10 / 05 / 2024

William James Smith kitabı

William James Smith kitabı

İstanbul’daki pek çok tarihi binada imzası olan İngiliz mimar William James Smith, cam ve demiri uyumlu bir biçimde kullanarak Osmanlı topraklarında bir ilki başardı. Sultan Abdülmecid’in de takdirini kazanan mimarın eserleri bir kitapta toplandı.

Dünyanın en yüksek maaşlı çalışanı belli oldu!

Merkezi ABD'de bulunan yatırım bankası Morgan Stanley'in CEO'su James Gorman'ın maaşı 37 milyon dolara kadar yükseldiği açıklandı. Yapılan Açıklama doğrultusunda maaş bu sene içinde şimdiye kadar açıklanan büyük bir ABD banka şefine verilen maaş olarak belirtildi. 

William R. Periam kimdir? Hangi ülkelerde çalıştı? Ne iş yapıyor?

William R. Periam nerede okudu? Ford’a ne zaman katıldı? Hangi ülkelerde çalıştı? Ford Otosan’da hangi alanda çalışıyor? İşte William R. Periam’ın hayatı...

Trump'ın emlak imparatorluğuna yargı kararı: Dolandırıcılık yaptı!

ABD eski Başkanı Donald Trump yargı kararıyla sarsıldı. New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılan sivil davada Trump'ın bankaları, sigortacıları ve başkalarını dolandırdığına karar verildi.

James İnşaat Hafriyat Maden Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

James İnşaat Hafriyat Maden Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Yazgülü Ergün tarafından kuruldu.

Bu olmadan Bitcoin'i alın!

Tanınmış kripto para analisti James Mullarney, Bitcoin'in (BTC) iki ana gösterge arasında olası bir geçişin ortasında büyük bir fiyat rallisine hazırlanabileceğini öne sürdü. 

Fed yetkilisinden piyasaları ters köşeye yatıracak açıklama

Piyasaları ters köşeye yatıracak Fed açıklaması. St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in Aralık ayı toplantısında yapacağı faiz artırımına ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Jbc Baypas Ticari Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Jbc Baypas Ticari Danışmanlık Limited Şirketi Esenyurt'ta James Banda tarafından kuruldu.

Jbc Baypas Ticari Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Jbc Baypas Ticari Danışmanlık Limited Şirketi Esenyurt'ta James Banda tarafından kuruldu.

Jeffrey Epstein’ın Little St James adası 125 milyon dolara satılıyor!

Hapishanede intihar eden milyarder iş insanı Jeffrey Epstein'ın lüks bir ev inşa ettiği Little St James adası, 125 milyon dolar bedelle satışa sunuluyor. 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali gıda fiyatlarına nasıl yansıyacak? Yeni zamlar kapıda mı?

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaştan ötürü dünyada milyarlarca insan ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabilir. Özellikle gıda temin etme konusunda. ABD merkezli gıda ve tarım analisti Alex Smith konuya ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Prens William babasından miras kalacak mülkleri evsizlere açacak!

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in tahtının, ikinci varisi olan Prens William'ın babasından miras kalacak mülkleri evsizlere açacağı iddia edildi...

CIA'dan kripto para hamlesi!

CIA Direktörü William J. Burns, kripto para erişimleri için çalışmalarını genişlettiklerini dile getirdi. 

Warren James Gayrimenkul Yatırım Ve Geliştirme Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Warren James Gayrimenkul Yatırım Ve Geliştirme Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş’ta 50 bin TL sermaye bedeli ile John Coulter, Ann Jones tarafından kuruldu.

William James Smith kitabı Haberi

William James Smith kitabı

İTÜ Taşkışla binası, Gümüşsuyu Askeri Hastanesi, Kasımpaşa Deniz Kuvvetleri Hastanesi, Dolmabahçe Sarayı’nın kış bahçesi ve kristal merpenleri... Tüm bu eserlerde imzası bulunan isim, geride bıraktığı yapıtlarıyla adından çokça söz ettiren mimar William James Smith. Yaptığı eserlerde cam ve dökme demiri Osmanlı’da ilk kez buluşturan İngiliz mimarın şehre gelişi 1939’da Tanzimat Fermanı’nın ilan edilmesine rastlıyor.


ESERLERLE ANLATILDI

Smith, o dönem siyasal ve kentleşme alanında yenilenme sürecine giren İstanbul’da mimarideki modernizasyon çalışmaları için Osmanlı topraklarında görev aldı. Bugün eserlerini şehrin hemen noktasında gördüğümüz mimarın çalışmaları ayrıntılarıyla Prof. Dr. Afife Batur ve araştırma ekibi tarafından hazırlanan kitapta anlatıldı.


Kültür A. Ş. tarafından yayımlanan ‘Sultan Abdülmecid’in Bir Mimarı-William James Smith’ adlı kitapta Smith’in modern kentleşme alanında faaliyet gösterdiği 1841-1858 yılları arası masaya yatırılıyor, çalışmaları analiz ediliyor.


KONSOLOSLUĞA...