07 / 07 / 2024

yabancılar avm sektörüne giriyor

yabancılar avm sektörüne giriyor

Ece Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Pınar Yalçınkaya Hacaoğlu, "'2016 yılı itibariyle yeni yabancı yatırımcıların pazara gireceğini söyleyerek. "Bu yatırımcıların mevcut AVM'lerin satın alınmasına ağırlık vereceklerim düşünüyoruz" dedi.

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Kredi faizlerindeki yükseliş, Tasarruf Finansman Sektörü'ne yaradı! Sektör 2023 yılında 2 kat büyüdü!

Konut kredisi faizlerinde son dönemlerde yaşanan yükselişler vatandaşları da alternatif finansman arayışına itti. Bu kapsamda 2022 yılında regüle edilen Tasarruf Finansman Sektörü öne çıkıyor. FKB Başkan Vekili Eyüp Akbal yaptığı açıklamada 2023 yılında sektörün aktif büyüklüğünün 2 katına çıktığını

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı: AVM sektörü yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD)   Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, AVM sektöründe yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

AVM sektörünü bu yıl ne bekliyor? 

Esas Gayrimenkul Üst Yöneticisi (CEO), Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Cem Eriç, tam kapanma sonrasında AVM sektöründe toparlanma olsa da gelirlerde azalma olacağını dile getirdi. 

Gayrimenkul sektörüne genç istihdam şartı geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, "Gayrimenkul sektörüne ilişkin genç istihdam şartını getiriyoruz ve yeni mezun olmuş arkadaşları çalıştırma zorunluluğunu şartnamelere yazacağız" dedi.

Ahmet Dördüncü: AVM sektörü salgından çok kötü etkilendi!

Vodafone CEO Club toplantısına katılan Akkök Holding CEO'su Ahmet Dördüncü, pandeminin gayrimenkul ve AVM sektörüne ilişkin etkilerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

ABD gayrimenkul sektörüne Türk yatırımcı ilgisi arttı!

Internatıonal Realtors Group, Propertyınvest Usa Şirketi Başkanı Cengiz Bayırlı ABD'de gayrimenkul sektörüne Türk yatırımcılarının ilgisinin arttığını dile getirdi. 

AVM sektörü koronavirüsten olumsuz etkilenmeyi beklemiyor!

İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınına ilişkin açıklama yaptı. Baştürk, "AVM sektörüne olumsuz bir etki şu aşamada beklemiyoruz." dedi. 

Pasifik İnşaat, AVM’yi satıp lojistik sektörüne girdi!

Ankara’da hayata geçirdiği Next Level serisi ve Merkez Ankara projeleriyle tanınan Pasifik İnşaat, Next Level projesindeki AVM’yi borç takasıyla sattı. AVM’den çıkan firma, uluslararası lojistik sektörüne girdi...

Mresco Türkiye'den emlak sektörüne yepyeni yaklaşım!

Mresco Türkiye Group CEO’su Oya Zingal, yabancı yatırımcıyı Türkiye’deki emlak sektörüne çekecek yepyeni bir yaklaşım geliştirdikleri açıkladı. 

Konut satışları inşaat sektörüne nefes aldırıyor!

Kampanyaların öne çıktığı konut piyasasında satışların haziran ayında yüzde 22,4 artması inşaat sektörüne nefes alma fırsatı sağladı. 

TOKİ'den inşaat sektörüne 150 milyar lira kaynak!

2003-2018 yıllarında alt ve orta gelir grubu vatandaşlar için ihale tarihi alınmış projelerle 835 bin sosyal konut rakamına ulaşan TOKİ, 15 yılda inşaat sektörüne de yaklaşık 150 milyar lira kaynak aktardı.

yabancılar avm sektörüne giriyor Haberi

yabancılar avm sektörüne giriyor

Ece Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Pınar Yalçınkaya Hacaoğlu, "'2016 yılı itibariyle yeni yabancı yatırımcıların pazara gireceğini söyleyerek. "Bu yatırımcıların mevcut AVM'lerin satın alınmasına ağırlık vereceklerim düşünüyoruz" dedi.Ece Türkiye İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Pınar Yalçınkaya Hacaoğlu, Türkiye'de yeni AVM yatırımları için potansiyel olduğunu söyleyerek, "Bu doğrultuda, ECE Grubu olarak Türkiye'deki yatırım çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi. ECE Grubu olarak, 2 milyar euro değerinde fon kurduklarım belirterek, şöyle devam etti: "Avrupa çapında yenileme, genişleme ve mağaza kanrıası optimizasyonu yoluyla katma değer yaratılabilecek potansiyele sahip mevcut AVM'lerin satın alınması bu fonun yatırım stratejisinin temelini oluşturuyor. Türkiye, bu fonun hedef ülkelerinden biri olarak öne çıkıyor." 


Yeni yatırımcı... 

Modem perakende arzınm yeterli olmadığı iller ve bölgelerin, AVM yatırımları için potansiyel olarak görülebileceğini kaydeden Hacaoğlu, "2016...