24 / 07 / 2024

Yabancı gayrimenkul şirketleri yatırımları

Yabancı gayrimenkul şirketleri yatırımları

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından düzenlenen ‘Yabancı, Kurumsal Gayrimenkul Şirketlerinin 2018 Yılı Planları’ konulu Yuvarlak Masa toplantısı gerçekleştirildi. 

Gayrimenkul şirketleri vergi paketinden neler bekliyor? Hangi maddeler konuşuldu?

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, vergi paketi toplantısında sektörü ilgilendiren 7 maddenin ele alındığına dikkat çekti ve sektörle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama...

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Konut yatırımcısının yeni limanı KKTC!

Yerli ve yabancı gayrimenkul yatırımcısının yeni rotası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu. Kıbrıs'a en çok yatırımı İsrailliler yapıyor.

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk gayrimenkul şirketleri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) önderliğinde Cityscape Katar Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na (Cityscape Qatar 2022) çıkarma yaptı.

Çin'deki emlak krizi büyüyor!

Çin inşaat ve gayrimenkul şirketleri, iflas tehdidi oluşturan likidite sıkışıklığını hafifletmeleri amacıyla alacaklılarıyla müzakere etmek zorunda kalırken, Shimao isimli inşaat şirketi bütün inşaat projelerini satışa sundu.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında yeniden işleme açıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketleri arasında olan Evergrande'nin hisseleri, Hong Kong Borsası'nda yeniden işlem görüyor.

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23'ü vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

Çinli gayrimenkul şirketleri temerrütten kaçınıyor!

Borç yükü altında olan Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'nin yurt dışındaki yatırımcıları şirketin yeni haftanın ilk gününde vadesi sona erecek 148 milyon dolardan fazla tahvil kupon ödemesine ilişkin gelişmelere odaklanırken, diğer Çinli gayrimenkul şirketleri de temerrütten kaçınmaya çalışıyor.

Konut pazarında yabancı yatırımcı ilgisi artıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, mütekabiliyet yasası ile birlikte yabancıların Türkiye’ye olan ilgisinin hızla yükselişe geçtiğini gayrimenkul sektörünü projeden konut satışlarında yabancı gayrimenkul yatırımcılarının ayakta tuttuğunu değerlendirdi.

Gayrimenkul yatırımı yapan yabancılar nelere dikkat etmeli?

Son yıllarda Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancı sayısı oldukça arttı. Gayrimenkul sektörü bu oranın daha da artacağını dile getirerek yabancı gayrimenkul yatırımlarının izlenmesi gerektiğini belirtiyor.

Amazon, ABD'de gayrimenkul sektörünü olumlu etkiliyor!

Koronavirüsün kazananlarından Amazon, ABD’nin pandemiyle kötüleşen gayrimenkul sektörüne yabancı yatırım getiriyor. Önceden ofis alan yabancı gayrimenkul yatırımcıları, şimdi depo ve lojistik tesis satın alıyor. 

Yabancı gayrimenkul şirketleri yatırımları Haberi

Yabancı gayrimenkul şirketleri yatırımları

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından gerçekleştirilen ‘Yabancı, Kurumsal Gayrimenkul Şirketlerinin 2018 Yılı Planları’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında, ülkemizde faaliyet gösteren yabancı sermayeli gayrimenkul yatırım şirketlerinin, 2017 yılında yaptıkları çalışmalar ve yabancı gözü ile gayrimenkul sektörü, 2018 yılındaki beklentileri ve yapacakları yatırımlar değerlendirmeye alındı. 

Samim HATİPOĞLU (DAMAC PROPERTIES), Özlem GÖKÇE (EXTENSA) ve Zafer BAYSAL’ın (AMSTAR) sunumlarıyla gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında yabancı, kurumsal gayrimenkul yatırım şirketlerinin gözünden, gayrimenkul sektörünün içinde bulunduğu durum, 2017 yılında yapılan çalışmalar, yabancıların ülkemizden beklentileri ve 2018 yılı yatırım planları masaya yatırıldı ve tartışılarak konuşuldu. 

Körfez sermayeli DAMAC, Türkiye operasyonunun başında olan Samim HATİPOĞLU, ‘Şirket olarak 2018 de büyük yatırım planlarımız var, metrekare satış fiyatı 2.500 USD civarı olan projeler üreteceğiz, ayrıca satıştan sonra yatırımcılarına gelir getiren...