03 / 05 / 2024

yabancı yatırımcılar arasında azeriler

yabancı yatırımcılar arasında azeriler

Yerli ve yabancı gayrimenkul devleri Azerbaycan Gayrimenkul, Emlak ve Yatırım Fuarı Recexpo'ya kilitlendi. Atılım Fuarcılık Pazarlama Müdürü Canan Yüksel, Türkiye'den gayrimenkul edinen yabancılar içerisinde Azerilerin ilk 5'te yer aldığını söyledi.

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Ocak ayında dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yükseliş devam ederken Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından yerli ve yabancı yatırımcılar açısından Ocak ayı borsa analizini paylaştı.

Borsa İstanbul'da küçük ve büyük yatırımcılar arasında uçurum var!

Borsa İstanbul’da yatırımcıların portföy büyüklüklerine göre dağılımları büyük ve küçük yatırımcılar arasında büyük bir uçurum olduğunu ortaya çıkardı.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler hangileri? İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

İş Yatırım tarafından yabancı yatırımcıların aldığı ve sattığı hisseler açıklandı. Buna göre hisse senetlerinde günlük yabancı oranları tablosunda en çok artan ve en çok azalan hisselerin isimleri belli oldu. İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.

Altın yatırımcılarına FED kararı öncesi uyarı: Altın fiyatları ne durumda?

Altın sahipleri, altın fiyatlarını her gün yakından takip etmeye devam ediyorlar. Altın, yatırımcılar arasında güvenli bir liman olarak kabul edilirken, uzmanlar sürekli olarak bu konuyla ilgili görüşlerini paylaşıyorlar... İşte 20 Eylül 2023 tarihindeki altın fiyatları hakkında detaylar…

Yabancı yatırımcılar seçime kilitlendi! 500 milyon dolarlık yatırım seçimi bekliyor!

Yabancı yatırımcılar da seçim heyecanı yaşıyor. 500 milyon dolarlık yatırım askıya alındı. İşte detaylar!

Yabancı yatırımcılar ikinci el konut pazarına yöneldi!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son aylarda yabancı yatırımcıların 2. el konut piyasasına yöneldiğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Emlak sektöründe beklentiler kötüleşti! İstanbul, yatırımcıların odağından çıktı!

Türkiye'nin de dahil olduğu Avrupa ülkelerinde gayrimenkul piyasaları artan inşaat maliyetleri, sermayeye erişimdeki sıkıntılar ve gerileyen kârlılıklarla gelecek için olumsuz bir görünüm veriyor. Avrupa kentleri arasında İstanbul yabancı yatırımcıların tercih sırasındaki düşüşüne devam ediyor...

Yabancı yatırımcıların gözünde İstanbul cazibesini kaybediyor!

İstanbul, yabancı yatırımcıların gözünde cazibesini kaybediyor. PwC'nin yayınladığı rapora göre, İstanbul, yatırımcı tercihinde 30 kentlik listede 29. Sıraya geriledi. İşte nedenleri!

Yabancı yatırımcı en çok kamu bankalarından kaçtı

Borsa İstanbul piyasası son dönemde yabancı yatırımcının piyasadan çıkışına şahitlik ediyor. Merkez Bankası verilerine göre 14 Ekim haftasında yabancı yatırımcılar toplamda 169.2 milyon dolarlık daha satış yaptı. Yabancıların borsadaki payı bununla birlikte yüzde 31,5 ile tarihi en düşük seviyesinde

yabancı yatırımcılar arasında azeriler Haberi

yabancı yatırımcılar arasında azeriler

Gayrimenkul sektöründeki yerli ve yabancı yatırımcılar, 17-19 Aralık 2015 tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilecek olan Azerbaijan International Real Estate & Investment Exhibition (RECEXPO) Fuarı'na kilitlendi. 


Fuarın Türkiye çalışmalarını organize eden Atılım Fuarcılık Pazarlama Müdürü Canan Yüksel, Recexpo'nun ilk kez Bakü Expo Center'da gerçekleştirilecek bir gayrimenkul ve yatırım fuarı olacağını Recexpo, inşaat sektörünün devlerini, marka projeleri ve seçkin gayrimenkul firmalarının yatırımlarını Azerbaycan'da tanıtmak için büyük bir platform oluşturacağını söyledi. 


Azeri halkı için yatırım yaptıkları ülke kategorisinde Türkiye önde geldiğini söyleyen Canan Yüksel, "Kardeş ülke Azerbaycan yatırımcıları kültürel yakınlığımızın da etkisiyle yurtdışındaki ilk yatırımlarını Türkiye'de gerçekleştirmektedir. Bunun reel sonuçları da Türkiye'den gayrimenkul edinen yabancı yatırımcılar içerisinde Azeriler ilk 5'te yer almaktadır" ifadelerini kullandı. 


Adana...