05 / 05 / 2024

yabancıların tapu işlemleri 2016

yabancıların tapu işlemleri 2016

Tapu Kanunu’nun 18 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren değişik 35. Maddesi uyarınca, yabancı uyruklu vatandaşlar, yasal sınırlara uymak şartı ile Türkiye'den taşınmaz satın alabiliyor. İşte yabancıların tapu işlemleri 2016..

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar arıyor!

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar aradığını belirtti. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve o paylaşıma gelen yanıtlar...

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Almanya'da yaşamak isteyenler ilk olarak bilmeniz gereken! Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor?

Almanya'da yaşayan ve mülk sahibi olan binlerce gurbetçi bulunuyor. Almanya'da yaşamak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli bilgilerden biri de tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı. Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor...

Taşınmaz satışlarında tapu işlemleri artık hafta sonu da yapılabilecek! Tapu işlemi yaparken bunlara dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Yalnızca tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki tapu işlemi yapacakların nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 

Tapu işlemleri için resmen son dakika kararı geldi! Milyonlarca tapu sahibi bu habere aman dikkat! Hemen bakın!

Tapu işlemleri için resmen son dakika kararı geldi... Milyonlarca tapu sahibi bu habere aman dikkat... Hemen siz de bir bakın...

Web tapu işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri pek çok insanın uğraşmak zorunda kaldığı işlemlerden biridir. Bu işlemi daha kolay yapabilirsiniz. O da web tapu aracılığıyla. Peki Web tapu işlemleri nelerdir? İşte detaylar!

İnternetten tapu işlemi nasıl yapılır? Web tapu işlemleri!

Vatandaşlar tapu işlemlerini tapu dairelerine gitmeden internet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Peki, İnternetten tapu işlemi nasıl yapılır? İşte Web tapu işlemleri…

Tapu işlemleri nasıl başlar?

Tapu işlemlerini birkaç bölümde ele alabiliriz. Tapu işlemleri, tapu gününden önce ve sonra olmak üzere ikiye ayrılır. İşte detaylar!

yabancıların tapu işlemleri 2016 Haberi

yabancıların tapu işlemleri 2016

Yabancıların tapu işlemleri 2016!

2644 sayılı Tapu Kanunu’nun 18 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6302 sayılı Kanun ile değişik 35. Maddesi uyarınca, yabancı uyruklu gerçek kişilerin ülkemizde taşınmaz edinmesinde karşılıklılık şartı kaldırıldı.


Buna göre, yabancı uyruklu vatandaşlar, yasal sınırlara uymak şartı ile Türkiye'den taşınmaz satın alabiliyor.  Yabancı uyruklu bir gerçek kişi, en fazla 30 hektar taşınmaz satın alabiliyor.


Taşınmaz maliki veya yetkili temsilcisinin, Tapu Müdürlüğü’ne ön başvuru yapması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları,  (http://turkiye.gov.tr) veya Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (https://randevu.tkgm.gov.tr/) randevu sisteminden sıra numarası alabilir.


Gerekli belgeler:

a)Taşınmazın Tapu Senedi Belgesi veya köy/mahalle, ada, parsel, bina, bağımsız bölüm bilgisi,


b)Kimlik belgesi veya pasaport (Gerektiğinde tercümesi ile birlikte),


c) İlgili Belediyeden, taşınmazın ''Emlak Rayiç Değeri Belgesi''nin alınması,


d)Binalar için (konut, işyeri… vb.) zorunlu deprem sigortası poliçesi,


e)Satıcının 1 adet,...