30 / 04 / 2024

vergi borcu nasıl taksitlendirilir

vergi borcu nasıl taksitlendirilir

Vergi borcunuz olduğunu ve taksitlendirmek istediğinizi düşünelim. Vergi borcu taksitlendirme için bağlı olunan vergi dairesine bir dilekçe ile müracaat edebilirsiniz. İşte vergi borcu taksitlendirme dilekçesi örneği..

Ev alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Rakam rakam hesaplandı! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı olarak elde ettikleri bu gelirler kapsamında vergi ödüyor. Peki değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? İstisnalar var mı? İşte ayrıntılar...

Birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Bu yapılmazsa vergi de işe yaramaz!

Merkez Bankası tarafından gündeme getirilen birden çok evi olana kademeli ek vergi önerisi konut piyasasında gündeme oturdu. Peki birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Prof. Dr. Murat Batı, tek tek yapılması gerekenleri açıkladı.

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Vergi borçlarına nereden bakılır? Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alırken çok sayıda vatandaş vergi borçlarına nereden nasıl bakıldığını sorguluyor. Peki, Vergi borclarına nereden bakılır? İşte detaylar...

Yeni asgari ücret vergiyi nasıl etkileyecek? 11 bin 59 ve 12 bin TL'lik iki senaryo! En az 2 bin 816 TL vergi avantajı!

Asgari ücrete yapılacak ara zammın vergilere nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. Rakamlar tek tek hesaplandı. En az 2 bin 816 TL vergi avantajı olacak. 

Vergi affı 2023 başvuru nasıl yapılır? 2023 vergi affı başvuru ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma; belli zaman dilimlerinde, kişinin ödemesi gereken verginin belli oranının silinmesi ve kalan kısmının devlet tarafından belirlenen tarihler içinde taksitler ile ödenme işlemidir. İşte bu konuya dair detaylar!

Vergi affı 2023 başvuru ne zaman? Vergi affı başvurusu nasıl yapılır 2023?

Vergi affı konusu gündemde yer alan konuların başında gelmektedir. Vatandaşlar, vergi affı başvurusunu nasıl yapabileceklerini merakla araştırıyor. İşte bu konudaki detaylar!

Prim borcu olan Bağ-Kurlular EYT’ten nasıl yararlanacak? Bağ-Kur’lular nasıl emekli olacak?

EYT düzenlemesi ile milyonlarca çalışana emeklilik hakkı doğdu. Ancak SSK’lı çalışanlar ile Bağ-Kur’lu çalışanlar arasında prim gün sayısı açısından oluşan farklar kafaları karıştırıyor. Peki prim borcu olan Bağ-Kurlular EYT den yararlanabilir mi? Nasıl yararlanacak? İşte merak edilen soruların yanı

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Bugünlerde herkes bunu merak ediyor! SGK’den ‘borcu yoktur’ yazısı nereden ve nasıl alınır?

Bugünlerde herkesin merak ettiği sorulardan biri de, SGK tarafından verilen ‘borcu yoktur’ yazısının nasıl alındığı. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ‘borcu yoktur’ yazısı nasıl ve nerelerden alınabilir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı…

İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?

Vergi borcu olan vatandaşlar, “İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?” şeklinde sorulan sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar!

Vergi borcu olanların akılları karışık! Vergi borcu nasıl ödenir? İnternetten vergi borcu nasıl ödenir?

Vergi borcu olan vatandaşların akıllarına takılan birtakım sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de vergi borcunun nasıl ödendiğidir. İşte bu konuya dair diğer detaylar!

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Elektrik faturası her ay harcadığınız elektrik miktarına göre Elektrik faturanız, 25 ile 35 gün arasında oluşturulur ve abonelere ulaşır. İşte” Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” yanıtı!

vergi borcu nasıl taksitlendirilir Haberi

vergi borcu nasıl taksitlendirilir

Vergi borcu taksitlendirme dilekçesi!

Vergi borcunuz olduğunu ve taksitlendirmek istediğinizi düşünelim. Vergi borcu taksitlendirme için bağlı olunan vergi dairesine bir dilekçe ile müracaat edebilirsiniz.


Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan hazır "Vergi borcu taksitlendirme dilekçesi"ni de doldurabilirsiniz. Vergi borcu taksitlendirme dilekçesi örneği şu şekilde:


Vergi borcu taksitlendirme dilekçesi örneği:


............. VERGİ DAİRESİ 

..... İLİ


Adı Soyadı / Unvanı


Vergi Kimlik Numarası(*)


Adres


Telefon


(*) T.C. Vatandaşı olan Gerçek Kişilerde T.C. Kimlik Numarası Yazılacaktır.


I.Borçlunun Durumu : 

 Bilanço Hesabına Göre Defter Tutan 

 İşletme Hesabına Göre Defter Tutan 

 MSİ/GMSİ/Ücret/Diğ. Kaz. 

 Gayrifaal/İşi Terk 

 Diğer


II.Tecil Ve Taksitlendirme Talebinde Bulunulan Borcun: 

 Tüm Borçlarımın Taksitlendirilmesini İstiyorum 

 Aşağıda Belirttiğim Borçlarımın Taksitlendirilmesini İstiyorum


Türü

Vadesi

Tutarı

III.Tecil Ve Taksitlendirme Talebinde Bulunulan Borcun Ödeme Planı: 

- Aylık Eşit Taksitler Halinde   

- Aşağıda Yazmış Olduğum Ödeme Planı dahilinde

IV.

A.Bilanço Hesabına Göre Defter Tutan Borçlular B.İşletme Hesabına...