29 / 04 / 2024

yabancılar kaç konut satın aldı

yabancılar kaç konut satın aldı

Türkiye'de yaşanan güven ve istikrar havası inşaat sektörünü yabancı yatırımcının ilgi odağı haline getirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin konut satışı istatistiklerine göre, bu dönemde yabancılara bin 703 konut satıldı...

Yabancılar Türkiye'den artık niçin konut almıyor? İşte yanıtı...

Kripto fenomeni Murat Ali Calman yabancıların Türkiye'den artık neden konut satın almadığını açıkladı. Peki yerli yatırımcılar neden yurt dışından konut alıyor? Yabancılar niçin yurt içinden konut kiralıyor? İşte nedenleri...

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Konut fiyatlarında yabancı yatırımcı etkisi! Piyasayı yabancılar mı belirliyor?

Tüm Girişimci Emlak Müsavirleri Başkanı Hakan Akdoğan yaptığı açıklamada, yabancıların neredeyse konut piyasasını belirler duruma geldiğini söyledi.

6 soruda TOKİ Diyarbakır Sosyal Konut Projesi 2022!Diyarbakır ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara müjdelediği TOKİ Sosyal Konut Projesi ile ilgili ayrıntıları yeni açıkladı. Peki TOKİ Diyarbakır 2022 sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Diyarbakır 2022 Sosyal konut projesi detayları...

6 soruda TOKİ Kastamonu Sosyal Konut Projesi 2022! Kastamonu ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Peki, TOKİ Kastamonu'da kaç konut inşa edilecek? TOKİ, Kastamonu'nun hangi ilçelerinde konut inşa edilecek? İşte ayrıntılar...

5 soruda TOKİ Sinop Sosyal Konut Projesi 2022! Sinop ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını halk ile paylaştı. Peki, TOKİ Sinop'ta kaç konut inşa edilecek? TOKİ,Sinop'un hangi ilçelerinde konut inşa edilecek? İşte ayrıntılar...

TOKİ Kocaeli sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Kocaeli ucuz konut projesi hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ kapsamında yapılacak olan sosyal konut projelerinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan paylaştı. Kocaeli’nde kaç konut inşa edilecek? Kocaeli’nde hangi ilçelerinde ucuz konut inşa edilecek? İşte ayrıntılar.

yabancılar kaç konut satın aldı Haberi

yabancılar kaç konut satın aldı

TÜRKİYE'de yaşanan güven ve istikrar havası inşaat sektörünü yabancı yatırımcının ilgi odağı haline getirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin konut satışı istatistiklerine göre, bu dönemde yabancılara bin 703 konut satıldı. Özellikle Körfezli yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği İstanbul'da geçen ay 600 konut yabancı alıcı buldu. 


İstanbul'u sırasıyla, 586 konutla Antalya, 108'le Aydın, 104'le de Muğla izledi. Bursa ise 88 konutla yabancı alımlarında 5'inci sırada yer aldı. Haziranda toplam konut satışları ise yüzde 3 artarak 93 bine yükseldi. İstanbul, 19 bin 252 konut satışıyla bu tablodan yüzde 20.7 pay aldı. 



Ticari...