28 / 07 / 2024

Veri gizliliği veya gizli veri nedir

Veri gizliliği veya gizli veri nedir

Ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda, veri ve bilgilerin, derlenmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını ve dağıtımını yapan TÜİK nedir? İstatistik konseyinin görevleri nelerdir? Veri gizliliği veya gizli veri nedir?

Konkordato süreciyle gündeme gelen 9 AVM için son dakika açıklaması geldi: Borçları çeviriyoruz, süreç pozitif ilerliyor

Uzun bir zamandır geçirdiği konkordato süreci ve gelecekteki akıbeti ile gündemden düşmeyen ve  arasında Forum İstanbul ve Marmara Forum’un da bulunduğu toplamda 9 Alışveriş Merkezi için ‘borçları çeviriyoruz, süreç pozitif ilerliyor’ açıklaması geldi.

Konkordato sürecinin başladığı 9 AVM için 3 grubun ismi geçiyor!

Toplam 28 milyar Türk Lirası borç nedeniyle Marmara Forum ve Forum İstanbul dahil dokuz alışveriş merkezi için konkordato süreci başlatılırken yıllık 100 milyona yakın ziyaretçiye sahip AVM’leri satın almak için 3 grubun ismi geçiyor.

Forum'un 9 dev alışveriş merkezi için açılan konkordato davasında karar çıktı!

Marmara Forum ve Forum İstanbul dahil olacak şekilde toplamda 9 dev AVM için açılan konkordato davasında karar çıktı. İşte detaylar...

Semt Beytepe AVM için düğmeye basıldı! Ankara'ya 490 milyon TL'lik yeni alışveriş merkezi geliyor!

Semt Beytepe Alışveriş Merkezi için düğmeye basıldı. Başkent Ankara'da hayata geçirilecek olan proje 490 milyon TL'ye mal olacak.

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

İnternetten alışverişte bu hataları yapanlar cebine büyük zarar veriyor

Binlerce tüketici e-ticaret sitelerinden sağlıklı alışveriş yapmadığı için cebinden çok para çıkıyor. Vatandaşlar kargoda sorun yaşıyor, sahte ürün alıyor ve kişisel bilgilerini tehlikeye sokuyor. İşte tüm detaylar...

Renault SUV'dan Ekim kampanyası! 100 bin TL'ye varan takas desteği veya yüzde 1,69 faiz fırsatı!

Renault Ekim ayı kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında 100 bin TL'ye varan takas desteği veya yüzde 1,69 faiz fırsatı sağlanacak. İşte kampanyaya ilişkin tüm detaylar...

İş Bankası az önce açıklandı! Başvuruyu eksiksiz yapana tam bu kadar para hediye!

Türkiye’nin en büyük markalarından İş Bankası, eylül ayına özel olarak yeni bir kampanya hazırladı. İş Bankası, market alışverişleri için hesaplara 400 TL yatıracağını duyurdu.

Okullar yarın açılıyor! İlk ders zili öncesi kırtasiyelerde alışveriş hareketliliği

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı için ilkokul, ortaokul, lise ve okul öncesi eğitimde, ilk ders zili öncesinde kırtasiye alışverişi hareketlendi.

Beko'dan bomba gibi kampanya! Haziran ayı bereketi ile geldi! Bu kampanyayı mutlaka değerlendirin 

Beko’dan harika bir kampanya duyurusu daha yapıldı. Oliz uygulaması aracılığı ile yapılan alış verişler için seçili ürünlerde (Beyaz Eşya, Ankastre Set veya TV Alışverişinde) 1.600 TL değerinde Beko mini keyf Türk kahvesi makinesi hediye. Kampanyanın detayları haberimizde.

Ziraat Bankası'ndan son dakika müjdesi! Bankkart ile yapılan market alışverişlerinde 150 TL kazanma fırsatı!

Bankkart ile market alışverişlerinde toplamda 150 TL Bankkart Lira kazanma fırsatı! Tek seferde 300 TL ve üzeri alışveriş yapanlar için büyük avantaj...İşte bütün ayrıntılar...

İş Bankası'ndan ramazan boyu 600 TL ödeme! Kampanyadan yararlanmak için detaylar!

Ramazan ayının başlangıcında İş bankası, market alışverişi yapacak müşterilerine sevindirici bir haber verdi. Banka, yapacakları alışverişler için tam 600 TL değerinde hediye tanımlaması yapacak.

Bu marketten alışveriş yapana HSBC'den kampanya! İşte detaylar!

Ramazan ayı yaklaşırken market alışverişlerinde indirim haberleri ardı ardına gelmeye başladı. Banka da bu kampanyalara katılarak, Migros'tan yapılan alışverişler için indirim sağlayacaklarını açıkladı.

Veri gizliliği veya gizli veri nedir Haberi

Veri gizliliği veya gizli veri nedir

TÜİK nedir?

TÜİK; Türkiye İstatistik Kurumudur. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) temel görevi, ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda, veri ve bilgilerin, derlenmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını ve dağıtımını yapmaktır.


TÜİK bireylerden, hanelerden, işyerlerinden araştırmalar ve sayımlar yoluyla veri toplar. Topladığı verileri analiz eder ve istatistiki bilgi haline dönüştürür. Bu istatistiki bilgiler, toplumun her kesiminde karar alma aşamalarında güvenilir yol göstericilerdir.


Ayrıca, verilerin hangi tanım, yöntem, kapsam ve sınıflama kullanılarak hangi kurum tarafından, hangi sıklıkta derleneceği ve yayınlanacağı bilgilerini içeren Resmi İstatistik Programı’nı kurum/kuruluşlar ile koordineli olarak hazırlayarak programda yer alan faaliyetlerin izleme ve değerlendirmesini raporlar.


Resmi İstatistik Programı; verilerin hangi tanım, yöntem, kapsam ve sınıflama kullanılarak hangi kurum tarafından, hangi sıklıkta derleneceği ve yayınlanacağı ile ilgili bilgileri kapsamaktadır.


İstatistik konseyinin görevleri nelerdir?

Türkiye İstatistik Kanunu ile birlikte...