotekli bir taşınmaz bir başkasına ipotek borcu ile birlikte devredilebiliyor. Buna göre, alacaklı bir yıl içinde eski borçludan yeni bir teminat talep etmez ise, borçlu yeni maliki kabul etmiş oluyor.

velayet devredilebilir mi Haberi

velayet devredilebilir mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Bir oğlum var, başka çocuğum yok. Oğlum zihinsel engelli, 36 yaşında. 2014’te mahkeme oğlumun vesayetini eşim ve bana verdi. Bizim aynı anda ölümümüz ile vasilik durumu ne olur? Yaşlandığımızda vesayetini biz istediğimiz birine devredebilir miyiz?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Bir oğlum var, başka çocuğum yok. Oğlum zihinsel engelli, 36 yaşında. 2014’te mahkeme oğlumun vesayetini eşim ve bana verdi. Bizim aynı anda ölümümüz ile vasilik durumu ne olur? Yaşlandığımızda vesayetini biz istediğimiz birine devredebilir miyiz? ● N.D.

★ ★ ★ ★ ★

Vesayet altına alınması gereken 18 yaşını geçmiş biri şayet anne-babası hayatta ise velayet altına alınır. Yani o kişi yaş olarak reşit olması gerekiyorken anne veya babası açısından...