28 / 04 / 2024

Vergide sadeleşme inşaat sektörünü etkileyecek mi

Vergide sadeleşme inşaat sektörünü etkileyecek mi

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi mevzuatının daha net olmasına ilişkin uygulamanın hayata geçireceğini açıklamasıyla bu uygulamanın inşaat sektörüne olumlu yansıyacağını söyledi.

Çeşme'de hazine arazisine kaçak inşaat yapıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde hazine arazisi üzerinde kaçak inşaat kazısı yaptığı tespit edilen 6 kişi göz altına alındı. 

Doğu Haberleşme İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Doğu Haberleşme İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Ümraniye'de 17 milyon 679 bin 640,17 TL sermaye bedeli ile Mehmet Gür tarafından kuruldu.

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Hane Prıme İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hane Prıme İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Aydın tarafından kuruldu.

İstanbul'un en değerli arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde flaş gelişme! İnşaat tam gaz!

Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşa edilecek lüks projenin imar planları Danıştay tarafından iptal edildi ancak inşaat sürüyor. İşte Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisindeki son durum...

Dekortıme İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dekortıme İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de Adem Kuşoğlu tarafından kuruldu.

Swissotel Residences Çeşme'nin kaba inşaatı tamam!

Miray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haydar İnaç, Swissotel Residences Çeşme'nin inşasındaki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. İnaç, kaba inşaatın tamamlandığını dile getirdi. 

İnşaat sektöründe süper büyüme beklentisi!

Dünyanın farklı bölgelerinden inşaat sektörü temsilcileri, küresel inşaat sektörünün gelecek dönemde hızlı bir büyüme sürecine gireceğine ve inşaat malzemelerine olan talebin bütün dünyada artacağına dikkat çekiyor. 

İnşaat yatırımları ile büyüme devam edecek!

Yılın ilk çeyreğin büyüme rakamlarını yorumlayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, inşaat yatırımları ile büyümenin hızlanacağını dile getirdi.

Evora İzmir'in B2-B3 bloklarının inşaat işi için sözleşme imzalandı!

Halk GYO'nun Evora İzmir Projesi'nde yer alan B2-B3 blokların inşaat işleri için yapılan ihale neticesinde, en uygun teklifi veren Teknik Yapı grup firması Aslanoğlu Altyapı ve Üst Yapı A.Ş. ile sözleşme imzalandı.   

Four Lıme İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Four Lıme İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Ali Meral, Ceylan Ulusoy ve Ercan Düz ortaklığında kuruldu.

İnşaat malzemeleri sanayisi ilk 9 ayı büyüme ile tamamladı!

Tayfun Küçükoğlu, “İlk çeyrekte yüzde 8,1 büyüyen, ikinci çeyrekte pandeminin etkisiyle yüzde 8 gerileyen, daha sonra üçüncü çeyrekte güçlü toparlanma yaşayan inşaat malzemeleri sanayimiz ilk 9 ayı tahminlerimizin ve beklentilerimizin üzerinde büyüme ile tamamladı" dedi.

Son 10 yılda en yüksek büyüme inşaat kaynaklı yatırımlarda!

GSYH geçen yıl yüzde 0,9 arttı. Büyümeye tüketimden 1,1, ihracattan 1,5 puan katkı geldi. Ancak “yatırım” harcamalarının alt kalemlerine bakıldığında, asıl büyük artışın arzu edilen şekilde “makine ve teçhizat” yatırımlarında değil, konutu da içeren “inşaat”ta yaşandığı gözleniyor...

Vergide sadeleşme inşaat sektörünü etkileyecek mi Haberi

Vergide sadeleşme inşaat sektörünü etkileyecek mi

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi mevzuatının daha net olmasına ilişkin uygulamanın önümüzdeki ay hayata geçireceğini açıklamasıyla bu uygulamanın inşaat sektörüne olumlu yansıması olacağına inandıklarını söyledi.


İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin can damarlarından biri olduğuna dikkat çeken Hamit Demir şöyle devam etti: “Öncelikle yeni kurulacak hükümetin ülkenin güvenoyunu net bir şekilde almış olduğunu gözden kaçırmayalım. Ekonomik reformları yapmak ve ülkeyi yeniden şaha kaldırmak için hükümetimizin oldukça kararlı olduğunu da görüyorum. Vergilerle ilgili yapılacak uygulamadan önce, sektör temsilcileriyle bir araya gelinip sektörün sorunlarının dinlenmesiyle böyle bir çalışmanın hayata geçirilecek olması, sektörümüzün gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Türkiye'de birçok kavramın birbirine karıştığı ve vergi mükelleflerinin anlamakta güçlük çektiği vergi mevzuatının sadeleştirilip daha da kolaylaştırılmasına sektör olarak olumlu...