02 / 05 / 2024

vergi tahsilatı mehmet şimşek

vergi tahsilatı mehmet şimşek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi tahakkukunda da tahsilatında da son 4 yılda bir sapmanın olmadığını, yıl sonu beklentilerinin de yüksek olduğunu bildirdi. Şimşek bu konuda asla taviz vermediklerini de söyledi...

Mehmet Şimşek açıkladı! MTV'de vergi artışı olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) hakkında açıklamalar yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaparak merak edilen konular hakkında cevap verdi.

Gayrimenkul yatırımcıları dikkat! İkinci evi olanlara ek vergi sinyali!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sektörüne ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu kapsamda Bakan Şimşek konutta 2. ve 3. evlere yeni vergi gelebileceğinden bahsetti. 

Son Dakika! Ek MTV 2024'te geliyor mu? Bakan Mehmet Şimşek açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni yıl öncesi önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Şimşek, kamuoyundaki endişeleri hafifletmeyi amaçlayarak, 2023 yılında vergi zamlarının yüksek olmayacağını açıkladı. Hükümetin ekonomik istikrarı sürdürme ve vatandaşların mali durumunu koruma konusundaki ka

Vergi dairelerinin yükü azalacak! Dijital vergi dairesi devreye giriyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tüm vergisel işlemlerin elektronik ortamda tek çatı altında birleştirilerek mükelleflere sunulacağı dijital vergi dairesini devreye sokacaklarını söyledi.

Mehmet Şimşek’ten ‘hatalı KDV’ açıklaması! 87 milyon lira ceza çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV oranlarını hatalı bir şekilde uygulayan mükellefler başta olmak üzere vergi kayıp ve kaçağını yakından izlediklerini aktardı. Bakan Şimşek, denetimleri ve kesilen cezaları da paylaştı.

Vergi artışları bütçeye yansıdı! Temmuzda 450 milyar liralık vergi tahsilatı yapıldı!

Dolaylı vergilerde yapılan artırımların tahsilata yansıması ile 450,3 milyar liralık bir vergi gelirine ulaşılan temmuz ayında, bütçede aylık bazda 48,6 milyar lira fazla elde edildi.

Yeni vergi sinyali: Günübirlik kiralanan evlere vergi yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, günübirlik kiralanan evlere yönelik bakanlık tarafından vergi düzenlemesi yapıldığını bildirdi. Bu kapsamda elde edilecek gelirden vergi alınmasının ve bunun da mevzuatlara uygun şekilde yapılacağı belirtildi.

İşte Türkiye’de en az vergi ödeyen şehir!

Türkiye genelinde vergisini aksatmadan ödeyen şehirler belli oldu. Geçtiğimiz yıla ait verilere göre, ülkede vergi tahsilatında hangi şehirler öne çıktı, hangileri en alt sırada kaldı? İşte yanıtlar…

Son haber! Vergi affının detayları belli oldu! İşte merak edilen tüm yanıtlar

Devletin tahsil edemediği 2 trilyon liraya yakın alacağı için vergi affı geliyor. Son 6 yılda 5 vergi affı çıktığını ve toplamda 210 milyar lira tahsilat yapıldığını kaydeden Vergi Uzmanı Nedim Türkmen, son af ile 250 milyar lira tahsilat yapılabileceğini kaydetti.

Evi değerli olanların vergisi arttı!

Bu sene ilk kez yeni bir vergi tahsilatı yapılıyor. Konutlarının emlak vergi değeri 5 milyon 227 bin Türk Lirası'nı geçenler Değerli Konut Vergisi'ni ödüyor. Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, değerli konut vergisinde bilinmeyenleri anlattı...

Vergi yapılandırmasına 18 taksit imkanı getirilecek!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, vergi yapılandırması teklifine ilişkin "Geniş bir yapılandırma teklifini vermiş olacağız. 18 taksit imkanı getirilecek." dedi.

Yeni yılda yeni vergi uygulamaları!

Yeni yılla birlikte vergi tahsilat uygulamalarında da değişikliğe gidilecek. Kağıt ortamında verilen fatura, arşiv fatura, irsaliye, müstahsil makbuzu ve defter gibi çok sayıda evrakta e-belge kullanılması zorunlu olacak...

Mehmet Ergün Turan: Türkiye yatırım cazibesini koruyor!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Türkiye'nin yaşanan sıkıntılara rağmen yatırım cazibesini koruduğunu belirterek, "Devletimiz, yabancı yatırımcıya yönelik, Türkiye'nin, İstanbul'un yarıştığı dünya metropollerine göre mevzuattan vergi düzenlemelerine kadar büyük kolaylıklar sunuyor" diye konuştu.

vergi tahsilatı mehmet şimşek Haberi

vergi tahsilatı mehmet şimşek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi tahakkukunda da tahsilatında da son 4 yılda bir sapmanın olmadığını, yıl sonu beklentilerinin de yüksek olduğunu bildirdi. Bakan Şimşek, vergide tahsilat tahakkuk oranının yılın ilk aylarında belirli sebeplerden dolayı her zaman düşük olduğunu, gerçek tablonun ise yıl sonunda ortaya çıktığını söyledi. 


Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Şimşek, yılın ilk 4 ayına ilişkin vergi tahsilat tahakkuk oranlarının nasıl değerlendirilmesi gerektiğini açıkladı. 


Vergi tahsilatının, Bakanlığın en önem verdiği konulardan biri olduğunu vurgulayan Şimşek, bu konuda asla taviz vermediklerini, çünkü burada 77 milyonun hakkının söz konusu olduğunu ifade etti.


Tahsilat tahakkuk oranının yılın ilk aylarında her zaman düşük olduğunu, asıl tablonun ise yıl sonunda ortaya çıktığını belirten Şimşek, "2014 yılının ilk 4 aylık dönemine göre vergi tahakkuku 180,6 milyar...