05 / 05 / 2024

yabancılar istanbul ne kadar konut aldı

yabancılar istanbul ne kadar konut aldı

2017 yılının ilk çeyreğinde yabancıların Türkiye'de satın aldığı toplam 4 bin 270 konutun 3'te1'i İstanbul'da bulunuyor. Yabancılar ilk çeyrekte İstanbul'dan bin 478 konut satın aldı.

Türkiye gayrimenkul piyasası yeniden yabancıların radarında!

Gayrimenkul'ün devleri MIPIM’de bir araya geldi. Yaptığı açıklamada ülkemizde gayrimenkul piyasasının yeniden yabancıların radarına girdiğini dile getiren GYODER Başkanı Neşecan Çekici açıklamasında yabancıların fırsatları takip ettiğini söyledi.

Borsa İstanbul'da ocakta yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların ocak ayı itibariyle en fazla alım-satım yaptığı hisseler belli oldu. İşte yabancıların en çok alım ve satım yaptığı 10 hisse.

Konya'daki araziler yabancıların radarında! Ünal Karaman: Bu bir memleket meselesidir!

İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'da verimli arazilerin yabancıların eline geçtiğine, çiftçilerin ise toprağa küstüğüne dikkat çekti. Karaman, bunun basit bir mülkiyet devri olmadığını, memleket meselesi olduğunu söyledi. İşte o açıklama...

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

TOKİ kura sonuçları İstanbul ne zaman açıklanacak?

TOKİ il il kura sonuçları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki “TOKİ kura sonuçları İstanbul ne zaman açıklanacak?” İşte bu soruların yanıtları!

TOKİ kura sonuçları İstanbul ne zaman açıklanacak?

TOKİ kura sonuçları ülke gündeminde yer almaktadır. Özellikle büyük şehirlerden İstanbul kuraları. İşte “TOKİ kura sonuçları İstanbul ne zaman açıklanacak?” sorusunun yanıtı!

İstanbul’da satılan her 2 yeni konuttan birini yabancılar aldı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, İstanbul genelinde markalı yeni konut projelerinde satılan her 2 konuttan birisini yabancıların aldığını söyledi.

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

Antalya'da yerleşik yabancıların sayısı pandemiyle katlandı!

Güneşi, sahilleri, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel dokusuyla 12 ay boyunca turistlerin merkezi olan Antalya, koronavirüs sürecinde de kente yerleşmeyi isteyen yabancıların gözdesi haline geldi. 

Yabancıların tapu masrafı 2022 ne kadar?

Türkiye'den tapu satın almak isteyen yabancılar işlemin mali boyutunu araştırıyor. Peki, yabancıların tapu masrafı 2022 ne kadar?

Yabancıların konutta ilk tercihi İstanbul!

Türk Lirası'nın değer kaybetmesiyle yabancı vatandaşları Türkiye'de konut alımına yöneldi. Yabancıların konut alımında ilk tercihi ise İstanbul oldu.

Pandemide İstanbullular yazlıklarına, yabancılar İstanbul'a akın etti!

Kovid-19 salgınında birçok ülke sınırlarını kapattı. Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre; pandeminin kendini iyice gösterdiği 2020 yılında yabancılar akın akın İstanbul'a geldi. 

yabancılar istanbul ne kadar konut aldı Haberi

yabancılar istanbul ne kadar konut aldı

Yabancıların yılın ilk çeyreğinde Türkiye'de satın aldığı toplam 4 bin 270 konutun 3'te 1'i İstanbul'da bulunuyor. 


AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, yabancılara konut satışı, bu yılın ilk 3 ayında 2016'nın aynı dönemine kıyasla yüzde 8 azalarak 4 bin 642'den 4 bin 270'e geriledi.


İlk çeyrekte yabancılar İstanbul'dan bin 478 konut satın aldı. Yabancılara konut satışında 2013 başında yüzde 16 olan İstanbul'un payı, geçen ay yüzde 35'e yükseldi. Böylece yılın ilk çeyreğinde yabancılara satılan konutların 3'te birinden fazlası İstanbul'da yer aldı. 


Bu yılın ilk çeyreğinde yabancıların en çok tercih ettiği ikinci kent Antalya oldu. Yabancılara 856 konutun satıldığı Antalya'yı, 380 konutla Bursa, 212 konutla Yalova, 204 konutla Ankara, 191 konutla Sakarya ve 153 konutla Trabzon izledi.


TÜİK verilerine göre,...