08 / 05 / 2024

vergi hatası düzeltme dilekçesi

vergi hatası düzeltme dilekçesi

Verginin tarh ve tahakkuk aşamalarında yapılan hataların fark edilmesi halinde, mükelleflerce vergi yargısına başvurmadan önce vergi dairesinden düzeltme talep edilebiliyor. İşte vergi düzeltme dilekçesi örneği..

1.5 milyon TL'lik Fiat Egea ile 3 milyon TL'lik Mercedes C Serisi için aynı vergi ödeniyor! Otomobilde ÖTV şoku!

Son 8 senelik süreçte vergi dilimi düşük olan A, B ve C segmentinin toplam pazardan aldığı pay yüzde 81,5’ten yüzde 88,6 yükselirken, ÖTV matrahları otomobilde tabloyu sil baştan yazdı. İşte ayrıntılar...

Almanya'da ev fiyatlarında tarihi düşüş! 60 yıldır görülmemiş oranda düştü!

Almanya'da 2023 yılında konut fiyatlarının en az 60 senedir görülmemiş oranda düşüş gösterdiği belirtildi. Araştırmayı yapan kurum söz konusu bu düşüşün bir "fiyat düzeltme evresi" olduğunu dile getirdi.

Bankada parası olanlara kötü haber! Mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü!

Mevduat faizindeki artışın ardından bankaların bilanço düzeltme çabalarının etkisiyle mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü.

Emekli aylığında yanlış hesap düzeltmeleri yapılacak: Eğer emekli aylığı hesaplamasında yanlışlık varsa...

Emekli aylığı hesaplamalarında hata oluştuğunda düzeltme işlemi oldukça önemlidir. Yanlış hesaplamaların giderilmesi, emeklilerin haklarını korumak ve adaleti sağlamak için gereklidir. EYT düzenlemesi çerçevesinde, yaklaşık 2 milyon kişi emekli aylığına kavuşmuş durumda.

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Yeni Dönemde Dükkan ve Arsa Satışlarında Vergi Muafiyeti Son Buluyor

15 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla, şirketlerin dükkan ve arsa gibi gayrimenkullerini satışında vergi muafiyeti dönemi sona erdi. Daha önce, şirketler edindikleri gayrimenkulleri iki yıl boyunca aktiflerinde tutup satış yaptıklarında, kazançlarının yarısı vergiden muaf tutuluyordu.

'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı' diyen Ergün Atalay’dan vergi düzenlemesi talebi!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 'çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınmalı' diyerek vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep etti.

Borsa'da düzeltme mi panik satışı mı? Borsa bu hafta neleri takip edecek?

Bazı uzmanlar borsada bugün kaydedilen düşüşün yeni yatırımcıların panik havasını zincirleme yayması olduğunu belirtirken bazı analistler ise sert yükselişler sonrasında gelen bir düzeltme hareketi olduğu görüşünü diye getirdi.

Promosyon tutarı düştü mü? Bakanlıktan promosyon açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, basına yansıyan haberlerle ilgili bir düzeltme açıklaması yaptı. Bakanlık, personele ödenen promosyon tutarının düşürüldüğü yönündeki iddiaları yalanlayarak hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.

Borsada en çok düşen ve en çok yükselen hisseler hangileri?

Borsada yarın nasıl bir seyir izlenecek? Düzeltme hareketi sürecek mi? Hangi veriler borsayı ve piyasaları etkileyecek. Bugün en çok hangi hisseler düştü? Hangi hisseler yükseldi?

İktidar dövize "gel gel" yapıyor Yeni varlık barışı duyuruldu

2022/Ağustos ayında 5.000.000 TL karşılığı döviz bildiriminde bulunan bir vatandaşın, aynı ay içerisinde bildirdiği bu tutarı 2.500.000 liraya düşürmek ya da 7.500.000 liraya çıkarmak istemesi halinde ilk bildirimine ilişkin düzeltme bildirimi vermesi gerekecektir.

2022 kira vergisinden neler düşülür?

Geçtiğimiz sene konutunu kiraya vererek gelir elde eden kimsele rbu sene vergi mükellefi oluyor. Bazı giderler vergi borcundan düşülebilyor. Peki, 2022 kira vergisinden neler düşülür?

vergi hatası düzeltme dilekçesi Haberi

vergi hatası düzeltme dilekçesi

Vergi düzeltme dilekçesi örneği!

Verginin tarh ve tahakkuk aşamalarında yapılan hataların fark edilmesi halinde, mükelleflerce vergi yargısına başvurmadan önce vergi dairesinden düzeltme talep edilerek çözüme ulaşmak mümkün olabiliyor.


Vergi hatalarının bulunduğunun tespiti halinde düzeltme yapıldığı ölçüde vergi borcu ortadan kalkar. Vergi dairesine verilecek vergi düzeltme dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.


Vergi düzeltme dilekçesi..

................... VERGİ DAİRESİNE

İSTANBUL


Vergilendirme Dönemi...........

      

Vergi Türü................


Açıklama


Adı Soyadı/Unvanı...............


ADRES BİLGİLERİ

MAHALLE / SEMT.................


CADDE / SOKAK........................


SİTE..........................


BLOK......................


DAİRE NO..................


SEMT.........................


İLÇE..................


İL........................


IS TEL.....................

  

CEP TEL.................

  

E-POSTA ADRESI ..................



Vergi hatalarında düzeltme işlemleri!



Işıl Seren...