25 / 08 / 2024

vergi artacak mı

vergi artacak mı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yeni bir vergi veya vergi oranlarında artış hususunda ne yerelde ne de genel olarak şu anda bir çalışmamız söz konusu değil" dedi.

Hükümetten en düşük emekli maaşı açıklaması geldi! En düşük emekli maaşı artacak mı?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'En düşük emekli maaşı artacak mı?' sorusunu yanıtladı. İşte milyonlarca kişinin beklediği o sorunun yanıtı...

Kafalar karıştı! 1 Temmuz’dan sonra kiralar ne kadar artacak? Yılda kaç kez artış olacak?

2 yıldır uygulanan yüzde 25 kira artış sınırlaması 1 Temmuz’da sona eriyor.  Ev sahibi ve kiracılar yeni kira artış hesaplamasının nasıl olacağını araştırıyor. Peki kira artış oranları nasıl hesaplanacak, 1 Temmuz’dan sonra kiralar hemen artacak mı? Yılda kaç kez artış uygulanacak?

Asgari ücrette ara zam senaryoları! Eylül ayında artacak mı? Asgari ücretlileri neler bekliyor?

Enflasyonun ve açlık sınırının artması, sabit ücretli çalışanların alım gücünü günden güne düşürurken; asgari ücrete ara zam belirsizliği de devam ediyor. Peki asgari ücretlileri neler bekliyor? Ara zam gelecek mi? İşte ayrıntılar...

Emre Özpeynirci 'Geçmiş olsun' diyerek açıkladı: Tüm otomobiller için yüzde 50 ek vergi ödenecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, Çin'den ithal edilen tüm araçlara yüzde 40 ek vergi getirilmesine karar verildi. Elektrikli otomobiller için uygulanan yüzde 40'lık vergi tüm yakıt tiplerindeki araçlar için de uygulanacak.

Uzmanlar değerlendirdi! Kira fiyatları artacak mı?

Konut satışlarına getirilmesi planlanan yeni vergi düzenlemesi ile ilgili tartışmalar da giderek artıyor. Uzmanlara göre ev satın alma ve kiralama fiyatları yaz sonunda ciddi oranda artış gösterecek. Arz talep dengesindeki bozulmanın ise kiralık daire krizine dönüşmesinden endişe edilmektedir.

Köylerde evi, sahillerde yazlığı olanların da emlak vergisi artacak mı? Evi, yazlığı olana şok! 

İkiden fazla konuta sahip olanlara katlamalı Emlak Vergisi getirilmesine yönelik düzenleme taslağı, yazlıkçılarla köyünde evi olanların vergi yükünü artırabilir. İşte ayrıntılar...

Yurt dışından ev almayı düşünenler dikkat! İngiltere’de konut fiyatları artacak!

İngiltere’de konut fiyatları 2024 yılının Mart ayında düşüş göstererek ekonomistleri şaşırttı ve beş aylık art arda artış dönemini sona erdirerek gayrimenkul piyasasındaki toparlanmada tutarsızlık işaretlerine katkı sağladı. Peki ülkede konut fiyatları artacak mı? 

SGK uzmanı duyurdu! Tekrar vergi affı mı çıkıyor? 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun 2022 yılı Aralık ayına kadar vergi ve prim borçları için yapılandırma geldiğini hatırlatarak 2024 yılı vergi affıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2024'te vergi affı mı çıkıyor? 

Otomabil markalarının 2024 sıfır araç fiyatları artacak mı? 

Ocak ayının başlaması ile beraber, otomotiv alanındaki şirketler, müşterilerine daha kaliteli hizmet sunmak amacı ile fiyat politikalarında önemli değişiklikler yapıyor. İşte rakamlar ve haberin detayları...

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

O ildeki Vergi Dairesi 3+1 konut satışı yapacak! İhale tarihi 12 Aralık!

Sivas Kale Vergi Dairesi Müdürlüğü, 3+1 konut satışı yapacak. 145 metrekare büyüklüğündeki konutun satışı için 12 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

2024 asgari ücret planlaması belli oldu: Çalışanlara nasıl yansıyacak? İşsizlik maaşı artacak mı?

2024 asgari ücret için gerim sayım başladı. Ay başında başlayacak olan komisyonda süreç resmen belli olacak. Peki asgari ücret çalışanlara nasıl yansıyacak? İşsizlik maaşı artacak mı?

Araç sahipleri için kırmızı alarm! Kasko ve trafik sigortası fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Otomobil piyasasında fiyatların düşmesiyle beraber, kasko fiyatlarında da düşüşler görüldü. Bu gelişmelerin ardından gözler trafik sigortası fiyatlarına çevrildi. Peki trafik ve kasko fiyatları düşecek mi, artacak mı?

vergi artacak mı Haberi

vergi artacak mı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yeni bir vergi veya vergi oranlarında artış hususunda ne yerelde ne de genel olarak şu anda bir çalışmamız söz konusu değil" dedi.


Şimşek, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı (VDK) binasında "Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Gerçekleşmeleri"ne ilişkin düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün açıkladığı Kamu Yönetiminde Şeffaflık Programı'nda yer alan, ihbarda bulunan kamu görevlilerine ilişkin konunun ayrıntılarının sorulması üzerine Şimşek, paketin Türkiye'nin önünü açacak bir adım olduğunu söyledi. 


Kamu görevlilerine ilişkin hususun ayrıntılarına ise henüz vakıf olmadıklarını belirten Şimşek, burada amacın şeffaflığı sağlamak ve ödüllendirmek olduğunu ifade etti. Kimsenin mağdur veya deşifre edilmeyeceğini anlatan Şimşek, buradaki amacın, varsa bir yanlış, bunu ortaya çıkarmak olduğunu bildirdi. 


Bakan Şimşek, faiz dışı fazla rakamının...