06 / 05 / 2024

yabancı yatırımcıların gözü türkiyede

yabancı yatırımcıların gözü türkiyede

Özellikle Mütekabiliyet Yasasının çıkmasının ardından, Türkiye'de mülk edinme ile ilgili sınırların yeniden düzenlenmesiyle yabancı yatırımcıların dikkati yeniden ülkemize yöneldi.

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıların gözünü yurt dışına çevirdi!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, Türkiye’de her geçen gün artan konut fiyatlarından dolayı yatırımcıların gözünü yurtdışındaki alternatiflere çevirdiğini söyledi.

Altın yatırımcılarına müjde! Gram altında yeni rekor! Gram, çeyrek, Cumhuriyet altını kaç TL? 23 Aralık altın fiyatları

Merkez Bankası'nın 250 baz puan beklentiler doğrultusunda faiz artılı ile birlikte  döviz ve altın fiyatları yükselişe geçti. Gram altın rekor kırarken yatırımcıların gözü altın fiyatlarına çevrildi. Peki gram, çeyrek, Cumhuriyet altını kaç TL? 23 Aralık 2023 Cumartesi altın fiyatları.

Konut satışındaki artış bu tarihten itibaren başlıyor! Yatırımcıların gözdesi yine konut olacak!

Son zamanlarda düşüşe geçen konut satışları için Gayrimenkul yatırım uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı tarih vererek, yatırımcıların gözde yatırım aracının yine konut olacağını açıkladı.

Yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyeti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyetini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe daralma yaşandığını belirten Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yatırımcıların gözünün yurt dışına çevrildiğini açıkladı.

Yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler hangileri? İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

İş Yatırım tarafından yabancı yatırımcıların aldığı ve sattığı hisseler açıklandı. Buna göre hisse senetlerinde günlük yabancı oranları tablosunda en çok artan ve en çok azalan hisselerin isimleri belli oldu. İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

Yabancı yatırımcı gözünü Trakya’ya dikti: Bölgede arsa fiyatları arttı!

Deprem riskinin az olduğu Trakya yatırımcıların yeni göz bebeği oldu. Bölge son günlerde yabancı yatırımcıların radarına girdi. İlk sırayı ise Çinliler alıyor.

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.

Altın fiyatlarında ibreler yeşile döndü! Yatırımcılar o güne odaklandı! 4 Eylül 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın yatırımcılarının gözü ABD Merkez Bankası faiz kararında. Karar sonucu altın fiyatlarını etkileyecek. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın ne kadar oldu? 4 Eylül 2023 canlı altın

Konut stokundaki yetersizlik arsaya olan talebi artırdı! Yatırımcıların gözü 1'e 10 kazandıran arazilerle Trakya'da!

İstanbul'un günden güne büyümesiyle konut sorunları artmaya devam ediyor. Konut stokunun yetersiz kalması ve kira fiyatlarının artmasıyla İstanbullu yatırımcı gözünü 1'e 10 kazandıran arazilerle Trakya'ya çevirdi. 

Yatırımcıların gözü TCMB faiz kararında!

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişeleriyle yeni haftaya karışık bir seyirle başlarken, yurt içinde yatırımcıların gözü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararında...

yabancı yatırımcıların gözü türkiyede Haberi

yabancı yatırımcıların gözü türkiyede

Kurulduğu günden bu yana İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye'de gayrimenkul sektörünün nabzını tutan ve özellikle Körfez ülkeleri, Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri, Kuzey Afrika ve Avrupa ülkelerine emlak danışmanlığı alanında hizmet veren Realty Port, Dubai Cityscape Fuarında yatırımcılarıyla buluştu. Fuarda, Türk gayrimenkul şirketlerinin yoğunluğu dikkat çekti. Dubai World Trade Center'da düzenlenen Cityscape Global 2015 fuarına en büyük uluslararası katılım Türkiye'den gerçekleşti. 2015'te alan olarak yüzde 30 büyüyen gayrimenkul fuarında, geçen yıllara oranla iki kat daha fazla katılım sağlayan Türk gayrimenkul şirketleri dikkat çekti. 2014 yılında 30 şirkede fuara dâhil olan Türkiye, bu yıl 61 şirketle fuarda yer alarak, 28 katılımcı ülke arasında en çok uluslararası katılım gösteren ülke oldu. Fuar alanındaki etkinliklerde de Türk şirkederinin ağırlığı dikkat çekti.Fuarda pek çok...