16 / 05 / 2024

vergi yapılandırmaları nasıl ödenecek

vergi yapılandırmaları nasıl ödenecek

6552 sayılı Torba Yasası kapsamında bazı vergi ve alacaklara af geldi. Af kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da bulunuyor. Peki, vergi yapılandırmaları nereye ödenecek?

Kira geliri bu rakamı aşanlar 9.562 TL vergi ödeyecek! Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024

2023 yılı içerisinde konut kira geliri toplam 21 bin Türk Lirası'nı aşanların beyanname vermesi gerekiyor. Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024!

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İstanbul nasıl dönüşebilir? Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini tek tek açıkladı. Diğer yandan İstanbul'un riskli binalarına da değinerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Konut kredisi almak isteyenler Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konut kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Vergi borçlarına nereden bakılır? Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alırken çok sayıda vatandaş vergi borçlarına nereden nasıl bakıldığını sorguluyor. Peki, Vergi borclarına nereden bakılır? İşte detaylar...

Vergi affı 2023 başvuru ne zaman? Vergi affı başvurusu nasıl yapılır 2023?

Vergi affı konusu gündemde yer alan konuların başında gelmektedir. Vatandaşlar, vergi affı başvurusunu nasıl yapabileceklerini merakla araştırıyor. İşte bu konudaki detaylar!

GSS prim borcu olanların yapılandırması nasıl olacak? İşte yapılandırma detayları

Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen ancak Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerini ödeyemeyenler için bir fırsat doğdu. GSS prim borcu olanlar diğer kamu borçlularından ayrı tutuluyor ve 31 Ağustos'a kadar borçlarını yapılandırarak gecikme faizlerinden kurtulabiliyorlar.

Borçlu olanlar artık kara kara düşünmesin! Sizi kurtaracak düzenleme geldi! Bunu yapan kişilerin borcu siliniyor!

Borç yapılandırma konusu en çok araştırılan konulardan bir tanesidir. Peki “Vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Aman kaçırmayın! Yapılandırmada son başvuru işte bu tarihte!

Türkiye Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma kanunu, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Peki vergi yapılandırma düzenlemesinden kimler faydalanacak, yapılandırmada başvuru süresi ne zaman sona erecek? İşte yanıtı...

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

SGK borç yapılandırması nasıl yapılır? Kimler yararlanabilir?

Yeni bir Borç Yapılandırması paketi geleceğinin açıklanmasının ardından pek çok kişi, yapılandırmanın neleri kapsayacağını, prim borçlarını yapılandırmanın mümkün olup olmadığını araştırıyor. Peki SGK borçları yapılandırma kapsamına girecek mi? Hangi borçlar yapılandırılabilir? İşte detaylar

MTV borçları da siliniyor mu? Yapılandırma nasıl olacak?

Devlete olan borçları kapsayan ve ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma paketi’ olarak duyurulan paketin kapsamında neler olacağı, geçmişte borcu olan pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor.  Araç sahibi olanlar ise her yıl  ocak ayında ilk taksit ödemesi yapılan  Motorlu Taşıtlar Vergis

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı süreci nasıl işliyor?

Riskli yapı; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

vergi yapılandırmaları nasıl ödenecek Haberi

vergi yapılandırmaları nasıl ödenecek

Vergi yapılandırmaları nereye ödenecek?

Torba Yasası olarak nitelendirilen İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında bazı vergilere af geldi.


Af kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da bulunuyor. Peki, yapılandırma müracaatları nerede yapılacak? Vergi yapılandırmaları nereye ödenecek?


İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunu bilgi notu gereğince, yapılandırılan vergiler, ilgisine göre vergi dairesi veya belediyeye ödenecek.


Vergi yapılandırmaları 2014

Yapılandırmadan yararlanmak için Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar ilgisine göre vergi dairesi veya belediyeye başvurulması gerekmektedir. 

Ayrıca; ilk taksitin Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen üçüncü aydan başlamak üzere, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenmesi gerekmektedir. 


Bir...