20 / 05 / 2024

vergi davaları

vergi davaları

Vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları halletmekle vazifeli mahkemeye vergi mahkemesi deniyor. Peki, vergi mahkemelerinde görülecek davalar hangileridir? İşte vergi mahkemelerinde görülen davalar..

Vergi davasından vazgeçen mükellefe indirim!

Vergi davalarından istinaf ya da temyiz sürecinde vazgeçen mükellefler, mahkeme lehine kararıyla vergi tutarının yüzde 60'ını, aleyhine kararda ise vergi tutarının tamamıyla cezanın yüzde 75'ini ödeyecek ve indirim yapılacak.

Vergi davalarında avukatlık ücreti 2016!

Avukatlık asgari ücret tarifesi 2016, 21 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, vergi davalarında avukatlık ücreti 2016 ne kadar oldu?

Vergi mahkemesi avukatlık ücreti 2015!

Vergi mahkemesinde dava açan tarafların, dava ve avukatlık masraflarını da karşılaması gerekiyor. Peki, vergi mahkemesinde açılan davalar için avukata ne kadar ödenir? İşte vergi mahkemesi avukatlık ücreti 2015..

Vergi mahkemesi avukatlık ücretleri 2014!

Vergi mahkemesi avukatlık ücretleri 2014, Avukatlık asgari ücret tarifesinde yer alıyor. 26 Kasım 2014 tarihinde yapılan değişiklik tebliği gereğince İdare ve Vergi Mahkemelerinde takip edilen davalar için ne kadar alınacak?

Taşınmaz mal davaları!

Taşınmaz mal davalarında yetkili mahkeme hangi mahkemedir? Gayrimenkul davaları hangi mahkemede görülür? Vergi uyuşmazlıklarında yetkili mahkeme hangi mahkemedir? İşte 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu esasları..

Vergi yargılamasında ispat!

Vergi davalarında kural olarak yazılı yargılama usulü uygulanmaktadır. Duruşma talebi, dava dilekçesi ile cevap ve savunma dilekçeleri ile yapılabilir. Vergi yargılamasında ispat külfeti de yer alıyor. İşte vergi hukukunda ispat ve delil...

Vergi davalarının açılacağı süreler!

Vergi mahkemesinde dava açma süresi özel kanunlarında ayrı süre gösterilmeyen hallerde kaç gündür? Danıştay ve İdare Mahkemelerinde kaç gündür? İşte vergi davalarının açılacağı süreler ve dava açma süresinin başlaması...

Vergi davalarının açılması!

Vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıklar, vergi mahkemelerinde çözümleniyor. Peki vergi davaları nasıl açılır? İşte vergi davalarının açılması ile ilgili esaslar bu haberde...

Vergi mahkemelerinde görülecek davalar!

Vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları halletmekle vazifeli mahkemeye vergi mahkemesi deniyor. Peki, vergi mahkemelerinde görülecek davalar hangileridir? İşte vergi mahkemelerinde görülen davalar..

Yeni KDV oranlarıyla 500 milyondan fazla vergi toplanacak!

Yeni konut satışlarında değişen KDV oranları sayesinde 500 milyon liradan fazla vergi toplanacak

Konutlu arsalara teslimde yüzde 18 vergi uygulanacak!

Arsa birim metrekare vergi değeri bin lira ve üzerinde olan konutların tesliminde yüzde 18 vergi oranı uygulanacak

Türkiye'deki toplam vergi oranı yüzde 53'ten 41,2'ye indi!

Türkiye'deki işletmelerin her yıl vergi ödemesi için harcadığı saat 254’ten 223 saate indi. KDV ödemeleri 97 saat ile bu sürede en yüksek payı alıyor...

Emlak Konut GYO'nun vergi kaçırıyor iddialarına yanıtı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin yaptığı tüm uygulamalar işlem tarihi itibari ile yürürlükte olan mevzuata uygun olup kesinlikle vergi kayıp veya kaçağı bulunmamaktadır

vergi davaları Haberi

vergi davaları

Vergi mahkemelerinde görülecek davalar!

Vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları halletmekle vazifeli mahkemeye vergi mahkemesi deniyor. 


Vergi mahkemeleri 2576 sayılı ve 6 Ocak 1982 tarihli “Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun” ile kuruldu.


Bu mahkemelerin çalışma ve muhakeme usulü 2577 sayılı ve 6 Ocak 1982 tarihli “İdari Yargılama Usulü Kanunu”nda düzenleniyor. Peki, vergi mahkemelerinde görülecek davalar nelerdir? Vergi mahkemelerinde hangi davalar görülür?


Vergi mahkemelerinde görülen davalar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehber kapsamında açıklanıyor. Buna göre vergi mahkemelerinde görülecek davalar şu şekilde sıralanıyor:


Vergi mahkemeleri, 

- Genel bütçeye, il özel idareleri, belediye ve köylere ait vergi, resim ve harçlarla benzeri mali yükümlülükler ve bunlara ilişkin zam ve cezalar ile tarife uyuşmazlıkları, 

- Belirtilen bu konularda 6183 sayılı...