28 / 04 / 2024

yabancıya en fazla konut nerede satılıyor

yabancıya en fazla konut nerede satılıyor

Geçen yılın ilk çeyreğinde yabancılar 3 bin 640 konut edinmişti. Yabancılara konut satışı bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 17.3 artışla 4 bin 268'e yükseldi.

Yabancıya konut satışı 2015'in ilk çeyreğinde yüzde 17 arttı!

Yabancılara konut satışı bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 17 artarak 4 bin 268 oldu. Mart ayında yabancıların en fazla konut satın aldığı şehir 548 ile İstanbul oldu.

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Arsa alıp satmak isteyenlerin işi kolaylaşacak! Emlakjet 'Arsa Dünyası' projesi ile yatırımcıya en doğru arsayı buluyor!

Artan konut fiyatları, deprem gerçeği ve fazla nüfusun barınma ihtiyacı sonucu talep gören arsa piyasası için geliştirilen “Arsa Dünyası” projesi, yatırımcıya en doğru arsayı bulmayı amaçlıyor.

Yabancıya konut satışı resmen çakıldı: Son 31 ayın en düşük seviyesi!

Yabancıya konut satışları koronavirüs salgını nedeniyle kapanma önlemlerinin artırıldığı 2021 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken 2023'ün ilk 11 ayındaki toplam satışlarda da son 6 senenin en düşük satışı gerçekleşti. 

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı oldu!

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı olmayı başardı. Borsada hâlâ çok ucuz hisseler olduğunu ifade eden Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Müge Peker, yabancı yatırımcının da dönmesiyle endekste artışın devam edeceğini söyledi.

Konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller peş peşe sıralandı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Temmuz ayına ilişkin konut satış istatistikleri yayımladı. Peki, konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller hangileri oldu? İşte detaylar...

Akıllı telefonda en fazla hangi markanın satışları düştü, hangisinin yükseldi? İşte çok çarpıcı veriler!

Geçtiğimiz sene dünya genelinde başlayan ekonomik durgunluk, akıllı telefon satışlarını da etkiledi. Bu dönemde dünyanın bu alandaki en büyük devleri de önemli kan kayıpları yaşadı. Peki verilere bakıldığında, 2022 senesinde en fazla hangi telefon markası satıldı, en çok hangisinin satışları düştü,

Sanki 90’lardayız! İkinci el araçta “Vah” dedirten durum! Bakın vatandaş en fazla kaç yaşındaki otomobilleri aldı?

Bayilerde sıfır araç bulamayanlar ikinci ele akın edereke, buradaki fiyatları da patlattı. Peki geçtiğimiz sene 2. elde en çok satılan modeller hangileri oldu, en fazla kaç yaşında araçlar tercih edildi ve tabi en önemlisi, fiyatlar ne kadar arttı? İşte detaylar…

İş arayanlar dikkat! Bakmadan geçmeyin! En fazla eleman bu meslekler için aranıyor!

Türkiye ve dünyada milyonlarca insan iş arıyor. Peki ya şirketler çok hangi meslek sahibi elemanları arıyor?İş dünyasının sosyal paylaşım platform LinkedIn, son dönemde en fazla eleman aranan meslekleri açıkladı. İşte o meslekler…

Borsada tarihi gün yaşandı! En fazla hangi sektör kaybettirdi?

Geçtiğimiz yıl tüm dünya piyasalarından pozitif ayrışan Borsa İstanbul, Çin’den gelen haberle çok moralli olan dış piyasalardan negatif ayrıştı ve günü düşüşle tamamladı. Peki bugün borsada yatırımcısına en fazla hangi sektör hisseleri kaybettirdi?

Dolar mı, euro mu, borsa ya da altın mı? Aralıkta en fazla hangisi kazandırdı hangisi kaybettirdi?

Aralık ayında en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) geçtiğimiz yılın aralık ayında yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım aracının hangisi olduğunu açıkladı. Peki buna göre altın, döviz ya da borsa gibi yatırım araçları içinde aralıkta en fazla hangisi kazan

Türkiye’de araba satışları patladı! En fazla hangi tip araç satıldı?

Fiyatların alabildiğine artmasına rağmen, Türkiye’de geçtiğimiz yıl otomobil satışlarında patlama yaşandı. Peki bunun nedeni ne ve 2022’de en fazla hangi araç satıldı?

yabancıya en fazla konut nerede satılıyor Haberi

yabancıya en fazla konut nerede satılıyor

Konutta balon var kriz çıkacak söylemlerine yerli alıcıdan sonra yabancılardan da tokat gibi bir cevap geldi. Yabancılara konut satışı bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 17.3 artışla 4 bin 268'e yükseldi. 


Geçen yılın ilk çeyreğinde yabancılar 3 bin 640 konut edinmişti. Bu yılın mart ayında yabancılar bin 610 adet konut satın alırken, geçen yılın mart ayına göre yüzde 18 artışa işaret etti. Geçen yıl yabancıların edindiği konut sayısı 18 bin 959 adetle tarihi zirvesine ulaşmıştı. Yabancılara satılan toplam 35 bin 408 konutun 13 bin 289'u (yüzde 38) Antalya, 9 bin 418'i (yüzde 27) İstanbul ve 2 bin 503'ü (yüzde 7) Aydm'da bulunuyor. Toplam konut satışına bakıldığında Antalya liderliğini sürdürürken, şubat ve martta İstanbul önde...